Полицаите с/у провинцията...
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Полицаите с/у провинцията...
Колеги колеги за пореден път съм разочарован от родната полиция,пиша си пост-а в състояние на лек афект към полицията.Породен е навярно от ЯВНАТА неприязън която полицаите в София специално крият към колите с регистрация "провинциална".
От седмица съм в софия и тук мисля да живея и да работя,всъщност вече е така,всяка вечер към 20:00 се прибирам уморен от работа,и 3 ПЪТИ ме спират за 5 дена,ако има някакво опасно за околните водачи нарушение ок съгласен съм,но ме спират безпричинно и почват едни заяждания:
"...Я ся да видим имаш ли 4-те най-важни неща,пожарогасител,аптечка,триъгълник,жилетки,елечета,пуловери,резервно масло,помпа за гуми
"
- Имам да всичко имам,крушки,квадрати,кабели за ток,гаечни ключове (полицая онемява).
"айде тръгвай си и умната карай,че колегите не са добри като нас'
-Айде тръгвам си.
И това дотук добре ще спират свиква се няма да им писне, нормално оки.
Ама днеска е тва е, в Младост си седят едни пеша ченгета,без патрулка без нищо, седят си и си махат с малката социалистическа палчица и се чудят кое "селянче да спрат и да му нахакат актче или да спечелят от него парички за любовницата че Празззниците идват.
Маха си ченгето с палката нормално,си викам аз,и без тва днес не са ме спирали,тва е поредният случай на фразата "а момче ти май не си от тука".Спира ме миловидното полицайче и забива с лафа "Що карате на халогени Вие закона не го ло знаете..фаровете за мъгла са предназначени за условия с намелена.......
-Аз викам-ами знам го по принцип че не трябва да карам с халогени когато няма мъгла,порой,суграшица,потопи,ама Вие господин полицай май не сте карали Е30 че да знаете как е с тия рефлектори без халогени.
-Ченгето в мен вика-ами много лесно може да се оправи проблема отиваш на ЖИЧКАДЖИЯ
и да си купиш нови,така се решава.Айде ся изнасяма разбира се лекции, на полицая в теб, че конструкторски този проблем не е решен (аз съм с тва впечатление),че на Е30 късите не са му от силните страни,и че без халогени съм обрал дупки на стойност поне 10 изправяния на алум. джанти и 2 комплекта гуми 195/50/15.
-Господин полицай,най учтиво вкарвам обяснението че не ми се обират софийски дупки,затова си карам като момче на халогенки и на никой,изрично му казах че на никой не мисля че преча или дори не застрашавам по никакъв начин пешеходци,водачи,преводачи,бездомните кучета и котки.
-Неее АКТ щи пиша !
-Ок викай кат да пишат,аз ще си изброя всички възражения смятам че разумните хора които издават наказателните постановления ще разберът проблема ми.
Ченгето в мен мисли мисли, каза "абе ти май имаш излишни точки за взимане (в случая 6 според него) , аа и имаш от 50 до 150 лв. за даване така ли?
-От своя страна аз си отговарям-ами предпочитам да ми вземете точките и ще си платя с удоволствие но наистина го предпочитам пред това да вися по пишман сервизи и да си купувам гуми за по 150лв.
Полицая гледа мисли обикаля колата въртя се,говори по радиостанцията, с колегата си, мисли отново и уклончиво ми подаде документите,каза ми че разбира се следващият път няма да ми се "размине" и да тръгна сега с изключени фарове за мъгла.
Наистина колеги и съфорумци вярвам в това че ако не бях с провинциална регистрация нямаше изобщо да се стига дотук,да си седя сега и вместо да си мачкам жената да си чатя като пенсионер да си изливам душата.
Много ме е яд на такава дискриминация особено от длъжностни лица, който би трябвало да са еталон за поведение.Все пак мисля че ние от провинцията не ядем доматите с колчетата, не сме някви маймунки на клон, и не мерим отгоре с банани ако ни мерят с камъни отдолу.
Яд ме е на такива хора и още повече ме е яд че е останало някво такова убеждение, и не само сред полицаят в теб, че хората от провинцията са нещо различни от хората от София.
Ей тва ми беше на душата тва съм и начаткал, споделих си разочарованието, ако имате мнение ще се радвам да го чуя, ако ли не желая ви безаварийно шофиране из българия и много километри удоволствие с любимата и единствена марка.
От седмица съм в софия и тук мисля да живея и да работя,всъщност вече е така,всяка вечер към 20:00 се прибирам уморен от работа,и 3 ПЪТИ ме спират за 5 дена,ако има някакво опасно за околните водачи нарушение ок съгласен съм,но ме спират безпричинно и почват едни заяждания:
"...Я ся да видим имаш ли 4-те най-важни неща,пожарогасител,аптечка,триъгълник,жилетки,елечета,пуловери,резервно масло,помпа за гуми

- Имам да всичко имам,крушки,квадрати,кабели за ток,гаечни ключове (полицая онемява).
"айде тръгвай си и умната карай,че колегите не са добри като нас'
-Айде тръгвам си.
И това дотук добре ще спират свиква се няма да им писне, нормално оки.
Ама днеска е тва е, в Младост си седят едни пеша ченгета,без патрулка без нищо, седят си и си махат с малката социалистическа палчица и се чудят кое "селянче да спрат и да му нахакат актче или да спечелят от него парички за любовницата че Празззниците идват.
Маха си ченгето с палката нормално,си викам аз,и без тва днес не са ме спирали,тва е поредният случай на фразата "а момче ти май не си от тука".Спира ме миловидното полицайче и забива с лафа "Що карате на халогени Вие закона не го ло знаете..фаровете за мъгла са предназначени за условия с намелена.......
-Аз викам-ами знам го по принцип че не трябва да карам с халогени когато няма мъгла,порой,суграшица,потопи,ама Вие господин полицай май не сте карали Е30 че да знаете как е с тия рефлектори без халогени.
-Ченгето в мен вика-ами много лесно може да се оправи проблема отиваш на ЖИЧКАДЖИЯ

-Господин полицай,най учтиво вкарвам обяснението че не ми се обират софийски дупки,затова си карам като момче на халогенки и на никой,изрично му казах че на никой не мисля че преча или дори не застрашавам по никакъв начин пешеходци,водачи,преводачи,бездомните кучета и котки.
-Неее АКТ щи пиша !
-Ок викай кат да пишат,аз ще си изброя всички възражения смятам че разумните хора които издават наказателните постановления ще разберът проблема ми.
Ченгето в мен мисли мисли, каза "абе ти май имаш излишни точки за взимане (в случая 6 според него) , аа и имаш от 50 до 150 лв. за даване така ли?
-От своя страна аз си отговарям-ами предпочитам да ми вземете точките и ще си платя с удоволствие но наистина го предпочитам пред това да вися по пишман сервизи и да си купувам гуми за по 150лв.
Полицая гледа мисли обикаля колата въртя се,говори по радиостанцията, с колегата си, мисли отново и уклончиво ми подаде документите,каза ми че разбира се следващият път няма да ми се "размине" и да тръгна сега с изключени фарове за мъгла.
Наистина колеги и съфорумци вярвам в това че ако не бях с провинциална регистрация нямаше изобщо да се стига дотук,да си седя сега и вместо да си мачкам жената да си чатя като пенсионер да си изливам душата.
Много ме е яд на такава дискриминация особено от длъжностни лица, който би трябвало да са еталон за поведение.Все пак мисля че ние от провинцията не ядем доматите с колчетата, не сме някви маймунки на клон, и не мерим отгоре с банани ако ни мерят с камъни отдолу.
Яд ме е на такива хора и още повече ме е яд че е останало някво такова убеждение, и не само сред полицаят в теб, че хората от провинцията са нещо различни от хората от София.
Ей тва ми беше на душата тва съм и начаткал, споделих си разочарованието, ако имате мнение ще се радвам да го чуя, ако ли не желая ви безаварийно шофиране из българия и много километри удоволствие с любимата и единствена марка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Не е само към хора от провинцията и мен ме спират често и се чудят какво ли не да ми кажат, за халогени също хленчат. Вчера ме спряха до летището едни с едно АРО(румънските джипове
)
Идва до мен куката и седи и аз го поглеждам и му правя физиономия демек какво иска и той ами Радев съм от незнам си кое РПУ .. може ли документите - може разбира се .. аааа ти защо на книжката си с друга снимка и адрес
.... , защото като отидох в КАТ да си я сменя хората ми казаха да си изкарам медицинско и той
.. хм това не го чувал
стоя гледа стоя гледа и се провикна на останалите 2ма .... КОЛЕГИИИИ да знаете нещо по въпроса? ... а те ги мързи да се довтасат ма дойдоха и единия вика абе може може то тия в КАТ всеки ден си менят законите
айде лек ден 

Идва до мен куката и седи и аз го поглеждам и му правя физиономия демек какво иска и той ами Радев съм от незнам си кое РПУ .. може ли документите - може разбира се .. аааа ти защо на книжката си с друга снимка и адрес

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Е не се нерви ти пък. Какво толкоз. Спрели са те, поговорили сте си, няма последствия
Сигурно го има тоя комплекс, който казваш. Но като си караш човешки и си сигурен в себе си, какъв ти е проблема? Все едно някой те е спрял на улицата и те е питал нещо.
Макар че
Респект. Всеки полицай е за себе си но сливенските шофьори и аз да съм полицай, подред ше ги спирам
Оле... Неам думи. Колкото пъти отида там, всекакви таралясници карат из града по завоите с вратите, даже се налюбувах на два случая с ОТВОРЕНИ ВРАТИ и свирене на гуми в завоите. На бензиностанциите около града да спреш да се наредиш на завоя да те е страх. Като почнат идни свистенета, стърженета, направо...
Оттам е и най - ужасната кола, която познавам... Тя не е кола. И бега с двеста. Според мен се крепи само на волята на шофьора и с нея върви. Ако ви сподели половината си проблеми, ще го изпъдите от форума.... А клата е на годините на нашите Е36-тици и не е източна марка...
Не вярвам в значението на марката за карането
Сигурно и града нма значение, но на Сливен му се носи малко слава...
Потърпи, ще свикнат и ще те научат. Не мисля, че искат да се занимават напразно и само да те спичат, вервай ми, и ченгетата ги мързи. Просто с иим интересен, пък и биеш на очи с тая бяла колица по тъмно
Поздрави!

Сигурно го има тоя комплекс, който казваш. Но като си караш човешки и си сигурен в себе си, какъв ти е проблема? Все едно някой те е спрял на улицата и те е питал нещо.
Макар че

Оттам е и най - ужасната кола, която познавам... Тя не е кола. И бега с двеста. Според мен се крепи само на волята на шофьора и с нея върви. Ако ви сподели половината си проблеми, ще го изпъдите от форума.... А клата е на годините на нашите Е36-тици и не е източна марка...
Не вярвам в значението на марката за карането

Потърпи, ще свикнат и ще те научат. Не мисля, че искат да се занимават напразно и само да те спичат, вервай ми, и ченгетата ги мързи. Просто с иим интересен, пък и биеш на очи с тая бяла колица по тъмно

Поздрави!
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
аз 3та година се тътря със Сливенски коли и не съм осетил тенденциозно отношение - сериозно. Даже за халогени рядко ме спират и винаги се разминавам. А на тея полицаи не им ли е писнало за тея халогени незнам - всеки път един и същ филм и от тяхна и от наша страна и всеки път е за последно и другия път няма дати се размине и тн и т.н. 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
D3BEP написа:Сливен...слава...
Ех тоя Сливен - те и Полицаите не стават там - не взимат никакви пари а иначе има и хубави коли в Сливен(лъскарки), докато има пчелички ще има и мед

А има и мандри и ядки доста. Агънцата и те карат лъскави каляски

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
b2 написа:аз 3та година се тътря със Сливенски коли и не съм осетил тенденциозно отношение - сериозно. Даже за халогени рядко ме спират и винаги се разминавам. А на тея полицаи не им ли е писнало за тея халогени незнам - всеки път един и същ филм и от тяхна и от наша страна и всеки път е за последно и другия път няма дати се размине и тн и т.н.
Да са ни живи и здрави, трезвомислещите от тях.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Това верно си е някаквъ комплекс. Миналото лято работех в един ресторант в Ст.Град и една много приятна полицаика от 7мо РПУ всяка вечер в продължение на една седмица ме спираше и ме питаше защо аджиба карам аз с канадска книжка. А пък нейните колеги колкото пъти ме спрат все ме плашат че щели сега актове да пишат, че били по 150лв. и такива работи. Ама и аз като колегата не се давам и винаги им казвам да го пишат акта и незнайно защо винаги тогава се оказва че те са широко скроени хора и са с добри сърца
и щели да ме пуснат тоя път с някво тъпо обяснение от сорта 'готин пич си'
Според мен просто трябва всички да се научат да не дават пари на куките и да си плащат глобите на държавата. Вярно доста по-гадна е процедурата ама поне парите ще отидат за нещо по-смислено от подарък за любовницата

Според мен просто трябва всички да се научат да не дават пари на куките и да си плащат глобите на държавата. Вярно доста по-гадна е процедурата ама поне парите ще отидат за нещо по-смислено от подарък за любовницата
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
A, студентски град са друг сериал. Имахме голяма тема за тях, доста съм изписал и още мога.
И, да, те най -вероятно са те спирали за да те спичат и почнеш да си плащаш.
Имаше две полицайчета там, с които се разбирах горе долу. И двете бързо си издействаха преместване, не знам какъв им беше проблема.
И, да, те най -вероятно са те спирали за да те спичат и почнеш да си плащаш.
Имаше две полицайчета там, с които се разбирах горе долу. И двете бързо си издействаха преместване, не знам какъв им беше проблема.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Fking написа:бил си в нарушение, разминал си се без акт, (че даже си им държал и лекций :>>) и решаваш че имат някво специално отношение към провинциалните номера, хаха!
Що за нарушение е това? В София на всяка кола, която има монтирани халогени, същите са пуснати. Мен няколко пъти са ме вадили от трафика за да ме питат за халогените. Преди 2 седмици в Студентски град ударих в дупка със служебната кола. Счупих 2-те десни джанти и бастисах гумите (които бяха на не повече от 5000км и бяха чисто нови). Снимах на предната (тя беше по-зле) счупеното с телефона. Преди 2 дни ме спираха ПАК за халогени и им казах, че колата е на баща ми, и че ако й направя нещо ще ме убие. Показах му какво съм направил с "моята" на снимки и той се разбра от дума.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Fking написа:бил си в нарушение, разминал си се без акт, (че даже си им държал и лекций :>>) и решаваш че имат някво специално отношение към провинциалните номера, хаха!
Що за нарушение е това? В София на всяка кола, която има монтирани халогени, същите са пуснати. Мен няколко пъти са ме вадили от трафика за да ме питат за халогените. Преди 2 седмици в Студентски град ударих в дупка със служебната кола. Счупих 2-те десни джанти и бастисах гумите (които бяха на не повече от 5000км и бяха чисто нови). Снимах на предната (тя беше по-зле) счупеното с телефона. Преди 2 дни ме спираха ПАК за халогени и им казах, че колата е на баща ми, и че ако й направя нещо ще ме убие. Показах му какво съм направил с "моята" на снимки и той се разбра от дума.

Карай си спокойно и хич да не ти пука! Тея в патрулките си знаят едни и същи фрази с идеята да им бутнеш, а ние другите за да не бутнем
Така е и не вярвам да се променят! Просто не им обръщай внимание и не се нерви на това, че ти губят времето!
Един път като ме спряха за рутинна проверка се почна едно взиране в документите вечерта, стандартния въпрос "Кво работиш?" и след 5 мин. разговори оня взе да се оплаква "колко неоправдани били, колко трудно било да патрулираш... и т.н." и стана по нисък от тревата
Едвам се сдържах да не кипна в бурен смях пред него
Е направих го - 20 сек. по-късно като се разделихме

Така е и не вярвам да се променят! Просто не им обръщай внимание и не се нерви на това, че ти губят времето!
Един път като ме спряха за рутинна проверка се почна едно взиране в документите вечерта, стандартния въпрос "Кво работиш?" и след 5 мин. разговори оня взе да се оплаква "колко неоправдани били, колко трудно било да патрулираш... и т.н." и стана по нисък от тревата

err0r написа:Fking написа:бил си в нарушение, разминал си се без акт, (че даже си им държал и лекций :>>) и решаваш че имат някво специално отношение към провинциалните номера, хаха!
според закона е нарушение, и няма член които да казва че ако си прецакал джанта си оправдан

п.с.
аз моите гледам да избягвам да ги пускам
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Полицаите с/у провинцията...
deyan-enchev написа:......
колега да не са едни пешаци над Фантастико че и мен там ме спираха за халогенките и почнаха да си търсят кинти само че им казах пишете ... и се обадих на 1 жокер и след малко умуване тъпите кукери ми пожелаха лека вечер

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2