тегло на кола... или кой колко е дебел... :)
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
тегло на кола... или кой колко е дебел... :)
миналия уйкенд ходих на едни състезания и там имаше един много хубав кантар..
мериха се разни коли и едно, друго- решихме със един приятел да видиме дали две идентични коли тежат еднакво (щото и двамата имаме спомени че теглото на една кола не е точна наука)...
взимаме две еднакви возила (100% сток), караме едната докато бензина и е колкото на другата (по датчика на таблото- не много точно ама толкова..),мериме маслото на мотора да е еднакво, бъркаме със пръстче във пробката на трансмисията и диференцяла да сме сигурни че са на едно ниво във двата автомобила.. гледаме багажниците да са празни - само крик, резервна гума... антифриза изглежда еднакво и течноста за предното стъкло- също..
след което слагаме на кантара...
и едната излиза 1360кг другата излиза 1411кг?
хайде сега някои да ми го обясни щото просто не ми го побира акъла..
не, не е задачка-уловка- аз наистина не знам откъде идват тез допълнителни кила.. митничарска работа... и не.. не мисля че има скрити наркотици някъде
мериха се разни коли и едно, друго- решихме със един приятел да видиме дали две идентични коли тежат еднакво (щото и двамата имаме спомени че теглото на една кола не е точна наука)...
взимаме две еднакви возила (100% сток), караме едната докато бензина и е колкото на другата (по датчика на таблото- не много точно ама толкова..),мериме маслото на мотора да е еднакво, бъркаме със пръстче във пробката на трансмисията и диференцяла да сме сигурни че са на едно ниво във двата автомобила.. гледаме багажниците да са празни - само крик, резервна гума... антифриза изглежда еднакво и течноста за предното стъкло- също..
след което слагаме на кантара...
и едната излиза 1360кг другата излиза 1411кг?
хайде сега някои да ми го обясни щото просто не ми го побира акъла..
не, не е задачка-уловка- аз наистина не знам откъде идват тез допълнителни кила.. митничарска работа... и не.. не мисля че има скрити наркотици някъде

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Някой да е сменял части в сервиз ?
Ако колите са по-нови с алуминиеви чунджурии и онези от сервиза може да са ги заменили с "нормални" да речем...
ПС - знам,че е глупаво,ма тва ми дойде на акъла сега

Ако колите са по-нови с алуминиеви чунджурии и онези от сервиза може да са ги заменили с "нормални" да речем...

ПС - знам,че е глупаво,ма тва ми дойде на акъла сега

Tux0 Ca !

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Ами ето какво се сещам аз:всички детаили или нека кажем всички материални вещества колкото и да са еднакви имат някакъв теглови толеранс в плюс или минус.И с натрупване на тези отклонения се получава разликата.Все пак цялата подготовка е била на окомер.Или я накрая собственика на по-дебелата кола да каже с к"во я храни.Може и на диета да я сложиме.
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
alx написа:колите са идентични.. просто различни цветове.. но екстри, джанти, гуми.. всичко е еднакво.
Щи кажа що е тъй. . . черния цвят понеже по тъмен и по тежи

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
Dozo написа:Ами ето какво се сещам аз:всички детаили или нека кажем всички материални вещества колкото и да са еднакви имат някакъв теглови толеранс в плюс или минус.И с натрупване на тези отклонения се получава разликата.Все пак цялата подготовка е била на окомер.Или я накрая собственика на по-дебелата кола да каже с к"во я храни.Може и на диета да я сложиме.
аз лично мисля че ти си абсолютно прав... щото няма друго обяснение за мене... но просто съм изумен кат сбора на всичките тез разлики дава накрая такова отклонение.. 10 грама тука, 10 грама там... достатъчно по-тежки части като се паднат във едното возило и.. 60 кила разлика... бах..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

It's not who You are, it's who You know...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
нещо кит ала бала ... пребоядисване ...
ама бах кита 50 кила .. хехе
ама бах кита 50 кила .. хехе
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2