Странен проблем с паленето

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Странен проблем с паленето

Мнение от Brani » 23 Ное 2008, 13:33

Здравейте, колеги.Преди да ме оплюете, че има много теми по въпроса да обясня, че нямам проблеми с паленето като е студена, а точно обратното- когато вече е палена през деня или е топла.Примерно не съм я палил от ден-два и пали от четвърт, а след няколко часа като реша да запаля и се почват мъките...пали доста трудно(с бая въртене) и оборотите не се вдигат веднага на 800-1000, а тръгват от 0 и постепенно се вдигат, все едно почват цилиндрите да работят един по един. :shock: От седмица е така :( Гледах свещи, маркучи за вакуум и т.н.няма течове или други явни признаци за проблем, а и не намерих във форума тема с подобен проблем(освен при дизелите, ама аз съм с бензинка).
Утре ще я карам на диагностика,ама хвърлете един боб и за мен или ако някой е имал подобен проблем да сподели :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 23 Ное 2008, 14:08

При мене има подобно явление. Когато е студена и я запаля всичко точно. Когато съм я карал и я загася, за 10-15 минути и запаля, започва да работи неравномерно каточели на 2 цилиндъра, след малко 3 и после изчиства и все едно нищо не е било.

Аз съм с м42б18 и имам няколко съмнения от какво може да е, стъпково моторче, дебитомер, кабели за свещи/лепени са с изолирбанд/... но да чуем какво ще кажат специалистите.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 23 Ное 2008, 14:37

при мен кабелите уж са здрави и не ми играят оборотите,нито прекъсва като я запаля,което ме насочва че проблема не е там...евентуално датчика на коляновия вал дали може да прави такива проблеми при положение че пали от раз сутрин :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34

Мнение от small » 23 Ное 2008, 14:37

при мен е същата работа с предния мотор го нямах тоя дефект ама след смяна на свещи и тест при елкон-а си е ок

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 23 Ное 2008, 14:48

Brani написа:при мен кабелите уж са здрави и не ми играят оборотите,нито прекъсва като я запаля,което ме насочва че проблема не е там...евентуално датчика на коляновия вал дали може да прави такива проблеми при положение че пали от раз сутрин :roll:
аз и към дюзите съм се насочил, да не би да пикаят... и така като е топла да се дави... като е студена не и е проблем повечето гориво, не знам :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rendykar » 23 Ное 2008, 14:56

Виж съпротивлението на температурния датчик.
Преди 2 дни в сервиза имаше същия проблем, само че колата като загрееше не палеше въобще.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 23 Ное 2008, 17:39

И аз го имах тоя проблем и след като смених бензиновата помпа (спря да работи) и почистих стъпковото моторче колата почна да пали и студена и топла
дано да съм помогнал

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 23 Ное 2008, 18:44

Myxa-TePoPuCT написа:И аз го имах тоя проблем и след като смених бензиновата помпа (спря да работи) и почистих стъпковото моторче колата почна да пали и студена и топла
дано да съм помогнал
а как почисти стъпковото моторче, аз днес хо чистих с WD40 и резултата е плачевен :( след като изфурсирам колата или като и дам повече от 2000 обороти и пусна газта колата гасне :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 23 Ное 2008, 23:33

Чистих го с един спрей на вюрт за обезмасляване. Нарисуван е един спирачен диск на спрея. Доста чернилка излезна, но взе да пали от 1-вия път

Назад към E30