Помощ за видеокамера?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Помощ за видеокамера?

Мнение от Mamouk » 16 Апр 2007, 22:27

Здравейте :)

Имам следното питане- каква програма да си сваля, за да мога да си пренасям заснетото от видеокамера върху компютъра? Камерата е на няколко години, модел Sony DCR-TRV255E и към нея имам диск с програма Picture Package. Както и да е, тази програме не ме устройва( или поне не мога да си сваля заснетото на касетката на камерата върху харда).

Проблемът е, че нямам много време да търся и да пробвам, затова ще се радвам, ако някой има идея каква програма да си сваля, така че да мога да си пренасям инфото от камерата върху харда.

Благодаря, предварително :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Апр 2007, 22:51

Ulead.VideoStudio.Plus.v10.Full

лесно идеална и не толко сложна
следващото ниво е някаква Адобе си забравих я но тя е професионална и ще си объркаш чикиите ;)
тая ми я даде човек които се занимава професионално и каза че по добре с нея и по лесна
но така малко сложно ще ти обясня как да го направиш ако искаш може по Кюто да ти разясня с 2 думи но ако не схванеш трябва човек на место да ти покаже .. аз така го викнах тоя да ме обучава ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от RINO_E21 » 17 Апр 2007, 0:58

На Adobe програма е Premier и е професионална за видео монтаж!
Не е трудна само трябва да отделиш няколко дни да се запознаеш с интерфейса!
Успех!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 17 Апр 2007, 1:12

Най, ама най-лесно става с Movie Maker, който е вграден в Windows. Там можеш да си свалиш всичко в DV формат и после да го обработваш с нещо (колегите написаха вече професионалните инструменти за целта), или направо сваляш в wmv формат с компресия, ама тогава качеството е гадничко.

Ако искаш AVI формат, задължително ще трябва да минеш през някаква програма за прекодиране от DV в AVI (с някакъв кодек). Аз лично за тая цел съм ползвал Adobe Premier.

Но пък ако ще правиш нещо на DVD, сваляш в DV формат и после с някаква програмка (DVD-Lab Pro примерно) правиш DVD-то директно от DV, без обработка ;)
It's not who You are, it's who You know...

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 17 Апр 2007, 1:17

Благодаря Ви много :!:

Програмката, която бам-бам даде ми свъчши чудесна работа, даже си обработих съвсем некадърно едно видео :D

Благодаря отново :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

старши ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от bam-bam » 17 Апр 2007, 1:24

RINO_E21 написа:На Adobe програма е Premier и е професионална за видео монтаж!
Не е трудна само трябва да отделиш няколко дни да се запознаеш с интерфейса!
Успех!!

точно за нея говорех да 2-3-10 дена :)
кои има толко време пък и човека ми каза че прави същите неща
само че има доооста екстри които ако не ти трябват е излишна
Муви Мейкъра на ХПто малко ми се бъгваше а и кодеците не ме кефеха в крайния резултат за това с Улеада си го правя и става доста добре
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 17 Апр 2007, 9:55

ако знаехте истинските възможности на Adobe Preimiere нямаше да говорите хич за 2-3-10 дни :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 18 Апр 2007, 3:52

Zapa написа:ако знаехте истинските възможности на Adobe Preimiere нямаше да говорите хич за 2-3-10 дни :mhihi:

ами обясни ни ги ... напиши една статия как се прави и готово ;)
аз казвам че тя е по добра но според зависи какви неща и ефекти ще правиш .. аз не се занимавам професионално и тая си ми върши работа ;)
ако мислиш че оная ще го свали в доста по хубаво качество като краен резултат ще се радвам да обясниш как става ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 18 Апр 2007, 9:18

принципно Адоба наистина е една от най добрите и най ползвани програми за видео обработка, но самият софт далеч не е най важното. За качеството на сваляне огромна роля играе видео кепчъра и той струва луди кинти :lol: и обикновенно върви със софтуера който и той струва още по луди кинти. Ама ние тук нали сме си шашкъни големи и си теглим всичко от мрежата :mhihi:
Иначе чудесна работа на колегата би му свършил и Pinnacle Studio

Успех 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 18 Апр 2007, 11:16

Zapa написа:... За качеството на сваляне огромна роля играе видео кепчъра и той струва луди кинти :lol: и обикновенно върви със софтуера който и той струва още по луди кинти.

Предполагам говориш за аналогово видео, понеже на DV-то не му трябва кепчър. Пък в днешно време повечето камери са цифрови, даже вече навлиза HD-Video стандартът. Иначе един приятел бачка при бившия екип на Тутурутка и от него съм слушал много неща - навремето купили някакъв кепчър за 5000 USD, при това полу-професионален :shock:
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

!

Мнение от turboto » 18 Апр 2007, 11:27

В момента правя монтаж на Адобе-то за една курсова работа на племенничката :mhihi: Така че ако имаш въпроси давай на скайпа :D

Назад към Извън Темата