термостат
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
И аз наскоро смених термостата, излъгах се и сложих френски VERNET, та имам едно питане колата като работи на място си дига нормални градуси, като се кара също. Обаче парното не ми духа топло, а само хладък въздух, а е достигнала 80с
Може да е от клапана на парното според менJoRkAtA_pld написа:И аз наскоро смених термостата, излъгах се и сложих френски VERNET, та имам едно питане колата като работи на място си дига нормални градуси, като се кара също. Обаче парното не ми духа топло, а само хладък въздух, а е достигнала 80с

DJJonny написа:Защо нямам парно и процедура по смяната на клапана на парното
Време за работа - близо 1час при наличност на материалите
Необходими материали:
- инструменти
- ножовка
- топлоустойчив маркуч ф19 (отвътре) - 20см. колкото може по-тънък но да издържа поне до 100 градуса.
- 2 скоби ф18-23
Необходими средства - около 2лв. за материалите.
Процедура:
1. Зареждате се с малко нерви и време защото мястото за работа е доста ограничена и се иска да си доста гъвкав в малко пространства (не се препоръчва за каустрофобици)
2. Пускате си нещо успокоително в колата
3. Освобождавате маркучите (поз. 1) от страната на двигателя.
4. Махате кората под волана.
5. Освобождавате от скобата отпред продължението на кората от скоростния лост.
6. Махате дифузора за краката. Отвивате болта отпред и откачате отгоре.
7. Махате жицата на клапана
8. Отвивате болтовете на клапана където се свързва с радиатора. (поз. 3) клуч No: 8 (вземете си някакво легенче че изтича малко вода)
9. Измъквате клапана
10. Режете преди и след клапана с ножовка (максимално близо до клапана за да може да направим мост чрез маркуча) поз. 2 и 3
11. Слагате маркуч с размера на мястото на отрязаното парче клапан.
12. Стягате маркуча със скобите.
13. Монтирате по обратния редЗапомнете кой маркуч е изход и кой вход. На който одрязахме клапана е входния.
14. Пиете една бира и се радвате на парно.
След като разглобих клапана се оказа че причината за липсата на парно не е в това не че клапана неработи а че е 1 водата преминава през цедка за твърди частици която беше затлачена от какви ли не боклуци котлен камък и няква кафява шитня... 2 дупката на клапана е точно 2мм е какво парно да има през 2мм отвор за водата.
Процедурата може да мине и без рязане но трябва да се пригоди капаче за мястото на клапана.
Клапана е занитен за тръбичката. Режат се нитовете маха се гумената мембрана и мерите размера на капачето което ще запуши дупката. Уплътнявате и хващате с болтчета и монтирате.
P.S. Препоръчвам след като се свали кпапана и отстраните ел. магнита просто да намерите капаче със същия размер на мястото на ел. магнита вместо да го режите и слагате маркуч.
Това можеш да го направиш като временно решение, тъй като така ще имаш постоянно парно, което духа топло

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
Бе така кат гледам.... слагаите ладови термостати и всичко ще е ок
Ползвам насрания си , смоличкаджиеф, курумпитан, лаптоп за да играя НФС и да флуудвам у форума
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
маняците,така ги правят м10ките 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
Маняшката сила, лада повер.
едно жокерче, зимайте по 1 кащон ладови че на 25 има няма ... 1 да работи.
едно жокерче, зимайте по 1 кащон ладови че на 25 има няма ... 1 да работи.
Ползвам насрания си , смоличкаджиеф, курумпитан, лаптоп за да играя НФС и да флуудвам у форума
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3