Въпрос за оценка на 316i

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за оценка на 316i

Мнение от Fallen_Angel » 21 Юни 2008, 17:56

Здравейте, пиша за първи път тук и се надявам да не предизвикам твърде много бурен смях с въпросите си :D

Януари месец купих 316i на 136 000 км (горе-долу реални), директен внос от Германия.

You Have Selected: P E30 4-T 316i M40 ECE 19881100 L M
Production Code: AC11, batch ID: 47270

Това трябва да се серийните номера и т.н. от http://www.realoem.com

Какво е вашето мнение за този модел конкретно?

Смятам да го ползвам като основно градска кола, плюс кратки набези извън Пловдив.

EDIT:

Ето и малко снимки - в момента, в който я видях:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Разни хора го гледаха, цъкаха с език и казваха, че било много добре, като за 20-годишна кола.

Втори въпрос, ако не е нахално :)

Спукал ми се е един бял цилиндър, който стои до радиатора точно и в който се налива антифриз и вода.

Казаха, че трябва да го сменя целия радиатор. Това добре, но каква марка радиатор? Има немски, турски, нам-кви-си...

Трето. Еди "казанджия" (така казвам на майсторите по ауспуси) каза, че един ужасно неприятен тракащ шум бил от катализатора, който бил припаднал радикално. Оттам ли наистина трака при леко подаване на газ или е по-дълбок проблема?

Благодаря предварително за отговорите!

П.С. Колкото и странно да звучи, не разбирам нищо от коли, но този модел на БМВ ми е любим от 90-та година и фактът, че си го купих чак след 18 години ни най-малко не променя удоволствието ми от тази кола - визия, звук, купе, всичко...
Последна промяна Fallen_Angel на 21 Юни 2008, 18:25, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Killuminati » 21 Юни 2008, 18:08

Звука при даването на газ ако е като дрънкане на тенджера значи е от катализатора! Махай и слагай права траба!

Радиатора гледай да е немски :) (неразбирам ама се досещам за отговора на повечето мембъри)

Честито помеждудругото, това ще си остане класически модел на БМВ и аз в момента се точа да закупя някаква такава, само че малко по голям двигател :)

Потребител
Аватар

Мнение от Fallen_Angel » 21 Юни 2008, 18:10

Killuminati написа:Звука при даването на газ ако е като дрънкане на тенджера значи е от катализатора! Махай и слагай права траба!

Радиатора гледай да е немски :) (неразбирам ама се досещам за отговора на повечето мембъри)

Честито помеждудругото, това ще си остане класически модел на БМВ и аз в момента се точа да закупя някаква такава, само че малко по голям двигател :)

Ами мен това ми е мерака - да пази често германските неща... Даже касетопончето му е Bavaria II :)

Вместо да купя някаква нова шарения, взех адаптерче за mp3, за да не развалям фасона...

Само сложих калъфки върху тапицерията, че возим малко дете и може да разлее нещо, на са в цианено-черно :roll:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 21 Юни 2008, 21:06

Първо честито за колата изглежда добре :D

Катализатора не го мисли ,слагай на негово място тръба или някакво гърне ;) а и после можеш да му вземеш добри пари има обяви в Купува за катализатори :mhihi:

Казанчето на радиатора го търси втора употреба ,не е нужно нов радиатор , а може и да ти е здраво казанчето а да са му заминали О пръстените ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Fallen_Angel » 21 Юни 2008, 21:15

GEORGIEV написа:Първо честито за колата изглежда добре :D

Катализатора не го мисли ,слагай на негово място тръба или някакво гърне ;) а и после можеш да му вземеш добри пари има обяви в Купува за катализатори :mhihi:

Казанчето на радиатора го търси втора употреба ,не е нужно нов радиатор , а може и да ти е здраво казанчето а да са му заминали О пръстените ;)

Благодаря :)

Човекът с ауспусите каза, че няма смисъл кой-знае какъв да слагам нов катализатол, наистина.

А за казанчето - май се е пукнало това, върху което е закрепено самото казанче. Виждам го, че "сълзи" на странни места - едно горе и едно долу, и сълзенето започва насред пластмасата, а не близо до сглобки... В Пловдив има едни майстори, които бачкат само БМВ-та, те ми казаха, че за да ми е мирна душата, най-добре било да сменям целия радиатор.

Назад към E30