Смяна масло, спирачна течност?
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Смяна масло, спирачна течност?
Здравейте,
Предстоят ми и двете операции а нямам никакъв шанс да ги направя сам (ни условия, ни време), дали можете да споделите сервиз в района на Красно Село и околностите? Последния ми опит в извънфирмен сервиз за смяна на спирачна течност беше трагичен, въпреки че операцията е за малоумници.
Мерси предварително!
Предстоят ми и двете операции а нямам никакъв шанс да ги направя сам (ни условия, ни време), дали можете да споделите сервиз в района на Красно Село и околностите? Последния ми опит в извънфирмен сервиз за смяна на спирачна течност беше трагичен, въпреки че операцията е за малоумници.
Мерси предварително!
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Сменяй само в оторизиран сервиз с ОРИГИНАЛНА
спирачна течност, защото при новите модели е "Low viscosity" т.е. по течлива и ако сложиш стандартна на трети производител може да стане лошо
Тя се ползва от ASC,DSC,ABS, съединител /при ръчни скорости/,
спирачки и т.н.
спирачна течност, защото при новите модели е "Low viscosity" т.е. по течлива и ако сложиш стандартна на трети производител може да стане лошо

Тя се ползва от ASC,DSC,ABS, съединител /при ръчни скорости/,
спирачки и т.н.
BMW - Усещане за автомобил
- icog
- младши ентусиаст
-
- icog
- младши ентусиаст
-
grnka написа:на представителство да ходиш приятелю...те едва ли за пръв път виждат кола като твоята
Ако имах един ден за губене с удоволствие щях да се разходя до другия край на София вместо да пускам привидно тъпи теми. Винаги съм се чудил защо сервизите на официалните вносители не работят събота и неделя, при положение че точно тогава хората са свободни. За справка - автомивките - събота и неделя е ебаси лудницата. И в ситроен и в хонда и сега в бмв продават коли и събота но сервизите им не работят. Да ги таковам.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
absix написа:
Аз не бих сменял консумативите в някой квартален сервиз, м/у другото. Намери време и отиди където трябва...
Ае... като гледам тия теми за "сменени" филтри в Камор и разни впечатления от Дарукар... да ти кажа предпочитам да си отида при "кварталния ми майстор", който познавам, който няма да ми направи никъв проблем да му "вися на главата" и който може да ми смени маслото без проблеми...
Видях с очите си как един човек от Камор работи върху моята кола (инцидентно стана) и на него бих му я дал и друг път... ма така да отида на сляпо там и да ми сменят квото и да било - направо тръпки ме побиват... никва вяра нямам на "оторизираните сервизи"... не знам що...
И ти си прав... но все беше само една тема за Камор (не че ги защитавам!!!), сигурен съм, че не е ежедневие. Представи си какво ще стане, ако без да искат го направят тоя номер на някой депутат или подобно.
Пак не бих рискувал с квартален сервиз... там нито касови бележки, нито оплаквания или рекламации... нищо.
И като ми падне гаранцията, пак при дилърите ще ходя, нищо че сега става малко насила заради гаранцията.
Пак не бих рискувал с квартален сервиз... там нито касови бележки, нито оплаквания или рекламации... нищо.
И като ми падне гаранцията, пак при дилърите ще ходя, нищо че сега става малко насила заради гаранцията.
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
И аз мислех да пусна подобна тема, защото и на мен ми предстой смяна на масло. Вапросат ми е дали може да се вярва на това масло което го продават в Комор? 52лв му е литарат но ми казана, че мога да карам 30 000км с него, което си е 3 пати повече отколкото с обикновенно. Какво ще ме посъветвате, да ида в Комор и да се дам като пич 500лв за масло и филтър или да си ги сменя някаде другаде 3 пъти по 200лв, ако го сменям на 10 000км де? Изобщо какво е това масло за дизелов автомобил, което се сменя на 30 000км. Хора, които се занимават с изпитване, рафиниране и какво ли още не на всякакви масла са ми казвали, че на дизел с каквото и масло да го карам 10 000мк МАХ и да го сменям, а представителите на бмв ми казват за 3 пъти по-дълъг живот. Ако има някой наистина компетентен, да даде някъв съвет.
- icog
- младши ентусиаст
-
absix написа:И ти си прав... но все беше само една тема за Камор (не че ги защитавам!!!), сигурен съм, че не е ежедневие. Представи си какво ще стане, ако без да искат го направят тоя номер на някой депутат или подобно.
Колега аз говоря за смяна на масло и спирачна течност:). Какви гаранции и чудеса?:) То това и дъщеря ми ще го направи, стига да има гараж, крик, верига за масления и оная помпа за спирачната течност. Ако беше някаква сериозна интервенция нямаше да се чудя дали не мога да си спестя временцето, особено като в Дару току-що ми казаха "2-3 часа ще отнеме" (при все че ще съм със записан час!!!). Явно ще си търся масълце и другата седмица на село в гаража ще действам, ако навия жена ми да снима ще ви постна детайлно "хау ту си сменя маслото и спирачната течност за 1/2 час" (и да си спестя сигурно 250-300 лв)

А баш ти пък сигурно много добре знаеш колко е сложно, като те гледам какво DIY си направил за фаровете.

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Ако орион в люлин не ти е прекалено далеч ще ти пратя телефон ла ЛС.
ПС:Всеки производител на автомобили има препоръчителна смяна на масло за страни като нашата(прекалено много сяра в нафтата). Например VW препоръчват 7500 - 10000км но ако кажеш на клиента 30000 си е друга бира.
ПС:Всеки производител на автомобили има препоръчителна смяна на масло за страни като нашата(прекалено много сяра в нафтата). Например VW препоръчват 7500 - 10000км но ако кажеш на клиента 30000 си е друга бира.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
днес го смених 547лв с масло Кастрол нам кво си там най-висок клас ала-бала + въздушен филтър + маслен+още един + работа при моя си човек... никога не бих си дала колата в Камор или Дару за тези неща.... да ми одерат само кожата, айде де..... Та те преди 3 годсини за е46-тицатра ми искаха 600лв за тея неща, за тая не смея и да питам даже колко ще е ....
Да не говорим че колата ми не е гаранционна, не е чисто нова и не е толка спешъл, че нали нещо...
Да не говорим че колата ми не е гаранционна, не е чисто нова и не е толка спешъл, че нали нещо...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
kOnPuBkA написа:днес го смених 547лв с масло Кастрол нам кво си там най-висок клас ала-бала + въздушен филтър + маслен+още един + работа при моя си човек... никога не бих си дала колата в Камор или Дару за тези неща.... да ми одерат само кожата, айде де..... Та те преди 3 годсини за е46-тицатра ми искаха 600лв за тея неща, за тая не смея и да питам даже колко ще е ....
По груби сметки си спестила 53 лева, може да си купиш нещо от МЕТРО.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Хора, карате коли за 80 - 100 000лв., че и повече...
Старото бмв ВЕДНЪЖ беше оставено в сервиз НЕоторизиран....и в последствие се оказа, че е с подменено предно стъкло...т.е оригиналното беше сменено с....менте...така да го кажа...във въпросния сервиз
Предпочитам да дам 50-100-200лв. повече, но поне да знам, че всичко е свършено като хората. Е60-та откакто е купено изцяло е правена в Дару не се е пестило и стотинка, защото в крайна сметка....това е както моята сигурност, така и на хората които возя.
Може и да има кадърни майстори навън, но след случая описан по-горе....не мерси.
Човекът наистина може да няма време, разбираемо е. Ама все пак става дума за колата ти, но ако смяташ че сам можеш да се справиш, ок, ама после да не пускаш тема, че нещо ти се е бъгнало.
Старото бмв ВЕДНЪЖ беше оставено в сервиз НЕоторизиран....и в последствие се оказа, че е с подменено предно стъкло...т.е оригиналното беше сменено с....менте...така да го кажа...във въпросния сервиз

Предпочитам да дам 50-100-200лв. повече, но поне да знам, че всичко е свършено като хората. Е60-та откакто е купено изцяло е правена в Дару не се е пестило и стотинка, защото в крайна сметка....това е както моята сигурност, така и на хората които возя.
Може и да има кадърни майстори навън, но след случая описан по-горе....не мерси.
Човекът наистина може да няма време, разбираемо е. Ама все пак става дума за колата ти, но ако смяташ че сам можеш да се справиш, ок, ама после да не пускаш тема, че нещо ти се е бъгнало.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series