Смяна масло, спирачна течност?
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Huku написа:По груби сметки си спестила 53 лева, може да си купиш нещо от МЕТРО.
Даже много неща мога да си купя, не нещО... Айде да не си правим сметки на парите а ? Сульо в КАМОР (да се свети името му) едва ли ще ми третира колата като човек, който познава мен и семейството ми от 15 години и е виждал коли и преди моята... (О чудо!)
Все пак говорим за смяна на МАСЛО! Това всеки средно статистически олигофрен може да го направи. А и в крайна сметка това си е моята кола и ще си я правя каквото искам, нали ????
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
plamen_nedkov написа:И аз мислех да пусна подобна тема, защото и на мен ми предстой смяна на масло. Вапросат ми е дали може да се вярва на това масло което го продават в Комор? 52лв му е литарат но ми казана, че мога да карам 30 000км с него, което си е 3 пати повече отколкото с обикновенно.
Нищо не ти пречи да си вземеш това масло и от друго място, на по-добра цена и при твой човек (който си сигурен, че ще ти свърши работа) да стане работата точно толкова добре, колкото би могло да е в Камор ако си свършат добре работата... щото смяната на маслото (както бе написано по-горе) не е кой знае каква философия..
Що се отнася до пробега - в BG аз лично на Е87-цата едва ли ще го изтърпя повече от 15к километра... нищо, че по борд комп ще каже, че мога да мина повече, нищо че в Камор ми казаха, че като си вземеш BMW Longlife-04 (Castrol) масло и нямаш грижи за 30-35к... сменяй го на 15к и няма да имаш грижи...

Факт е, че фабричните коли ги обслужват когато компа каже, а това може да стане и след поне 20к километра...

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Ми колеги аз писах с идеята да намеря някой тестван сервиз покрай мен. Това кое кога се сменяло, ма колко изкарвало, ма кой кво препоръчвал - всичкото го има обсъждано по маса други теми.
Относно цената на процедурата - за който не е разбрал цената на труда в случая е нищожна спрямо цената на консуматива. За който пък не вярва - в Дару има промоция, купуваш си маслото (52лв/л) и ти го сменят безплатно, че и филтър ти подаряват:). Тоест ако си сигурен, че купуваш читаво масълце едва ли има значение къде ще ти го сменят (от опит знам колко тежка, сложна, комплицирана, ааааа е процедурата) . Със спирачките е малко по-друг филм, ама си има много добро DIY на е60.нет:).
Безмалко да забравя:
Ники, кажи по коя улица минаваш, ще ходя тихо по твойте стъпки да събирам 50-тачките, които хвърляш. Благодаря ти, че повече няма да се опитваш да преебаваш темите ми.
Относно цената на процедурата - за който не е разбрал цената на труда в случая е нищожна спрямо цената на консуматива. За който пък не вярва - в Дару има промоция, купуваш си маслото (52лв/л) и ти го сменят безплатно, че и филтър ти подаряват:). Тоест ако си сигурен, че купуваш читаво масълце едва ли има значение къде ще ти го сменят (от опит знам колко тежка, сложна, комплицирана, ааааа е процедурата) . Със спирачките е малко по-друг филм, ама си има много добро DIY на е60.нет:).
Безмалко да забравя:
Ники, кажи по коя улица минаваш, ще ходя тихо по твойте стъпки да събирам 50-тачките, които хвърляш. Благодаря ти, че повече няма да се опитваш да преебаваш темите ми.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Смяна масло, спирачна течност?
Щом мислиш, че да си смениш маслото на твойто си Е60 дето не се съмнявам си обичаш е загуба на време - то тогава наистина трябва "да си търся масълце и другата седмица на село в гаража ще действам". Освен да не си е баш твоето...
Жалко , че има такива собственици...
Жалко , че има такива собственици...
Ей момчета,
Кво става немога да разбера, появиха се малко повечко хора с по нови модели където да пишат в форума и веднага се почнаха заяжданията и упреките....
Не виждам смисъл да се зяждаме, нищо не делим, освен един форум...
Честно казано, аз не съм доволен от Камор. Преди е90-ката имахме два БМВ който се обслужваха там и честно да ви кажа не съм очарован от нищо...ама буквално нищо...
По мойта кола пипа само един човек, един гаражен майстор, който е правил доста неща за мен и досега съм останал доволен. Хубавото е, че гледам как прави всичко и виждам колко внимателно и нежно пипа колата, се едно жена е гали
Относно Консумативите, тях ги купувам от Вари 2000, там членовете на клуба имат отстъпка, а той работи само с оригинални части.
За мен много по важно е използването на оригинални части, а не това къде го правиш...тука говорим за съвсем семпли неща - смяна на масло, филтри и т.н. който отнемат не повече от няколко часа съвсем спокойна работа...
Сега това съм аз, аз нямам гаранция..който има е задължен да ходи в основен сервиз и според мен то човека би бил доста глупав ако не го прави...защото гаранцията може да бъде прекъсната от раз....
@ Ники - колега, странен индивид си ти, никой няма нищо против теб, но доста често се изказваш с цел заяждане и понякога не компетентно...с това нищо не печелиш...
Кво става немога да разбера, появиха се малко повечко хора с по нови модели където да пишат в форума и веднага се почнаха заяжданията и упреките....
Не виждам смисъл да се зяждаме, нищо не делим, освен един форум...
Честно казано, аз не съм доволен от Камор. Преди е90-ката имахме два БМВ който се обслужваха там и честно да ви кажа не съм очарован от нищо...ама буквално нищо...
По мойта кола пипа само един човек, един гаражен майстор, който е правил доста неща за мен и досега съм останал доволен. Хубавото е, че гледам как прави всичко и виждам колко внимателно и нежно пипа колата, се едно жена е гали

За мен много по важно е използването на оригинални части, а не това къде го правиш...тука говорим за съвсем семпли неща - смяна на масло, филтри и т.н. който отнемат не повече от няколко часа съвсем спокойна работа...
Сега това съм аз, аз нямам гаранция..който има е задължен да ходи в основен сервиз и според мен то човека би бил доста глупав ако не го прави...защото гаранцията може да бъде прекъсната от раз....
@ Ники - колега, странен индивид си ти, никой няма нищо против теб, но доста често се изказваш с цел заяждане и понякога не компетентно...с това нищо не печелиш...
- icog
- младши ентусиаст
-
kOnPuBkA написа:Все пак говорим за смяна на МАСЛО! Това всеки средно статистически олигофрен може да го направи. А и в крайна сметка това си е моята кола и ще си я правя каквото искам, нали ????
Брееей, що не казваш, на мен още чайника ми свети и аз още си чаааакам чая...

Аз да ви споделя моята идеология - давам пари (ако трябва и много) когато трябва и спазвайки принципа, че евтиното излиза скъпо.
Нещо елементарно (поне за kOnPuBkA

Що обаче да давам пари на официалния дилър при положение, че един братчед има сервиз два пъти по-голям, с два пъти повече техника, взема ми два пъти по-малко и от доста години насам не ме е дънил за нищо? Когато има нещо много специфично той ми казва по-добре да ида в официалния сервиз и аз отивам (вместо да му кажа абе дай да видим не можеш ли да измислиш нещо).
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
Аз не мога да разбера Вие не четете ли ( в частност flame), не искате да разберете ли... не знам
Къде прочете колега че си сменям маслото САМА? Единственото което казах , че смяната на масло е сравнително елементарна процедура, която всеки, който има сервиз да речем, трябва да може да я прави...
Отивам при човек, който си изкарва хляба със ремонтиране на коли от ХХ години и ЗНАМ, че ще се отнесе със колата ми, пъти по-добре отколкото в КАМОР или където и да е другаде, където аз и колата ми сме му просто ПОРЕДНАТА бройка... Това ми беше мисълта, какво чак пък толкова сложно казах....
Т.е. твърдя същото като flame да речем, само че от моята уста явно понеже съм от ЖЕНСКИ пол звучи тъпо и неразумно...
Пак казвам това си е моята кола и решенията са си мои... Не виждам какво има да се коментира...Ако толкова ви бърка в очите, че не съм си сменила маслото в Камор, разпънете ме на кръст
пп.Извинявам се за спора, който предизвиках явно- абсолютно неволно. Явно не сме дорасли като общество ли или не знам, да приемаме мненията на другите, без да им натриваме носа колко не са прави...... Няма да занимавам повече аудиторията кое и къде си сменям
@ GaD -
Къде прочете колега че си сменям маслото САМА? Единственото което казах , че смяната на масло е сравнително елементарна процедура, която всеки, който има сервиз да речем, трябва да може да я прави...
Отивам при човек, който си изкарва хляба със ремонтиране на коли от ХХ години и ЗНАМ, че ще се отнесе със колата ми, пъти по-добре отколкото в КАМОР или където и да е другаде, където аз и колата ми сме му просто ПОРЕДНАТА бройка... Това ми беше мисълта, какво чак пък толкова сложно казах....
Т.е. твърдя същото като flame да речем, само че от моята уста явно понеже съм от ЖЕНСКИ пол звучи тъпо и неразумно...
Пак казвам това си е моята кола и решенията са си мои... Не виждам какво има да се коментира...Ако толкова ви бърка в очите, че не съм си сменила маслото в Камор, разпънете ме на кръст

пп.Извинявам се за спора, който предизвиках явно- абсолютно неволно. Явно не сме дорасли като общество ли или не знам, да приемаме мненията на другите, без да им натриваме носа колко не са прави...... Няма да занимавам повече аудиторията кое и къде си сменям

@ GaD -

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Абе то идеята беше не откъде ще си купиш маслото, гумите и т.н , а кой, как и къде ще ти ги сложат....за това изтъкнах, че съм на 200% сиурна, че като отида в Дару и оставя колата, всичко ще бъде свършено като хората. НЕ КАЗВАМ, че в някой обикновен сервиз няма пак да бъде свършена работата, но както споделих в първия си пост, след онзи случай не разчитам на такива работи. След вече близо 5 години, две коли се обслужват в Дару, нямам никакви оплаквания, е от Камор имам...и за това не ходя там. :mha:
- icog
- младши ентусиаст
-
kOnPuBkA написа: ...отколкото в КАМОР или където и да е другаде, където аз и колата ми сме му просто ПОРЕДНАТА бройка...
Ти таковата, заедно с колата ли?

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
icog написа:kOnPuBkA написа: ...отколкото в КАМОР или където и да е другаде, където аз и колата ми сме му просто ПОРЕДНАТА бройка...
Ти таковата, заедно с колата ли?![]()
![]()
Аха, що искаш да ми смениш маслото ли!???

пп.Аз се разглежда като клиент в случая...

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- icog
- младши ентусиаст
-
Да се беше обадила преди 3 дни можеше да помогна някак си, ама сега ще кажеш "по бордкомпютър 30000 км или 2 год", то и крика ще ръждяса, и маслото ще загуби вискозитет...

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
не виждам за какво спорите. Като паднат гаранциите няма да си закарам колите в мкар пожизнено , цените които взимат са дооооста по високи. Примес от днес , един литър масло в мкар е 53 лева 0 30 или нещо такова , а при моя маистор ( Чолака , хората от Пловдив го познават ) е 30 лева литъра. Разликата в цените е огромна , а не получаваш нищо повече . Остави , че ми взимат доста повече пари , ами и на всичкото отгоре ми слагат масло което не е за моята кола , само задето е по скъпо. После как да не ме е яд да карам там колата !?
It`s party time !
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series