Дрънчене под капака на място
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте колеги, да ви се оплача как КАТ ми развалиха кефа. Отивам аз за регистрация на Е90, а оня там само дето не влезе целия под капака да гледа кво ли не
Минах най-накрая обаче ми направи впечатление, че като чука на обороти на дизела (особено когато ръчката на автоматика е на R) нещо дрънчи под капака
Сега като се сетя оня в КАТ махна пластмасовия капак на двигателя и след това го върна обратно и се чудя дали не е от това... защото доста я карах тази кола преди регистрацията в КАТ и такова чудо нямаше!
От какво може да е според вас и може ли да се оправи лесно без намесата на официалния сервиз?

От какво може да е според вас и може ли да се оправи лесно без намесата на официалния сервиз?
Не, по-скоро е пластмасов звука
Гледах пластмасовия капак на мотора - има само 2 болта и двата здраво завити, като го пипна обаче капака се клати. Освен това подозирам, че въздуховода под пластмасовия капак е разкачен.
Струва ли си да свалям капака, да гледам тръбите и след това да се опитам да стегна здраво болтовете или направо да ходя при официалния сервиз?
И опасно ли е (най-вече ако има разкачена тръба) да се кара така, дори и до сервиза?

Струва ли си да свалям капака, да гледам тръбите и след това да се опитам да стегна здраво болтовете или направо да ходя при официалния сервиз?
И опасно ли е (най-вече ако има разкачена тръба) да се кара така, дори и до сервиза?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
djordje написа:ако трака, трака-тракаи звука е приглушен метален, значи е демпферна шайба. 500 лева е часта в дару и камор.
Тракането от демпферната шайба постоянно ли трябва да го има, или се чува само на празен ход? Че мойта ми се струва, че почуква нещо отпред на празен ход като работи, ма не знам дали е дизелово почукване или от нещо друго...
djordje написа:капака както и да са го върнали няма как да трака, щом болтове са до край.
щом мислиш че и въздуховода е разкачен, свали капака оправи въздуховода, кво чакаш
ако мислиш че можеш сам, действай, ако не ходи в сервиз те да погледант.
Само се чудя колко ли ще ми вземат да ме погледнат, не дай си боже да ми се и усмихнат

Бих го направил и сам, ама ме е страх да не го направя не както трябва и след това да ходя в сервиза за мнооооого усмивки

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
djordje написа:точно на празен ход. като си караш не се чува нищо. и не е много като метак ама си трака добре, като старите мерцове дизели
Абсолютно същия проблем при същите обсоятелства имах!!!!Като ми обслужваха колата ми махнаха капаците и после ги сложижа и всичко ок.,но спирам на 1-вия светофар и нещо дрънчи отпред от навигацията.Отварям капака,звука се чува ясно и отчетливо,барам капака и спира да дрънчи.Огледах и кво да видя.Наще хора не са закрепили както трябва кората на двигателя и се докосва до разпънката.Нагласих е и всичко е ок.!!!Надявам се да съм ти бил полезен

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Колега и аз бях така.Кората влиза на 2 пластмасови щифчета от към вътрешната страна,няма как да не ги видиш.Трябва само да уцелиш леглата им и си готов,после стягаш двата винта и се радваш на тишина.Поздрави
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Браво, иначе тука колегата така хубаво те беше нагласил да даваш некви 500 кинта за некви шайби че....
Re: Дрънчене под капака на място
Huku написа:Браво, иначе тука колегата така хубаво те беше нагласил да даваш некви 500 кинта за некви шайби че....
Която така или иначе ще я смени рано или късно

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
...викаш още сега да си я смени , е така за спорта...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series