Лагер за скоростна кутия?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- weekend warrior
- Потребител
-
Лагер за скоростна кутия?
Здравейте колеги!
Имам скоростна кутия Getrag за двигател М 20 с обратни скорости. Кутията отзад е с един тампон, има привод за километраж и щампи за година на производство: 80-81 г. затова си мисля, че е била от Е 21. Срещам непреодолими засега трудности в намирането на лагер за първичния вал. Той е двуредов: отпред съчми, отзад ролки с размери 62х30х23,8 мм. Поръчах такъв, но дойде с полвин вътрешна черупка, т.е. ролките биха лагерували директно в/у вала. От външната страна на лагера има ограничителен пръстен(борд) за фиксиране в леглото си. Най-близък до него този от кутия 245/2/4: 62х30х24.
Моля, ако някой знае за какво става въпрос да помогне в избора на този лагер, за да не направя отново грешна поръчка (Ако информацията е недостатъчна, мога да я допълня). Благодаря предварително!
Имам скоростна кутия Getrag за двигател М 20 с обратни скорости. Кутията отзад е с един тампон, има привод за километраж и щампи за година на производство: 80-81 г. затова си мисля, че е била от Е 21. Срещам непреодолими засега трудности в намирането на лагер за първичния вал. Той е двуредов: отпред съчми, отзад ролки с размери 62х30х23,8 мм. Поръчах такъв, но дойде с полвин вътрешна черупка, т.е. ролките биха лагерували директно в/у вала. От външната страна на лагера има ограничителен пръстен(борд) за фиксиране в леглото си. Най-близък до него този от кутия 245/2/4: 62х30х24.
Моля, ако някой знае за какво става въпрос да помогне в избора на този лагер, за да не направя отново грешна поръчка (Ако информацията е недостатъчна, мога да я допълня). Благодаря предварително!
only the good die young
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
здравей колега,аз имам същата скоросна кутия тя е от ALPINA C1 E21 и съм я отварял по същата причина.трябва да си купиш първичния вал(опашката която стърчи от скоростите към съединитела )който върви комплект със лагера ,защото е един вид вътрешна черупка на лагера ,но от къде ще го намериш незнам ,поразпитай . иначе е удоволствие като я експлоатираш, малко е търсене отначало но ще свикнеш успех.
- doko
- младши ентусиаст
-
помежду другото ако ти е здрав първичния вал(няма наранявания по него)пробваи лагер от 5 скоросна кутия от 1.6 или 1.8 за е21ца като имаш предвид че броя на зъбите не става само лагера, като и тези кутии имат раязлика, не всички са със двуредов лагер.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- doko
- младши ентусиаст
-
- weekend warrior
- Потребител
-
относно проблема
Вече имам лагер с полвинеста черупка (110 лв
) и идея за това как да го използвам. Останалите размери са 1/1. Мисля, че ще стане. Благодаря! 

only the good die young
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19

- doko
- младши ентусиаст
-
колега ако ползваш колата за дрифт няма смисъл да слагаш тия скорости ,ако е всекидневна става, а със къс диф. от първа няма смисъл ,разликата се усеща след 3 та (като се ползват на стандартен мотор) а на сток разликата ще е по голяма.или просто казано си трябват бая обороти на мотора за да има смисъл от използването им.
10 мнения
• Страница 1 от 1