Носачи от Е36

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 01 Фев 2009, 0:33

За задницата носачите от Е36 компакт пасват , но проблема е че колата става с около 5см. по-широка и това не ми хареса ;) На някои може и да не им пречи , но аз ползвам джанти от Е34 заради ЕТ-то , което има пряка връзка с големината на спирачните апарати , и ако разширя още малко задницата и трябва да остана без вежди. Поради тази причина (ширината) ползвам оригинални носачи и главини от Е30 като главините са разпробити и на 5х120 (така слагам каквито си искам джанти отзад ;) ) и дискове от Е39 със апарати и дистанционни планки.
За предницата пробвах няколко варианта :arrow:
Първия е със правени на стругар главини на 5х120 и набити лагери(копие на Е30-ковите но с малко по-голям диаметър за да могат да се разпробият на 5х120) , като можеш да запазиш оригиналния сетъп спирачки и да сложиш само джанти :roll:
Втория е със главини от Е36 и втулки между лагера и шенкела , така ползваш всякакъв диск по големина който пасва на Е36 главината и за апарата се прави планка. Разликата е в това че главината от Е36 е с 3мм. по-навън от Е30-ковата. А предимството е че запазваш оригиналното окачване и е най-евтиния вариант.
Третия е описания от Явор , като е най скъпия от трите и за стандартни спирачки спираш до 330мм. мисля (не съм сигурен). Ако се слагат по-големи пак трябва да се прави планка и се обезмисля отчасти наливането на толкова пари по мое мнение.
И ТРИТЕ варианта са пробвани и работят , за сведение на искащите да се заядат за нещо 8)
В момента аз съм на втория вариант (като дисковете и апаратите са от Е36 325) и събирам още частите за третия , като засега са под въпрос само какви апарати ще се ползват (4 или 6 бутални) , а диска ще е 330+ мм.
За съжаление снимки в момента нямам , но ще се пробвам да наснимам , каквото мога и да го постна ;)

ПП Имам едни излишни главини от първия тип , ако някой иска да се вманиачава само с джанти :lol:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 01 Фев 2009, 20:40

според мен няма смисъл от по големи дискове от 315,320мм,че то и ся е близо 17,а на по големите ще трябват 18 :confused: ся съм харесал едни 18ки алпина от е46,ако влезат чудесно ще пиша :D дори мисля да пробвам компетишън пакета за м3 е46 дали няма да пасне :D
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 02 Фев 2009, 0:59

Ако пасва М пакета от Е46 ще е доста добре :D
А иначе мисля да пробвам възможно колко най-големи дискове ще успея да вкарам в 17ката :twisted:

Предишна

Назад към E30