Машини за изправяне на джанти-незаконни?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Машини за изправяне на джанти-незаконни?
Ново 20 - преди два дни един познат майстор ми каза, че до 6м. машините за изправяне на джанти ще бъдат обявени за незаконни, без значение дали са в сервиз, вулканизаторен пункт или друго, както било в ЕС. Според производителите на джанти веднъж изкривена джанта не може да се оправи и да стане както е била, на 100%. С това съм съгласен, но с нашите пътища, това на практика означава, че изкривиш ли джанта за 500лв. примерно я хвърляш. То е ясно, че живеем в Бг и дори да се въведе подобно нещо, все ще има изправяне на черно, но все пак, какво мислите? Има ли в ЕС подобен закон?
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Добре де, а те тези машини за къде ги произвеждат за МАРС ли
И кой ги произвежда ??? Я подбре да вземат да затворят завода по-добре.Така няма машини няма изправяне няма проблеми.Баси тия да не полудяха веееее. Тая работа ми звучи като пълна фантастика . 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
хехе и застрахователите ще луднат, кривиш джанта, викаш кат, отиваш при застрахователя. И след 50-тия поискал 500 лв за джанта застрахователите ще скочат срещу общините и пътните управления. И ония на бърза ръка оправят пътищата. Звучи страхотно, но е като филм на Спилбърг. Поне си помечтах малко.

застраховки
TheBoss написа:хехе и застрахователите ще луднат, кривиш джанта, викаш кат, отиваш при застрахователя. И след 50-тия поискал 500 лв за джанта застрахователите ще скочат срещу общините и пътните управления. И ония на бърза ръка оправят пътищата. Звучи страхотно, но е като филм на Спилбърг. Поне си помечтах малко.
няма да скачат срещъ никои или ще се правят на педераси и ще кажата сори бате ти си си виновен в слъчея или ако бъдат коректни ще направят застраховката за джанти мн скапа незнам.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Винове, невинен, застрахователя си плаща каското. После може да ти вдигне премията. Но на момента ще си плати. И като имаш протокол от КАТ за щета по вина на пътя, ако му се занимава, ще си търси парите от собственика на пътя. Имаше преди 10тина години случай, Орел осъдиха община Пловдив да плати една почти тотална щета. Общината обжалва няколко пъти и накрая лихвите бяха повече от парите за самата щета. Така че има светлина в тунела, но е много далечна
Пък и не се знае дали не е от прожектора на насрещнодвижещия се влак.

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
TheBoss написа:хехе и застрахователите ще луднат, кривиш джанта, викаш кат, отиваш при застрахователя. И след 50-тия поискал 500 лв за джанта застрахователите ще скочат срещу общините и пътните управления. И ония на бърза ръка оправят пътищата. Звучи страхотно, но е като филм на Спилбърг. Поне си помечтах малко.
взе ми го от устата

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
е то по света не че са забранени просто не се използват толко много ... колко хора кривят там джанти докато си карат по пътя.... 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Е да, като няма такава нужда, много ясно, че няма да се използват. И на мен не ми се беше налагало досега, ама миналото лято - два пъти!
Вместо да се чудят какво да направят незаконно, да вземат да ги направят излишни... да се разбира - да оправят пътищата! 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Един майстор ми каза... майстор в БГ = на диагноза...
В Италия за една година скачаш в толкова дупки колко тук за 1 час, но там в гумаджийниците имат машини от всякакъв вид, така че на майстора много поздрави му прати и кажи като ти смени носача да внимава с реглажа

В Италия за една година скачаш в толкова дупки колко тук за 1 час, но там в гумаджийниците имат машини от всякакъв вид, така че на майстора много поздрави му прати и кажи като ти смени носача да внимава с реглажа

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Nasti написа: така че на майстора много поздрави му прати и кажи като ти смени носача да внимава с реглажа![]()
И аз съм на мнение, че това е е?ати пед?ращината, но все пак сме в Бг

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
абе поне имате къде да си оправяте джантите...мойте като ги ударих едва намерих къде да ги оправят...както и да е оправих ги, но сега да ви разказвам последния куриоз...купи си брат ми джанти 16-ки за колата която фабрично идва с 15-ки, отиваме ние да слагаме гумите на джантите, баланс ала-бала и ония накрая викат "няма да ти сложиме джантите на колата" ние двамата е така
"как така нема да сложите джантите на колата бе" "ами в компютъра излиза че тя фабрично е с 15-ки, тези са 16-ки не можеме да ги сложиме, щото било опасно"
проклех ги едно хубаво по български, айде обратно в гаража и там ги сложихме за 20 минути 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Най-реномираните машини за изправяне на джанти са италиански и австрийски, така че не ми се вярва да ги забранят, нелепо е... А това за размера е напълно възможно, ако си в Щатите или Германия, например. Може да се слага само размера, записан в талона на автомобила, тоест позволения от производителя. За други размери се минава нещо като нашия Технотест...
Never mistake motion for action...
15 мнения
• Страница 1 от 1