Проблем с КАТ София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с КАТ София

Мнение от bader » 10 Апр 2007, 11:22

Пиша със следния проблем очаквам да ми докарат бмв 320 колко ще ми струва регистрацията в кат интересуваме възможно най тънкия варянт също необходимо ли е още при регистиратенто да се купува комплекта пожарогасител с аптечка и глупостите и още при регистрирането ли се изисква да се напрaви гражданска задавам този въпрос понеже се ухрачих доста с купуването на кола излезна ми с 1000лв повече от колкото бях предвидил и сега нямам пари изкам да я регистрирам веднага за да не ме изпреварят събитията и да не въведат екотакса преди да съм си я регистрирал другите разходи могат да почакат малко.
Благодаря предварително.
Последна промяна bader на 10 Апр 2007, 13:51, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Апр 2007, 11:46

Винаги излиза повече от предвиденото. Гражданска ти трябва като отидеш да я регистрираш, да. Комплекта аптечка и пожарогасител също. Може и да минеш между капките, ама ако киселия чичко там се направи на интересен, ще те върне за нищо и не си струва. Ако трябва вземи от някого назаем, колкото да минеш. Таксите в КАТ и номерата са около 70 лв, ако си чакаш по каналния ред. Това е. Общо около 200-230 лв. ти е всичко.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

отг

Мнение от bader » 10 Апр 2007, 11:51

мерси обаче аз гражданска не изкам да си изкарам поради две причини аз няма да карам коалта само изкам да я регистирам а и изкам да си изкарам заедно гражданксата с каското понеже така имам отстъпка ако мина само с номер 70лв е перфектно аз трябва да дам 60лв за превод на докумнетие за експорт ощо 130 макс бих платил и 60лв за комплекта общо 200 ги сложи а гражданска не ми я ясно как ще се изкара като колата няма нито номер нито талон не трябва ли парво да си зема номер и талон от кат и после да ходя за глупости.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 10 Апр 2007, 11:59

Не, тези неща после се дописват в полицата. Никой не те пита дали ще я караш - щом я регистрираш - тази кола е в движение. Трябва да имаш полица, за да влезеш въобще на канала. В тия 230 съм ти сложил 30 лв. за превод на 2 стр. ориг. документи - договора за покупко-продажба и талона. ;) А отстъпката мисля, че важи и без да са написани в един ден двете полици...

кандидат ентусиаст
Аватар

ок

Мнение от bader » 10 Апр 2007, 12:03

Ще може ли да ми напишеш всяко нещо по оделно колко струва щото човека дето ми внася колата каза ,че струва 60лв превода каде да ида за да ми е 30лв и каде ще наи ефтината полица за гражданска тогава мисля ,че има варянт за 3мес ква и да е гражданска после ще правя каско и гражданска на едно място и ще гоня отсъпки.

кандидат ентусиаст
Аватар

гражданска

Мнение от bader » 10 Апр 2007, 12:06

маркировка плаща ли се за гражданската или само за каското.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 10 Апр 2007, 14:38

Ако я купуваш от търговец, разбери се той да ти преведе документите, не ти да плащаш, все пак си е негова работа това, според мен. За ГО не ти трябва маркировка. Варианта на изплащане го има, така че ще се вместиш и в 130 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Кола

Мнение от bader » 10 Апр 2007, 15:12

Да явно ще мина на този варянт аз се пак да си попитам в коя преводна агенция да отида иначе едва ли ще се навие да плаща тои аз си намерих колата на него плащам за да ми кара с платформа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 10 Апр 2007, 15:45

... само дето за каското ти трябва маркировка (50 кинта), а за маркировка ти искат аларма (още поне 100 кинта грубо базов модел с монтаж).

трябва да си луд да оставиш немаркирана кола без каско дори в платен паркинг - смятай я дигната. моята 1 нощ седя на РВД на летището където няма хън-мън а се стреля, и на другия ден всичко от-до - номера, аларма, маркировка, застраховка. Каналите може да чакат, транзитния номер ти е месец - преди беше 3 дена као не си платил митото и месец ако си, но сега понеже няма мито логично да ти е месец от раз транзитката (30 кинта).

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 10 Апр 2007, 16:03

а да питам за акциза сега следи ли изобщо някой?

кандидат ентусиаст
Аватар

съвет

Мнение от bader » 10 Апр 2007, 16:05

t0sh написа:... само дето за каското ти трябва маркировка (50 кинта), а за маркировка ти искат аларма (още поне 100 кинта грубо базов модел с монтаж).

трябва да си луд да оставиш немаркирана кола без каско дори в платен паркинг - смятай я дигната. моята 1 нощ седя на РВД на летището където няма хън-мън а се стреля, и на другия ден всичко от-до - номера, аларма, маркировка, застраховка. Каналите може да чакат, транзитния номер ти е месец - преди беше 3 дена као не си платил митото и месец ако си, но сега понеже няма мито логично да ти е месец от раз транзитката (30 кинта).

мерси за съвета вече няма мита но има опасност да въведат екотакса затова изкам бързо да я регистриам и въпроса да приключи а екстри като транзитен номер нямам колата се кара с платформа до България каско може ли да се изкара без колата да се води на отчет в кат без талон и номер ,щом не ми препоръваш платен охраняем паркинг кво предлагаш да си купя макаров и да седя 24 часа в колата докато я регистриам и и направя каско да спя по 6 часа на ден с едно притворено око ли.

Потребител
Аватар

Мнение от Ruskov » 10 Апр 2007, 17:24

Колега, когато опреш до преводите на МПС можеш да ми се обадиш! Ще трябва да ти се преведат малкия и големия талон и е хубаво да се преведе и договора зо покупко-продажба. Понеже си фен на марката ще ти ги преведа и легализирам за 25 лева. 0878886268-Русков

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 10 Апр 2007, 18:08

Аз превеждах само големия талон и договора. Друго не са искали, даже в КАТ едни искат превода, други казват, че може и без него. Но е добре да си го имаш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 10 Апр 2007, 22:53

Най вече каско против кражба.ВЕДНАГА.Да няма после :bcry: :bcry: :bcry:
Крадците ако те заплюят просто те следят и за 1 минута да оставиш колата , тя се изпарява моментално.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 11 Апр 2007, 11:44

Каско и гражданска могат да се направят и без номера! А преводите на документите са задължителни! Пожарогасителя и аптечката също! Моя съвет е да не се лишаваш от нито едно от тези неща, ако не искаш да береш ядове! :!:
_!_

Следваща

Назад към Извън Темата