Проблем след смяна на джанти

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е63 М6

Проблем след смяна на джанти

Мнение от pavlito » 24 Мар 2009, 23:37

Проблема е следния: купих си оригинални джанти на М6 от Германия за моята 6-та серия. Оказа се обаче,че нямат датчик за мерене налягането в гумите и сега ми изписва,че тази функция не работи и постоянно ми свети лампата за налягането в гумите.
Въпроса ми е дали може да се свалят датчиците от старите ми джанти и да се сложат на новите и ще заработи ли функцията,или някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели други варианти за разрешаването му!
Благодаря Ви!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 24 Мар 2009, 23:54

Колега,
Доколкото знам колицата мери скоростта на въртене на гумите (оборотите за единица време), не налягането в тях. След смяна на гуми трябва да се нулира въпросната система (става от I-drive) за да се "запознае" с новите гуми. Или поне така е в 5-та серия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pavlito » 25 Мар 2009, 0:07

Колега,
при мен направо се изписва, че функцията не работи. Не става с нулиране, пробвах.
Гумаджийте казаха, че въпросните дат4ици са във винтилите, а новите ми джанти са с други вентили-без дат4ици.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Мар 2009, 8:21

Сменяли сме на различни БМВ-та оригинални джанти и разни други марки и никога не е имало такъв проблем. А за датчици... няма такова нещо. Освен при американската верси я да е по различен начин...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 25 Мар 2009, 8:28

Здравей,ако може да се свалят старите датчици,няма никакъв проблем да се сложат на новите джанти.Разгледай ги внимателно мисля,че са на винт и внимавай за гарнитурата.Препорачително е да я смениш,защото има голяма вероатност да изпуска после от нея.
Успех.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pavlito » 25 Мар 2009, 15:17

Днес преместих датчиците от старите ми джанти на новите и всичко се оправи.... :D

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series