.!.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
И аз съм за 10w40, а марката на маслото ти си я избери но за дифа не бих си взел от "БМВ". Последният път си купих от Дару, наляха ми в някво шише от масло за дизел и аз така
А един ми ми вика ма то маслото за шпер само наливно даи са 48,50.
Тогава Мотула 1л за шпер беше в порядъка на 30и нещо си пари. 

- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
MOTUL 4100 Turbolight 10W-40
Полусинтетично моторно масло, специално създадено за високо натоварени бензинови или дизелови двигатели, турбо или с нормално пълнене, многоклапанни, с карбуратор или инжекцион (GTI), с или без катализатор. Подходящо за всякакъв вид гориво: оловен и безоловен бензин, дезелово гориво, газ.
Стандарти: ACEA A3 / B3, API SL / CF.
Одобрено от: VW 500.00, 505.00, MB 229.1
Разфасовка:
1 литър(21.33 лв.)
2 литра(35.72 лв.)
4 литра(73.24 лв.)
-------------------------------
MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40
Полусинтетично моторно масло, създадено за мощни съвременни автомобили, turbo Diesel, инжектор, както и за бензинови двигатели с инжектор и каталитична система. Подходящо за всички видове бензинови и дизелови двигатели, използващи бензин, дизелово гориво и LPG.
Стандарти: API: SL/ CF; ACEA: A3/ B4
Одобрено от: MB 229.3, VW 502.00 – 505.00
Препоръчва се от: BMW; Porsche до май 2002 г.
Разфасовка:
1 литър(22.02 лв.)
2 литра(43.24 лв.)
4 литра(76.88 лв.)
5 литра(95.55 лв.)
-----------------------------------
За Шпер, мисля че това е добро, не съм много сигурен, нека колегите да кажат.
MOTUL Gear FF Competition 75W-140
100% биосинтетично естерно масло за състезателни трансмисии. Подходящо за синхронизирани и несинхронизирани, dog-box и секвенциални скоростни кутии, със или без вградени шпер-диференциали, хипоидни предавки, раздатъчни кутии работещи при екстремален товар и ниски обороти или умерен товар и много високи обороти. Използва се във всякакви видове автомобилни състезания. Изключителна температурна устойчивост, 0% загуба на вискозитет (0% SHEAR LOSS), притежава противопенни и антикорозионни свойства. Отлична течливост при ниски температури (до -45 градуса) и стабилен вискозитет при температури до 200 градуса. Намалява шума и вибрациите, улеснява включването на предавките.
Стандарти: API GL5+ - надвишава всички съществуващи стандарти
Сертифицирано за: Mugen 24h, Le Mans 24h, Japan GT, Hewland, X-Track
Разфасовка:
1 литър(50.06 лв.)
Полусинтетично моторно масло, специално създадено за високо натоварени бензинови или дизелови двигатели, турбо или с нормално пълнене, многоклапанни, с карбуратор или инжекцион (GTI), с или без катализатор. Подходящо за всякакъв вид гориво: оловен и безоловен бензин, дезелово гориво, газ.
Стандарти: ACEA A3 / B3, API SL / CF.
Одобрено от: VW 500.00, 505.00, MB 229.1
Разфасовка:
1 литър(21.33 лв.)
2 литра(35.72 лв.)
4 литра(73.24 лв.)
-------------------------------
MOTUL 6100 Synergie+ 10W-40
Полусинтетично моторно масло, създадено за мощни съвременни автомобили, turbo Diesel, инжектор, както и за бензинови двигатели с инжектор и каталитична система. Подходящо за всички видове бензинови и дизелови двигатели, използващи бензин, дизелово гориво и LPG.
Стандарти: API: SL/ CF; ACEA: A3/ B4
Одобрено от: MB 229.3, VW 502.00 – 505.00
Препоръчва се от: BMW; Porsche до май 2002 г.
Разфасовка:
1 литър(22.02 лв.)
2 литра(43.24 лв.)
4 литра(76.88 лв.)
5 литра(95.55 лв.)
-----------------------------------
За Шпер, мисля че това е добро, не съм много сигурен, нека колегите да кажат.
100% биосинтетично естерно масло за състезателни трансмисии. Подходящо за синхронизирани и несинхронизирани, dog-box и секвенциални скоростни кутии, със или без вградени шпер-диференциали, хипоидни предавки, раздатъчни кутии работещи при екстремален товар и ниски обороти или умерен товар и много високи обороти. Използва се във всякакви видове автомобилни състезания. Изключителна температурна устойчивост, 0% загуба на вискозитет (0% SHEAR LOSS), притежава противопенни и антикорозионни свойства. Отлична течливост при ниски температури (до -45 градуса) и стабилен вискозитет при температури до 200 градуса. Намалява шума и вибрациите, улеснява включването на предавките.
Стандарти: API GL5+ - надвишава всички съществуващи стандарти
Сертифицирано за: Mugen 24h, Le Mans 24h, Japan GT, Hewland, X-Track
Разфасовка:
1 литър(50.06 лв.)

- Raicko Racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318Is
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Това е маслото за шпера
За мотора...както казаха колегите 10в40 марката каквато ти си я избереш. В скоростите може пак Мотул да сложиш 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
8 мнения
• Страница 1 от 1