Пренасяне на домашен любимец извън България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Пренасяне на домашен любимец извън България

Мнение от anabella » 12 Апр 2007, 14:04

Момчета (и момичета), моят шеф ще си заминава за Франция и иска да вземе със себе си домашните си любимци - морско свинче и рибки. Ще пътува със самолет. Въпросът ми е някой знае ли дали има някакви изисквания за пренасянето на домашни любимци през границата или към кого да се обърна за информация.

Реших да звънна в ХЕИ, но там естествено никой не вдига телефона.

Ако някой знае моля да ме посъветва какво да правя :help:

Благодаря предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 12 Апр 2007, 14:21

Морското свинче трябва да има ваксините и ветеринаря трябва да му изададе сертификат с номера на ваксината която е сложена. Може и паспорт да му направи, но на дали навсякъде има защото този тип животни не са предвидени в договора на европейския съюз. За рибите нямам никаква идея, принципно не би трябвало да има някакви изисквания за тях освен ако не са някаква странна разновидност. ХЕИ няма да ти свършат никаква работа по добре се обади в ДВСК или на митницата да ги питаш. Виж и какъв е варянта за транспортиране, защото ако го сложат свинчето в клетка в багажното няма да го бъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 12 Апр 2007, 14:38

Това с рибките май няма да го бъде. На борда на самолета можеш да качиш вода до 1 литър разпределена в малки шишета по 100 мл.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 12 Апр 2007, 15:02

зависи и какви са изискванията на приемащата държава, може да звъннете в посолството и да попитате, а за самото транспортиране да попитате авиокомпанията , с която ще пътува. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 12 Апр 2007, 15:16

дори да може, официално ще му излезе едва ли не двоен билета за самолета. най-добре да си ги прекара с кола. а за паспорт и ваксини е неизбежно иначе ще го върнат _ако_ го проверят. аз лично съм прекарвал котка в самолет в ръчния багаж (чантата на приятелката:mhihi:), защото искаха по 25 евро на кило ли беше, и за 5 кила не ми звучеше добре студентските години :mhihi:
и малко куче (2 месечно) с кола/автобус от Германия - само паспорта погледнаха за ваксините които може да има дотогава

едит: имай предвид, че оттогава излязоха много идиотски закони, и може да се окаже че само за документите на кучето трябва да даде около 200+ евро (кръвна проба в Германия с DHL) и подобни недомислици, присъщи за .бг

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 12 Апр 2007, 16:55

Много благодаря за помощта, колеги :)

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 12 Апр 2007, 17:10

Да ги пренесе на части, по тънко ще му излезе :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата