Възможно ли е да се вкара в България тази кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Възможно ли е да се вкара в България тази кола

Мнение от BMWrulzzzz » 11 Апр 2007, 20:52

Здравейте пичове!!! Имам един въпрос като ште сум ви мнго благодарен ако ми отговорите:) Та положението е следното: преди 3 години от Пежо в Гърция е взета кола на лизинг производство 2004, платени са вноските по лизинга само за 1-вата година и от 2 години и половина не са внасяни пари по лизинга.Човека който е взел колата на изплащане в момента е в Белгия(не се знае да ли е получавал някакви известия, писма от Пежо тъй като той не живее вече в Гърция) и не му трябва тая кола като той може да ми издаде генерално пълномощно, а колата в момента е пред блока на майка ми в Гърция и е покрита сас бризент.И искам да питам да ли е възможно тази кола да мине през двете гразнизи и да дойде в България.Казаха ми че от България може да се направи зелена карта на тая кола ништо че е с гръцки номера.Съшто така ако в Гърция мине на преглед , което май ште е задалжително да ли няма да имат тая информация 4е колата се тарси и да съобщат на определените органи.Един го попитах и каза, 4е дойде ли в България тая кола и ако имам пълномощно мога да си я карам с гръцките номера и съм си напълно изряден, също ми каза, че може и да я проверат колата защото е на 3 години и се проверявали документите на тея коли.След като станахме членка на ЕС ходихме до Гързия и минахме границата само с личните си карти, като колата с която минахме гразницата не я претарсиха само свериха номера от зелената карта с тоя на колата, мито документите на колата не ни поискаха, нито пък нипровериха багажа.
Мерси предварително!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Апр 2007, 21:20

и как е свързано пежо със бмв и съответно със основния форум?

местя темата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 12 Апр 2007, 11:50

еми да ти кажа просто твоя приятел и тази кола са пуснати за издирване и влезе ли или излезе въпросния индивид и/или колата му ще бъдат задържани на границата и може би конфискувани или затворени докато се изясни случая..ако закъснееш с една или две вноски банката веднага те съди и ти взима колата и каквото друго имаш на твое име...тази кола ако те хванат в нея бъди сигурен че се явяваш като крадец пред тях...те сверяват гръцките номера в гръцката граница и съответно БГ номера в БГ граница...ако беше предадена доброволно навремето на банката нямаше да се сполучи това нещо даже и да беше го продал на някой търговец той щеше да му бере дерта за лизинга и т.н.

В Гърция има въведена система където всеки един гражданин или емигрант се следи и ако случайно не си платиш нещо никоя служба няма да те обслужи докато си изплатиш задължението...от сметка на мобилен телефон до неплатен акт например..и ако не си платиш влизаш автоматично в "черен списък" демек некоректен платец и наистина става много лошо даже затвор :help:

този въпросен роднина много немарливо се оправил с този негов проблем...купил на лизинг пък после айде да го духат...типичен селски субект...

приключвайки да знаеш че тази кола няма вадене от гърция и няма да се учудя ако е пусната в Интерпол защото в момента се води открадната от банката и даже да я движиш в БГ ще я намерят и тебе ще намерят

Назад към Извън Темата