Емоцията: Здравна книжка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Емоцията: Здравна книжка

Мнение от Eмилио Димитров » 11 Апр 2007, 16:41

Една тема относно ваденето на здравна книжка или по точно дисхармонията в българското здравеопазване.
Тъй като за работа ми трябва здравна книжка отивам да си правя. На първия ден ми правят изследването, тези които са си правили знаят как става, но това няма значение... И на тръгване лекарката ми вика, утре да ходя ва 12 часа на касата да ми я подпечатат.
Отивам аз на следващия ден, нареждам се на опашката, и си чакам реда... Идва моя ред и женицата от вътре ми казва да отивам на третия етаж в стая 427 да ми го подпечатат. Качвам се аз, а там една опашка не ми се говори. Отново се кецам да ми дойде реда, влизам и пак...чакане...лекарката в лабораторията прави нещо. Седя десет минути и тя се сеща да дойде. Казвам си мъката и тя с усмивка ми заявява, че трябва да отида в стая 428, защото тук било само за деца. Е?! ЯВно от касата са ме помислили за детенце, което е 1,72, тежи 72 килца, с 10-12 см коса и брада на катинарче. Яко... И с бодра крачка преминавам към следващия кабинет. И отново какво ме очаква - ОПАШКА. Минават се 30 мин. докато дойде реда ми. Влизам за пореден път си казвам мъката и докторката ми отговаря, че трябва от касата да ми бият печата... И така се връщам отново на касата за пореден път и се нареждам на така любимата опашка. За щастие имаше само двама души. Казвам на тая от касата, че пак ме пращат отгоре и тя ми взема книжката и ми бие печата.
И просто седя и си мисля защо беше всичкото това чакане и обикаляне...и още не мога да си обясня. Просто нещата нямат оправия - за нещо което щеше да ми струва няколко секунди се превърна в час и половина.
Последна промяна Eмилио Димитров на 11 Апр 2007, 16:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 11 Апр 2007, 16:44

:mhihi: :mhihi: е те така се ебават със всеки, явно си прекалено културен ;) на мене ми кипва на 2-рата минута и да видиш как ми съдействат всички 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

! Простотия.

Мнение от turboto » 11 Апр 2007, 17:45

Stanchev написа::mhihi: :mhihi: е те така се ебават със всеки, явно си прекалено културен ;) на мене ми кипва на 2-рата минута и да видиш как ми съдействат всички 8)

същата история съм и аз добре че един от шефовете на столичната ЕГИДА ми е познат че иначе щях да си вися на тролея по районните! Абсолютно ми е писнало и 'дигам всички и всичко на ура ако нещо не стане бързо, задоволително качествено и в кратак срок (в рамките на нормалното).

Преди няколко месеца не си платих една пица... ми то като седнах да я режа с тоя назъбен нож.... звука беше все едно режа дърво с трион и полвината заведение се обърна да види дали не съм се напил и почнал да режа масата за огрев :shock: ! Извиках келнера и той ми обясни че нищо не можел да направи. Обявих на всеуслошание че давам 10 лева на този който изяде пицата... но, нямаше желаещи... управителя или там к'ъвто му се вика ме плаши за пореден път с мутри :shock: ! Аз пък не познавам такива дето щеха да ме бият за 6,40 лв. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 11 Апр 2007, 19:06

полвината заведение се обърна да види дали не съм се напил и почнал да режа масата за огрев ...
:mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Назад към Извън Темата