Пренасяне на домашен любимец извън България
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
Пренасяне на домашен любимец извън България
Момчета (и момичета), моят шеф ще си заминава за Франция и иска да вземе със себе си домашните си любимци - морско свинче и рибки. Ще пътува със самолет. Въпросът ми е някой знае ли дали има някакви изисквания за пренасянето на домашни любимци през границата или към кого да се обърна за информация.
Реших да звънна в ХЕИ, но там естествено никой не вдига телефона.
Ако някой знае моля да ме посъветва какво да правя
Благодаря предварително
Реших да звънна в ХЕИ, но там естествено никой не вдига телефона.
Ако някой знае моля да ме посъветва какво да правя

Благодаря предварително

- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
Морското свинче трябва да има ваксините и ветеринаря трябва да му изададе сертификат с номера на ваксината която е сложена. Може и паспорт да му направи, но на дали навсякъде има защото този тип животни не са предвидени в договора на европейския съюз. За рибите нямам никаква идея, принципно не би трябвало да има някакви изисквания за тях освен ако не са някаква странна разновидност. ХЕИ няма да ти свършат никаква работа по добре се обади в ДВСК или на митницата да ги питаш. Виж и какъв е варянта за транспортиране, защото ако го сложат свинчето в клетка в багажното няма да го бъде.
- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
Това с рибките май няма да го бъде. На борда на самолета можеш да качиш вода до 1 литър разпределена в малки шишета по 100 мл.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
зависи и какви са изискванията на приемащата държава, може да звъннете в посолството и да попитате, а за самото транспортиране да попитате авиокомпанията , с която ще пътува. 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
дори да може, официално ще му излезе едва ли не двоен билета за самолета. най-добре да си ги прекара с кола. а за паспорт и ваксини е неизбежно иначе ще го върнат _ако_ го проверят. аз лично съм прекарвал котка в самолет в ръчния багаж (чантата на приятелката:mhihi:), защото искаха по 25 евро на кило ли беше, и за 5 кила не ми звучеше добре студентските години
и малко куче (2 месечно) с кола/автобус от Германия - само паспорта погледнаха за ваксините които може да има дотогава
едит: имай предвид, че оттогава излязоха много идиотски закони, и може да се окаже че само за документите на кучето трябва да даде около 200+ евро (кръвна проба в Германия с DHL) и подобни недомислици, присъщи за .бг

и малко куче (2 месечно) с кола/автобус от Германия - само паспорта погледнаха за ваксините които може да има дотогава
едит: имай предвид, че оттогава излязоха много идиотски закони, и може да се окаже че само за документите на кучето трябва да даде около 200+ евро (кръвна проба в Германия с DHL) и подобни недомислици, присъщи за .бг
- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
7 мнения
• Страница 1 от 1