въпрос за смяна на предавтелното число на шпер?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
въпрос за смяна на предавтелното число на шпер?
така значи аз имам 4,27 малкото на е30ката
дават ми 3,45 малкото от компакт
ставали да извадя касетата от тоя диф и да я сложа на моя? като сменя короната и пинйона... и как точно се сменя тоя пинйон ?
дали ше се наложи да подлагам фланци под мойта корона за да пасне с касетата от шпера?
ставали да извадя касетата от тоя диф и да я сложа на моя? като сменя короната и пинйона... и как точно се сменя тоя пинйон ?
дали ше се наложи да подлагам фланци под мойта корона за да пасне с касетата от шпера?
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- E30_M_Tech_ll
-
-
щот е 3,45
, а пък м10 мотора не харесва тия които почват с 3 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Банго
- младши ентусиаст
-
Re: въпрос за смяна на предавтелното число на шпер?
E30_M_Tech_ll написа:така значи аз имам 4,27 малкото на е30ката
Така може да смениш само касетата от единия на дригия НО трябва да се смени и короната,демек ако ти се кара със 4.27 взимаш короната от него и я слагаш на касетата и така използваш твоят пинйон без да го сменяваш не е чак толкова трудно аз моя така си го направих

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
cherveia написа:...ако ти се кара със 4.27 взимаш короната от него и я слагаш на касетата и така използваш твоят пинйон без да го сменяваш

- E30_M_Tech_ll
-
-
мисля че и пинйона трябва да се смени.... всъност ако са близки числата е възможно и зъбите на пинойна да съвпаднат и да не трябва да се сменя и той но при моя случай разликата е огромна и няма да стане само със смяна на короната... поне така си мисля аз де...
ай някой по запознат да внесе яснота по темата че ми е спешно
ай някой по запознат да внесе яснота по темата че ми е спешно
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Аз съм ЧУВАЛ, че даже и при еднакви предавателни числа комбинацията на корона и пиньон от различни дифове е само за чужди коли. Явно ще продължавам да чета, има какво да се научи още.
- E30_M_Tech_ll
-
-
е как ралични? и двете са малкото.... от компакт и от е30 не са ли еднакви?
Ивинявам се маи съм чел между редовете,няма никакъв проблем да смениш предавателното число.Ползваш си твоито прасе заедно с пиньона които е 4.27 пр.число, вземаш шпер касетата махаш короната която е с 3.45 пр число и слагаш твоита корона и си готов.Аз също сменях касетата за да си запазя предавателното число.Няма проблеми ако имаш нужда от помощ пиши или звънни 0884697505 Васко
- E30_M_Tech_ll
-
-
е мерси много колега това иска хда чуя
непременно ще звънна ако я правя тая схема.... 

12 мнения
• Страница 1 от 1