Инфо за Канон630-640 ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Инфо за Канон630-640 ?

Мнение от ditko1 » 09 Апр 2007, 19:39

някой може ли да ми каже на кратко за 3-те режима на снимане?
Изображение
или направо преведена книжка дали има ?
Изображение
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 09 Апр 2007, 20:07

Това са режими на фокусиране,а не на снимане ;)

Само най-долното мога да ти кажа за какво е,защотот и на моя апарат имам такова.То е за фокусиране точно в центъра в определена точка,защото на моя апарат е 5 точков и понякога фокусира в няколко точки едновременно и автоматично фокусира там.А като е с точка ти казваш точно къде да фокусира ;)
Дано съм ти помогнал поне малко :roll:

PS - На тази малка матрица 10 мегапиксела не идват ли множко :roll:
Tux0 Ca !
Изображение

Потребител
Аватар

Мерене!

Мнение от Thor » 09 Апр 2007, 23:54

Накратко:
- evaluative - апарата разделя кадъра на наколко зони, където фокусира, т.е. в този режим на снимане всичко ти е на фокус и нямаш замазани участъци по кадъра;
- center - апарата дава предимство при фокусирането в централната зона, а другите вече може да не са точно на фокус (да кажем снимаш макро или портрет - обекта е на фокус, а всичко около него се слива в някакъв фон/боке);
- spot - апарата фокусира само в една точка.
Дано съм ти помогнал! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 10 Апр 2007, 0:09

това за различно фокусиране във всяка зона беше върха на сладоледа ... :mhihi: В първия случай е един вид умно фокусиране, при който апарата се опитва сам да определи какво е оптималното фокусиране, във втория случай се взима в предвид целия кадър, но централната зона има по-голяма тежест при пресмятането...

Едит: кой тука ни подведе всички, че става въпрос за фокус :uups:
Всъщност цялата работа е за осветеност на кадъра ...

Първия случай - апарата се опитва да го избере така, че осветеността да е оптимална за предполагаемия обект на снимката,
Втория случай - взима се в предвид целия кадър, но централната част е с по-голяма тежест при определянето, например ако по края на кадъра е тъмно, но в централната част е по-светло снимката ще е по-скоро тъмна от колкото прекалено светла ...
И в третия случай ако е на АЕ или каквото там беше осветеността се определя спрямо точката, в която кадъра е фокусиран, ако е на център - спрямо точката в центъра на кадъра ...
Последна промяна eraziel на 10 Апр 2007, 0:47, променена общо 2 пъти
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 10 Апр 2007, 0:35

Мерси, но с кое да снимам с кое ще станат снимките най-добри? за нормални снимки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 10 Апр 2007, 0:49

за нормални снимки май ще е най-добре да го оставиш на АF point, в такъв случай би трябвало да е осветеността да е оптималната за обекта в който си фокусирал ...

Taka като гледам когато си на режим "ауто" изобщо нямаш възможност да го коригираш тоя фактор, аз имам пауършот А710 утре ще видя ако се сетя и ще ти пиша при мене как е ...
In Ban We Trust!

Назад към Извън Темата