Мнението ви за една Инголщадска марка...
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Мнението ви за една Инголщадска марка...
Никога не съм се замислял да пиша такава тема в този форум, но като че ли дойде времето да го направя...
Писани са доста теми по въпроса (6>5), но като че ли никой никога не е бил максимално обективен и не е дал точен отговор защо не харесва Ауди. В момента имам доста основателна причина да твърдя, че тази марка не може да се сравнява нито с Мерцедес, нито с БМВ. Заобиколен съм от фенове на Ауди както и от хора, които предпочитат да карат Ауди защото им дава нисък разход на гориво.
И така...
Вчера сутринта към 4 часа колегите заминаха за Германия (отново). Заминаха с познатата кола Ауди А4 Авант 1.9тдИ (110к.с.) Автоматик. С нея ходим абсолютно всеки път. Колата се поддържа само в сервизи на Ауди с най-скъпите части, масла, ремъци... Консумативите се сменят абсолютно всеки път, когато се върнем от път и смея да твърдя, че това е колата, която влиза най-често в сервиз (за профилактика). Та изпратих ги аз и се прибирам спокойно. На стуринта започнах да въртя телефони из Германия за да говоря за коли, които те да минат да видят. Разбрах се с 4 човека да отидат до там, като едната кола дори я купихме по банков път. Човека каза обаче, че трябва да се вземе до 4-5 дни и аз впредвид това, че са тръгнали казах, че няма проблеми. Свърших си работата и точно когато се надявах да си почина и да обърна внимание на други важни неща в живота ми, ми звънна телефона. Оказа се, че колата се е развалила насред Сърбия. Веднага започнах да търся кола с теглич, написах тема и във форума (отзоваха се отново най-верните БЛАГОДАРЯ ВИ) и се намери кола. Тръгнахме по нощите и като стигнахме се оказа, че скоростната кутия на това велико Ауди е "дала фира". Да ви припомня, че е автоматик и тази повреда идва доста, доста солена. Освен това заради нея изгоря едната кола, а другата не се знае дали ще могат да я пазят. Не мога да опиша какви са ми чувствата към Ауди и че някой в момента ако дойде и ми каже, че това е хубава кола най-вероятно ще спра да му говоря завинаги...
Как може кола, която се поддържа и кола на която маслото се сменя на 7000км. заедно с всички ролки, филтри и т.н. да загине изведнъж. Говорих си с момчето което е карал колата и каза че я е карал с 110км/ч (при тези километри, натоварването на кутията е минимално), но въпреки това изведнъж колата е изключила от скорост и е започнала да работи все едно е на "N". Доста хора изреваха от Аудитата, но като че ли повечето се оплакваха от 2.5ТДИ който като цяло е доста по скъп за поддръжка мотор. Тук не става дума за нови и стари коли. Аудито е стара кола, на 11 години е, но е внесено преди година от Швейцария и се кара главно по международните пътища.
По-лошото е че това не е единствения случай, в който става дума за здравината на Аудитата. Имах нещастието да карам отново А4 отново 1.9тди и отново автомат за точно 4 дни. На първия ден (деня в който го взех) му нямаше нищо и го взех от един сервиз в който прегледаха цялостно окачването. На втория ден навъртях около 300км градско каране, наистина не се спрях за миг, и чух някакво потропване отпред в дясно. Не беше нищо сериозно, като че ли... На третия ден след 250км отново градско каране дочух, че едното каре е отишло. Ядосах се, та тази кола беше излезла от сервиз преди няма и 600км. Продължих да карам и на четвъртия ден вече чувах как и лявото каре започна да притропва. Откачих, бях бесен... Как може за 4 дни и има няма 800-900км. да се разхлопа напълно тази предница.
Кажете ми как да си купя Ауди. За какво ми е...
Това си го купуваш и започваш да си го правиш... Извинявам се на всички, които карат представители на тази марка, но това е моето мнение. Не ги сравнявам изобщо с БМВ (няма смисъл) просто искам да разбера вашето мнение за тези коли. Моля ви да се отнасяте сериозно към темата, без да обиждаме която и да е марка по какъвто и да е повод...
Това беше моето мнение, а сега е ваш ред...

Писани са доста теми по въпроса (6>5), но като че ли никой никога не е бил максимално обективен и не е дал точен отговор защо не харесва Ауди. В момента имам доста основателна причина да твърдя, че тази марка не може да се сравнява нито с Мерцедес, нито с БМВ. Заобиколен съм от фенове на Ауди както и от хора, които предпочитат да карат Ауди защото им дава нисък разход на гориво.
И така...

Вчера сутринта към 4 часа колегите заминаха за Германия (отново). Заминаха с познатата кола Ауди А4 Авант 1.9тдИ (110к.с.) Автоматик. С нея ходим абсолютно всеки път. Колата се поддържа само в сервизи на Ауди с най-скъпите части, масла, ремъци... Консумативите се сменят абсолютно всеки път, когато се върнем от път и смея да твърдя, че това е колата, която влиза най-често в сервиз (за профилактика). Та изпратих ги аз и се прибирам спокойно. На стуринта започнах да въртя телефони из Германия за да говоря за коли, които те да минат да видят. Разбрах се с 4 човека да отидат до там, като едната кола дори я купихме по банков път. Човека каза обаче, че трябва да се вземе до 4-5 дни и аз впредвид това, че са тръгнали казах, че няма проблеми. Свърших си работата и точно когато се надявах да си почина и да обърна внимание на други важни неща в живота ми, ми звънна телефона. Оказа се, че колата се е развалила насред Сърбия. Веднага започнах да търся кола с теглич, написах тема и във форума (отзоваха се отново най-верните БЛАГОДАРЯ ВИ) и се намери кола. Тръгнахме по нощите и като стигнахме се оказа, че скоростната кутия на това велико Ауди е "дала фира". Да ви припомня, че е автоматик и тази повреда идва доста, доста солена. Освен това заради нея изгоря едната кола, а другата не се знае дали ще могат да я пазят. Не мога да опиша какви са ми чувствата към Ауди и че някой в момента ако дойде и ми каже, че това е хубава кола най-вероятно ще спра да му говоря завинаги...

Как може кола, която се поддържа и кола на която маслото се сменя на 7000км. заедно с всички ролки, филтри и т.н. да загине изведнъж. Говорих си с момчето което е карал колата и каза че я е карал с 110км/ч (при тези километри, натоварването на кутията е минимално), но въпреки това изведнъж колата е изключила от скорост и е започнала да работи все едно е на "N". Доста хора изреваха от Аудитата, но като че ли повечето се оплакваха от 2.5ТДИ който като цяло е доста по скъп за поддръжка мотор. Тук не става дума за нови и стари коли. Аудито е стара кола, на 11 години е, но е внесено преди година от Швейцария и се кара главно по международните пътища.
По-лошото е че това не е единствения случай, в който става дума за здравината на Аудитата. Имах нещастието да карам отново А4 отново 1.9тди и отново автомат за точно 4 дни. На първия ден (деня в който го взех) му нямаше нищо и го взех от един сервиз в който прегледаха цялостно окачването. На втория ден навъртях около 300км градско каране, наистина не се спрях за миг, и чух някакво потропване отпред в дясно. Не беше нищо сериозно, като че ли... На третия ден след 250км отново градско каране дочух, че едното каре е отишло. Ядосах се, та тази кола беше излезла от сервиз преди няма и 600км. Продължих да карам и на четвъртия ден вече чувах как и лявото каре започна да притропва. Откачих, бях бесен... Как може за 4 дни и има няма 800-900км. да се разхлопа напълно тази предница.
Кажете ми как да си купя Ауди. За какво ми е...

Това беше моето мнение, а сега е ваш ред...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Само не разбирам,защо след като пътувате предимно на дълги разтояния с тази кола и сменяте маслото на 7к
Маслото е добре да се сменя почесто когато колата се кара предимно градско а не обратното.
За автомата и друг път съм чувал да спре така внезапно и май в повечето случаи е липса на масло
А4 като цяло няма да го коментирам,че ще се обидят колегите дето карат такива,но за какво ти е перфектен (много динамичен и икономичен) мотор след като всичко останало е кофти
Маслото е добре да се сменя почесто когато колата се кара предимно градско а не обратното.
За автомата и друг път съм чувал да спре така внезапно и май в повечето случаи е липса на масло

А4 като цяло няма да го коментирам,че ще се обидят колегите дето карат такива,но за какво ти е перфектен (много динамичен и икономичен) мотор след като всичко останало е кофти

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
vld написа:Само не разбирам,защо след като пътувате предимно на дълги разтояния с тази кола и сменяте маслото на 7к
За автомата и друг път съм чувал да спре така внезапно и май в повечето случаи е липса на масло![]()
Ми просто момчето е решило, че тази кола трябва постоянно да е в перфектно състояние, защото с нея се вадят пари...

Скъпа поддръжка, а не получаваш нищо друго освен нисък разход, който после ти излиза през носа...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Сменете майстора
Толкова струва цялата кутия нова
За профилактика едва ли повече от 700-900.
Все пак е обикновен автомат.
По лошото в случая са главоболията ,загубеното време и нерви.
А и да не можеш да свършиш работа на време.
Общо взето една седмица ако не и две на зад и солидна сума.

Толкова струва цялата кутия нова

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
vld написа:Сменете майстора![]()
Толкова струва цялата кутия нова![]()
Ми да точно това е, че може да се стигне и до нова. А по-лошото е, че не се знае какво ще стане с купените там коли. Не става дума обаче за това. Става дума за една велика марка...

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Това че имаш лоши впечетления от две Audi-та не значи че всички са калпави.
И плюс това е кола на 11 години. 

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
bmw maniqk ivo bmw написа:Това че имаш лоши впечетления от две Audi-та не значи че всички са калпави.И плюс това е кола на 11 години.

Може би искаш да продължавам с примери...

Това са двете Аудита, за които знам всичко, техническо състояние, поддръжка и т.н...

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
WilliamsF1Team написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Това че имаш лоши впечетления от две Audi-та не значи че всички са калпави.И плюс това е кола на 11 години.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Може би искаш да продължавам с примери...![]()
Това са двете Аудита, за които знам всичко, техническо състояние, поддръжка и т.н...
Това че знаеш всичко за тях не значи че можеш да се изказваш толкова крайно.

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Преди няколко седмици на бащата на една приятелка така и стъанало с неговото АУдито е А6 2.5 ТДИ автоматик и се преебали скорсотите. Явно са им много калпави автоматиците на ауди, а на твоя прител му кайи да си земе БМВ за работа 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Да дам и аз впечатления за АУДИ. Преди 2 години баджанака имаше едно АУДИ 100 88-ма година. След 40К километра из софийските дупки му сменихме само предните носачи (и то принудително, щото минах с него през един полегнал стълб
) и задните амортесьори. Всичко останало си беше здраво. А, да, и беше автоматик, на който маслото в скоростната не се знае кога е било сменяно, че и му навъртяхме тия километри без смяна
. ДВГ-то беше 2.3 5-так и харчеше учудващите 10/100 бензин смесено каране. Имаше и газова, така че се караше и на газ, може би грубо в проценти 30/70 бензин/газ. На газ извънградско даваше 10 при скорости до 130. Градско газ 14/100. Имаше и климатроник и въобще всичко й работеше на тая кола. И пак да кажа, че беше 88-ма. Също така познавам и един собственик на АУДИ 200 - изключително доволен, а колата бъкана с екстри и всичко работи.
Не ги хваля АУДИ-тата, само споделям инфо от 1-ва ръка. За новите АУДИ-та нищо добро не съм чувал, но за старите... особено за 100-иците до 96-та (то и няма после, че се превръщат в А6-тици). Но това са коли от годините, в които водещите фирми са се надпреварвали кой ще направи най-здравата кола. Но както знаем, истината е в оборота и честото сервизно обслужване, а не в здравите и нетрошливи машини, които за 15-20 години служба дават минимални ядове...

Не ги хваля АУДИ-тата, само споделям инфо от 1-ва ръка. За новите АУДИ-та нищо добро не съм чувал, но за старите... особено за 100-иците до 96-та (то и няма после, че се превръщат в А6-тици). Но това са коли от годините, в които водещите фирми са се надпреварвали кой ще направи най-здравата кола. Но както знаем, истината е в оборота и честото сервизно обслужване, а не в здравите и нетрошливи машини, които за 15-20 години служба дават минимални ядове...

It's not who You are, it's who You know...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
За старите Аудита съм съгласен, че има сполучливи, а Ауди 200 си е Ауди 200 и за него лоша дума аз лично не мога да кажа. Става дума за новите Аудита, ако А4 може да се каже че е ново...
От 93/4 нагоре няма едно хубаво, ама едно...
От 93/4 нагоре няма едно хубаво, ама едно...

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Всичко е въпрос на късмет.. разбирам да сте го купули чисто ново и да се е счупило след като знаете как сте го потдържали, но да купиш кола на 10 години и това дали ще се окаже калпава или здрава е чист късмет.Със сигурност ще има други 20 човека дето ще са си купили същите Аудите, но няма да са пипнали нищо по тях за 2 години и ще кажат "Не е вярно това е най здравия автомобил" просто НЕ може да се говори, че еди кое си е калпаво като сиго купил на 10г.. даже и на 1, пример: Бащата беше решил да си купува лизингова кола (но която е карана от някои 1 година и тои е решил да я върне) и имше една много изгодна, отидохме да я видим и да се пробва.. еми ебаси кенефа за 1 година просто неможе да си представиш какво лопане тропане невървеж и т.н.Даде повече пари и взе ичсто нова.. и сега за 2.5 години само масло се сменя, а ако беше оная да е седяла повече в сервиза отколкото напътя, а това са нерви, нерви, време, нерви изгубени пари и т.н.
Друг пример.. всички плюят Ситроен и поспециално БХ.. да ама ние имахме един които не струваше нищо (буквално немеца го даде за 0 ДМ) само се платихга 800 лв за автовоз и 800лв мито, еми тая кола 200 000 км в България и се навъртяха (от които 190 000 на газ) и се смениха една сфера, един съединител и още някакви съвсем дребни неща, а и не се жалеше хич.
Друг пример.. всички плюят Ситроен и поспециално БХ.. да ама ние имахме един които не струваше нищо (буквално немеца го даде за 0 ДМ) само се платихга 800 лв за автовоз и 800лв мито, еми тая кола 200 000 км в България и се навъртяха (от които 190 000 на газ) и се смениха една сфера, един съединител и още някакви съвсем дребни неща, а и не се жалеше хич.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
ОООО тва нали знаеш,че са ДВЕ тоалетни една до друга

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4