Рекламация на кола

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 30 Юли 2009, 20:44

((:BuKcu:)) написа:Усещам как колегата Х5 Е70 ще сменя колата с друга :mhihi:

Мисля си, че даже една е36 би излязла по-читава от е70 или ф01 :mhihi:

Bovacar, благодаря за отговора. Би трябвало колата наистина да се тества преди да се даде на собственика, за да се избягват такива сконфузни ситуации, защото Вие обирате пешкира в крайна сметка. Още по-лошо е, че чисто нови автомобили дават такива грешки и на първите километри да са вече в сервиз. Алогично е.

Не е алогично, всичко в момента е един голям боклук, за съжаление БМВ не е изключение.
Добре поне че са запазили пътното поведение и управляемостта, можеха и това да осерат

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 30 Юли 2009, 21:29

X5 E70 написа:

Bovacar, благодаря за отговора. Би трябвало колата наистина да се тества преди да се даде на собственика, за да се избягват такива сконфузни ситуации, защото Вие обирате пешкира в крайна сметка. Още по-лошо е, че чисто нови автомобили дават такива грешки и на първите километри да са вече в сервиз. Алогично е.

Не е алогично, всичко в момента е един голям боклук, за съжаление БМВ не е изключение.
Добре поне че са запазили пътното поведение и управляемостта, можеха и това да осерат

Ти пък ебати направо хвърли във фалит БМВ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 30 Юли 2009, 21:45

MaXimal написа:
X5 E70 написа:

Колкото и да харесвам БМВ не мога да си затворя очите че последните им модели са с много ниско качество

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 30 Юли 2009, 22:31

Цялата тая работа е много трагична, а най-трагичното е, че може да се случи само в БГ. Повечето от нас четат и чуждестранни форуми и лично аз никога не съм срещал тема, в която представител на даден дилър да пише в темите от името сервиза. То е все едно палачът да обсъжда на високо ниво ъгъла на падане на главата на осъдения на смърт :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това, че се мъчите да се защитавате може само да ви навреди, ама нали сте много велики, смятате, че с надменно студения си тон може дани "поставите на място" едва ли не. Занапред бих ви препоръчал да се намесвате във форума единствено от свое име и то ако може да помогнете на някого с нещо. И не - изобщо не ме радва факта, че "представител на БМВ" седнал да пише във форума оправдания. Самия пазар в България не предполага адекватно отношение от страна на БМВ Груп, а камо ли от някакви представители. Всеки, който е влизал в представителство на независимо коя марка коли в БГ е забелязал как ПЕРСОНАЛА там едва ли не току що стъпва на земята от Марс, а да не говорим човек ако си вземе кола на изплащане - все едно те са му дали заем. А всъщност хлябът ви идва от хората, които влизат в магазина. Ама се отнесох... този проблем не е само на автомобилния пазар....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bovacar » 30 Юли 2009, 22:54

Уважаеми, не съм искал по никакъв начин да оправдавам когото и да било, просто сметнах за добре да изкажа своето мнение.
Бих искал да добавя, че когато имате проблем с вашият автомобил, накрая обвинявате дилъра а не БМВ груп? Ако обвинявахте БМВ, тогава БМВ щяха да присъстват тук, и да пишат. Уви, ние сме между вас, любителите на марката БМВ и производителя, малко или много за нас е важно да чуем вашето мнение, и да занапред, ако можем да бъдем полезни, ще го направим..
Между другото, не съм сигурен какви форуми следите, но голяма част от чуждите форуми са изпълнение с хора които представляват различните дилърства в страната, с цел да бъдат в постоянно помощ на техните клиенти. Според мен беше добра идея да го направим и ние.
Всеки си има собствено мнение, за това живеем в свободна държава.
Колкото до гаранциите, след гаранционния период, съществува "добра воля" която се използва като тип гаранция в полза на клиента.

P.S. Официално присъстваме в този форум от два дни, малко е обиждащо да се пише: "Занапред бих ви препоръчал да се намесвате във форума единствено от свое име и то ако може да помогнете на някого с нещо". Напълно съм съгласен с вашето мнение, и не напразно на няколко пъти бях написал,че точно това е нашата цел.
Благодаря ви

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 30 Юли 2009, 23:26

:) Без лоши чувства, но просто ти си представител на една организация, което предполага, че не можеш да се изказваш свободно поради простата причина, че носиш отговорност пред останалите хора от тази организация. Единственото, което можеш да направиш е да ги злепоставиш ако кажеш нещо грешно. А за двата дни присъствие има доста теми по които е можело да се изкажеш, ако искаш да помагаш. Просто не може така да се намесвате, да изкарвате хората некадърни шофьори, а себе си всеотдаен дилър :) Разбира се, че има процент на дефектни автомобили и за това са виновни единствено и само производителите, които свиват бюджета докато се мъчат да увеличат печалбите. Точно затова не се чувствайте задължени да ги защитавате. Те правно са се защитили с гаранция и дилъри :)
Аз, както казах, не съм срещнал чуждестранен форум с тема, в която да участва представителство на дадена марка. Просто е нелогично предвид казаното по-горе. Успех занапред!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bovacar » 30 Юли 2009, 23:34

Мерси за пожеланието, все още не намирам необходимото физическо време да разгледам целият форум, надявам се през почивните дни да ми се отдаде тази възможност. Желанието ми не е било да изкарам някого "некадърен", а повече като "неопитен", съжалявам ако така е прозвучало. Всяко нещо с времето си!

P.S. Трудно е понякога човек да изкаже точно това което мисли чрез писане. Благодаря ви за вниманието.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 31 Юли 2009, 6:40

X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:

Колкото и да харесвам БМВ не мога да си затворя очите че последните им модели са с много ниско качество

Така го каза, все едно си карал всички Х5ци на света и знаеш, че всички тропат :D

Мисълта ми е, че ако твоята трака, не означава, че и всички останали са така.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 31 Юли 2009, 8:22

MaXimal написа:
X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:

Така го каза, все едно си карал всички Х5ци на света и знаеш, че всички тропат :D

Маме, тракат всички с Адаптив Драйв, преди 3 дни мой клиент я изкара чисто нова от Камор, дет трябва заводски да е с новата шанга и па си лопа

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 31 Юли 2009, 9:28

X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:

Ами БМВ е БМВ до 2002... незнам много е ш_бано да дадеш 100 000лв та даже и нагоре за кола и само по сервизите да киснеш. Да не говорим да скърца вътре като АСТРА от 90г. Аз както съм маняк на тази тема... 7-цата поне в това отношение за сега е добре!
Мислих за ново БМВ, но какво да си взема...кошница да кисне по сервизите :)
Големите марки май започнаха да показва че искат прекалено много за това което предлагат...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 31 Юли 2009, 9:50

X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:

Маме, тракат всички с Адаптив Драйв, преди 3 дни мой клиент я изкара чисто нова от Камор, дет трябва заводски да е с новата шанга и па си лопа

В офиса имаме :
2 X 5 3.0d на близо 30 х. км са, на по 1 година - до момента АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ГАРАНЦИОНЕН РЕМОНТ
740i на 4 год. 200 000 км - докато беше в гаранция - два пъти влиза за някакви софуери, които оправиха за 2-3 дена. Скоро скъса жилото на предния капак и имаше някакъв проблем са катализаторите.
Моята Е93 320i на 1,5 година 24 х.км - един дисплей на CD-то изгоря.
От познат: X 5 3.0d на две години и (около 60/70 000 км) - Пукна му се 2 пъти джанта, но не от дупка, а от фабричен дефект (говоря за 20' Y-style) от сервиза казват, че тези джанти дават дефекти. Друг проблем - НЕ.
От познат с X6 35i на половин година 15 000 км - АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ
Предполагам всичко това не е случайно...

Друг е въпросът, че има някои агрегати и продукти (като изглежда Адаптив-драйва и въпросната джанта 20', които са си като детска болест. Тази джанта се пука и на X5 и на X6 i BMW си го знаят добре, но ще го оправят сигурно след 2-3 години тъй като(предполагам и е логично) имат договри с доставчици не от днес за утре, а за дълги периоди. На VW-груп (от ПОЛО до А6) им се чупеха пластм.скоби на ел.дажмовете 4-5 години, докато ги сменят с други.

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 31 Юли 2009, 10:05

Koliu написа:
X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:
MaXimal написа:
X5 E70 написа:

В офиса имаме :
2 X 5 3.0d на близо 30 х. км са, на по 1 година - до момента АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ГАРАНЦИОНЕН РЕМОНТ
740i на 4 год. 200 000 км - докато беше в гаранция - два пъти влиза за някакви софуери, които оправиха за 2-3 дена. Скоро скъса жилото на предния капак и имаше някакъв проблем са катализаторите.
Моята Е93 320i на 1,5 година 24 х.км - един дисплей на CD-то изгоря.
От познат: X 5 3.0d на две години и (около 60/70 000 км) - Пукна му се 2 пъти джанта, но не от дупка, а от фабричен дефект (говоря за 20' Y-style) от сервиза казват, че тези джанти дават дефекти. Друг проблем - НЕ.
От познат с X6 35i на половин година 15 000 км - АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ
Предполагам всичко това не е случайно...

Друг е въпросът, че има някои агрегати и продукти (като изглежда Адаптив-драйва и въпросната джанта 20', които са си като детска болест. Тази джанта се пука и на X5 и на X6 i BMW си го знаят добре, но ще го оправят сигурно след 2-3 години тъй като(предполагам и е логично) имат договри с доставчици не от днес за утре, а за дълги периоди. На VW-груп (от ПОЛО до А6) им се чупеха пластм.скоби на ел.дажмовете 4-5 години, докато ги сменят с други.

Моята е на 1 година и 3 месеца, 31 000 км, карана само от мен.
Именно тук е разликата - твоите Х5 са служебни и се юркат кат за световно и на никой не му пука дали скърца или тропа. Мои клиенти покрай моята Х5 също накупиха такива но се карат от служебен шофьор, познай на тоя шофьор дали му пука за колата, той само я кара. Докат ползвах служебна кола познай дали ми пукаше дали тропа или скърца. Затва не може да се продаде вече 1 година и кисне в салона :D
Детските болежки конкретно Х5 са още фаровете (пукат се), стоповете (пълнят се с вода), ключалките на 5-тата врата (хлопат и се сменят по гаранция), предните калници често но не на всички се деформират от жегата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 31 Юли 2009, 10:53

Факт е че нещо качеството куца... брат ми си взе Тойота Корола Версо и ве4е за почти 4 год и над 80 000 КМ няма никакви проблеми само сервизиране....но пак удоволствието да караш Тойота е почти= 0

Лошото е че да изпитваш удовлствие от шофирането струва майка си и баща си = БМВ
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 31 Юли 2009, 11:24

xerial написа:Факт е че нещо качеството куца... брат ми си взе Тойота Корола Версо и ве4е за почти 4 год и над 80 000 КМ няма никакви проблеми само сервизиране....но пак удоволствието да караш Тойота е почти= 0

Лошото е че да изпитваш удовлствие от шофирането струва майка си и баща си = БМВ

Еми то с всичко е така - готините мадами дразнят, капризни са и не са low cost :mhihi:
Ама друго си е... да има удоволствие от... шофирането :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 31 Юли 2009, 11:38

винаги съм давал за пример защо харесвам БМВ ,освен заради кефа при шофиране ...! за тия 19г ,откакто карам тази марка и 4те мои коли и още 3-служебни БМВ-та просто са адски здрави! тва ми остана като опит! за 4 коли за 19г съм дал около 4хил лв за непредвидени ремонти ,което според мен е смешно като пари за такава поддръжка и на такива коли!
сега ме вкарвате в музиката с тия ядове по новите модели! имам огромното желание да сменя сегашната Е61 за ГТ-5 догодина ,да изчакам около половин година след пускането и и да се метна ,н опросто тия писания ме карат да се замислям. сичко се чупи ,но некои неща се чупят по-малко! не бих си и помислил да изкарам некое от витринита и да спре на другата прека! ше ни дават по новините със сигурност...!!тва не е нормално и ако ще некой от управителния съвет на БМВ-АГ да дойде да ми го обяснява -нема да го приема за нормално...!
за съжаление се натрупват много негативи към марката поради субективни и обективни причини и хората стават предпазливи и подозрителни! а клиента е плашлив заек и бързо може да избяга нанекъде....

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series