Проблем с КАТ София
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с КАТ София
Пиша със следния проблем очаквам да ми докарат бмв 320 колко ще ми струва регистрацията в кат интересуваме възможно най тънкия варянт също необходимо ли е още при регистиратенто да се купува комплекта пожарогасител с аптечка и глупостите и още при регистрирането ли се изисква да се напрaви гражданска задавам този въпрос понеже се ухрачих доста с купуването на кола излезна ми с 1000лв повече от колкото бях предвидил и сега нямам пари изкам да я регистрирам веднага за да не ме изпреварят събитията и да не въведат екотакса преди да съм си я регистрирал другите разходи могат да почакат малко.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Последна промяна bader на 10 Апр 2007, 13:51, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Винаги излиза повече от предвиденото. Гражданска ти трябва като отидеш да я регистрираш, да. Комплекта аптечка и пожарогасител също. Може и да минеш между капките, ама ако киселия чичко там се направи на интересен, ще те върне за нищо и не си струва. Ако трябва вземи от някого назаем, колкото да минеш. Таксите в КАТ и номерата са около 70 лв, ако си чакаш по каналния ред. Това е. Общо около 200-230 лв. ти е всичко.
Never mistake motion for action...
отг
мерси обаче аз гражданска не изкам да си изкарам поради две причини аз няма да карам коалта само изкам да я регистирам а и изкам да си изкарам заедно гражданксата с каското понеже така имам отстъпка ако мина само с номер 70лв е перфектно аз трябва да дам 60лв за превод на докумнетие за експорт ощо 130 макс бих платил и 60лв за комплекта общо 200 ги сложи а гражданска не ми я ясно как ще се изкара като колата няма нито номер нито талон не трябва ли парво да си зема номер и талон от кат и после да ходя за глупости.
- Leon
- старши ентусиаст
-
Не, тези неща после се дописват в полицата. Никой не те пита дали ще я караш - щом я регистрираш - тази кола е в движение. Трябва да имаш полица, за да влезеш въобще на канала. В тия 230 съм ти сложил 30 лв. за превод на 2 стр. ориг. документи - договора за покупко-продажба и талона.
А отстъпката мисля, че важи и без да са написани в един ден двете полици...

ок
Ще може ли да ми напишеш всяко нещо по оделно колко струва щото човека дето ми внася колата каза ,че струва 60лв превода каде да ида за да ми е 30лв и каде ще наи ефтината полица за гражданска тогава мисля ,че има варянт за 3мес ква и да е гражданска после ще правя каско и гражданска на едно място и ще гоня отсъпки.
- Leon
- старши ентусиаст
-
Ако я купуваш от търговец, разбери се той да ти преведе документите, не ти да плащаш, все пак си е негова работа това, според мен. За ГО не ти трябва маркировка. Варианта на изплащане го има, така че ще се вместиш и в 130 лв.
Кола
Да явно ще мина на този варянт аз се пак да си попитам в коя преводна агенция да отида иначе едва ли ще се навие да плаща тои аз си намерих колата на него плащам за да ми кара с платформа.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
... само дето за каското ти трябва маркировка (50 кинта), а за маркировка ти искат аларма (още поне 100 кинта грубо базов модел с монтаж).
трябва да си луд да оставиш немаркирана кола без каско дори в платен паркинг - смятай я дигната. моята 1 нощ седя на РВД на летището където няма хън-мън а се стреля, и на другия ден всичко от-до - номера, аларма, маркировка, застраховка. Каналите може да чакат, транзитния номер ти е месец - преди беше 3 дена као не си платил митото и месец ако си, но сега понеже няма мито логично да ти е месец от раз транзитката (30 кинта).
трябва да си луд да оставиш немаркирана кола без каско дори в платен паркинг - смятай я дигната. моята 1 нощ седя на РВД на летището където няма хън-мън а се стреля, и на другия ден всичко от-до - номера, аларма, маркировка, застраховка. Каналите може да чакат, транзитния номер ти е месец - преди беше 3 дена као не си платил митото и месец ако си, но сега понеже няма мито логично да ти е месец от раз транзитката (30 кинта).
съвет
t0sh написа:... само дето за каското ти трябва маркировка (50 кинта), а за маркировка ти искат аларма (още поне 100 кинта грубо базов модел с монтаж).
мерси за съвета вече няма мита но има опасност да въведат екотакса затова изкам бързо да я регистриам и въпроса да приключи а екстри като транзитен номер нямам колата се кара с платформа до България каско може ли да се изкара без колата да се води на отчет в кат без талон и номер ,щом не ми препоръваш платен охраняем паркинг кво предлагаш да си купя макаров и да седя 24 часа в колата докато я регистриам и и направя каско да спя по 6 часа на ден с едно притворено око ли.
- Leon
- старши ентусиаст
-
Аз превеждах само големия талон и договора. Друго не са искали, даже в КАТ едни искат превода, други казват, че може и без него. Но е добре да си го имаш.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2