Смяна масло, спирачна течност?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 22 Яну 2009, 18:40

Понеже звъннах на 3 места в София, да обобщя за всички като мен, дето нямат някой фемили френд от 15 години на който да се доверят. Коментирам само възможност, цена и локация, тъй като както вече се съгласихме и двете процедури не са сложни и не би трябвало някой нормален сервиз да може да се окенза. Маслото навсякъде съм искал да е БМВ Long Life 04, 8 литра, спирачната течност е на BMW.
Всички дават 2-3 часа време за работа.

Сервиз "Блазе", на мен ми е най-близо, над Южния парк:
По форума им се носи славата на скъпчии, но кадърни и работещи изключително с БМВ. Явно имат клиенти - да се обадя другата седмица (след 6 дни) за да видят кога ще могат да ме обслужат.

Масло 24лв/литър, 24 лв смяна, 30 лв филтър.
Спирачна течност - 24лв + 18лв смяна
Тотал: 268 лв

Дару - на оня край на София:
Масло: 52лв/литър, сега имало промоция (сигурно е вечна промоция), филтъра и труда са безплатни. Могат да ми запишат час след 2 дни, след малко ще ми звъннат да ми кажат колко е спирачната течност и смяната и. От тогава 3 дни. Предполагам ще е около стотачка?
Тотал: 416 лв Само смяна Масло

Вари 2000: на по-оня край на София
Тука някаква мафия, на сайта им пише, че сервиза е Маргел, там като се обадих казаха че не са точно Маргел ами били зад него, нещо алабала. А и във форума имаше няколко негативни мнения за точно този сервиз, аз проверих заради добрите отзиви за Вари2000 като вносител на оригинални части.
Масло: 32 лв/литър, 30 филтър, 40 смяна (на сайта на Вари 2000 има същото масло но наливно за 22лв/л, в сервиза нямали такова).
Спирачна: 40 лв смяна, 9 лв течност (била оригиналдъ на БМВ, кво му плащаш баси:)!!!
Тотал: 375 лв

Отделно за който няма какво да прави:

http://forums.e60.net/index.php?showtopic=49786&st=0 -- DIY за смяна на масло, със сигурност ще има дребни разлики за различните двигатели. Забележете цените:

7Qts BMW Oil =$40.53 --- 60 лв !!!
Oil Filter =$11.08 --- 17 лв !!!

И става въпрос за 08'535i!

http://forums.e60.net/index.php?showtop ... rakes&st=0 --- DIY за смяна на спирачна течност. Ако някой има такава помпа да свирка:).

Реално се оказва, че цената на услугата както бях писал преди е нищожна в сравнение с цената на консуматива. Примерно аз бих отишъл в Блазе и за 50 кинта ще ми направят всичко, ако ще и с мое масло и течност. Ама като видях как смотаните хамериканци си сменят сами масълцето нещо ми трепна и твърдо реших да отделя малко от уикенда. Ша минавам на самозадоволяване:D .

Поздрави,
Ицо

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 23 Яну 2009, 9:01

Адаш, няма да намериш сервиз/майстор без негативни мнения :) В БГ няма такова животно :lol:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Смяна масло, спирачна течност?

Мнение от Huku » 30 Яну 2009, 16:00

Това ми е сметката в КАМОР от днес:
Изображение
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 31 Яну 2009, 11:12

Лично в Камор не стъпвам, ако ще и френска любов да предлагат :lol: ;) откакто ми казаха, че амортисьорите на Е46-ката били изпуснали :!: , а пък тя горката си беше спорт пакет отвсякъде :idea: :idea: и природно - отвратително ниска.....и още куп други глупости, които не вярвах да чуя от ОФИЦИАЛЕН сервиз :!: както и да е да не спамя темата....между другото единствения недостатък между ДАРУ и мейд ит йорселф е , че ония ти го дават маслото 52 кинта, а иначе си струва 32 ;) ....и от кога гадовете почнаха пак със записването на часове?....бяха премахнали тази отвратителна практика, явно пак са я подкарали.

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 31 Яну 2009, 14:51

E34 написа:Лично в Камор не стъпвам, ако ще и френска любов да предлагат :lol: ;) откакто ми казаха, че амортисьорите на Е46-ката били изпуснали :!: , а пък тя горката си беше спорт пакет отвсякъде :idea: :idea: и природно - отвратително ниска.....и още куп други глупости, които не вярвах да чуя от ОФИЦИАЛЕН сервиз :!: както и да е да не спамя темата....между другото единствения недостатък между ДАРУ и мейд ит йорселф е , че ония ти го дават маслото 52 кинта, а иначе си струва 32 ;) ....и от кога гадовете почнаха пак със записването на часове?....бяха премахнали тази отвратителна практика, явно пак са я подкарали.

Аз лично ходя само в Дару и от както имам книжка и кола, което е вече две години и 7-8 месеца и винаги е било с час. Дори последният път като бях точно така един беше дошъл и му казали да търси лицето ХХХ, приемчика го изгледа тъпо, а нагляча точно пред мен се набута. Попита ни и двамата дали имаме час, този беше ясно, че няма, а аз си имах час. Каза му да си седна на столчетата и ако има свободно време между часовете ще го вземе, а след мен имаше още трима. Но за Камор и аз съм съгласен, не стъпвам никога повече след последната им изцепка и множеството на един приятел гаранционната ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 31 Яну 2009, 23:06

Не че има значение или пък е по темата, но личният ми опит оттам, е че винаги съм ходил без записване на час, особено за смяна на масла, приемането е било сравнително бързо и никог аникой не ме е питал дали имам записан час!!! Друг е въпроса като влезе колата кога излиза......Докато в Камор оня приемчика като отвори една книга, аз бях във вторник там оня ми разправя " В Понеделник сутринта удобно ли ще е?"......смях смях смях.......Може в Дару да го има като неква опция тоя "час" ама не е от големо значение ако си без записване, приемат си те, взимат си ти паричките и айде у лево ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 02 Фев 2009, 11:08

Здравейте колеги,чета и немога да повярвам.Има няколко цветя в този форум и се надпреварвате кой първи да ги смачка.Стремете се да държите добрия и приятелски тон,да градите кариера и изтъквате излишно самочуствие към хора,които не познавате не е присъщо на интелигентни хора.... мисля че ме разбрахте.
Сега по темата,мое лично мнение,аз сам си сменям маслата включително и спирачната течност,естествено имам необходимите условия,което е много важно.Самата процедура не е никак сложна и може да се направи при познат майстор,НО с качественни материали.
Колега Huku като ти гледам фактурата само една дума ми идва на устата - обир.Но за жалост във всички фирмени сервизи е така и когато колата е гаранционна нямаме избор.За качеството на работната ръка не искам да говоря Вие си го казахте по горе.
Успех на всички и с взаимно уважение ще постигнем много повече. :mhihi:
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 03 Фев 2009, 19:16

Mollov написа:
absix написа:
Аз не бих сменял консумативите в някой квартален сервиз, м/у другото. Намери време и отиди където трябва...

Ае... като гледам тия теми за "сменени" филтри в Камор и разни впечатления от Дарукар... да ти кажа предпочитам да си отида при "кварталния ми майстор", който познавам, който няма да ми направи никъв проблем да му "вися на главата" и който може да ми смени маслото без проблеми...

Видях с очите си как един човек от Камор работи върху моята кола (инцидентно стана) и на него бих му я дал и друг път... ма така да отида на сляпо там и да ми сменят квото и да било - направо тръпки ме побиват... никва вяра нямам на "оторизираните сервизи"... не знам що...

тоя дет го видя е от първите в Камор ;) И мен ме изкефи как се включи , думата ПРО просто му лепна веднага :D Но как да знаеш , че той ще я пипа ... най-добре си е всеки да си има свой доверен човек, който и през нощта би свършил работата ако се налага ... И разбирасе само той да пипа по една кола , така лесно знаеш кой те е нагласил

Предишна

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series