помощ АКТ за "превишена' скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

помощ АКТ за "превишена' скорост

Мнение от dqvola666 » 15 Мар 2007, 0:45

Днес си карам аз по Цариградско шосе ама в краина лява лента преди излизане от София и малко след магазина на Пежо некво като глиган с подскоци с зелена жилетка минава двете платна и ми размахва няква палка. Мисля си да спра да не спра и Спрам де отбивам. -Добър ден! -Добър ден! -документите моля и заповядаите при колегата. -ок ей ся идвам. Паля цигара и отивам. -Елате да видите господин Желев с колко карахте! :shock: 99км/ч при ограничение 50 Колегата вече пише акта не обелват никва дума за споразумене ЕВАЛАТА за което ама как аджеба разбраха че съм аз пък аз се подърпвах с някъв от краина дясна лента. Та на възраженията им писах че им липсва снимков материал ама ония първия: -Ма ти изпревари всички коли кви снимки изкаш то е ясно че си ти те караха с 80км/ч а ти с почети 100. аз -Да бе верно как не успях да ги закръгля поне да има за какво да ме е яд.
Та въпроса и молбата ми е някои знае ли законен начин да действам за да не ми вземат книжката щото тва ми е 4 акт за превишена скорост то само такива имам :twisted: :uups: . И вече нали уз такова по новия закон ша зимат книжки та ако някои знае нека каже нещо.
Благодаря предварително! :twisted:

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 15 Мар 2007, 0:56

На мен днес някакъв с паяк ми писа акт но аз не го подписах и оня ама такова ама онакова и накрая нищо.И да знаете от две седмици имали заповед да пишат на всички актове при вдигане на колата или ако ги хванеш преди да я вдигнат,така че пазете се.
Niki Lauda

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Мар 2007, 1:12

Значи пишеш сега една жалба до началника на кат, ако искаш някакъв пример дай мейл на ЛС и ще ти пратя простотии, дето аз съм писал.
Там пишеш, че си се движил в крайната лява или дясна лента, не разбрах къде си бил.. с 50, от лявата или дясна, там каквото се пада страна те е изпреварил едикакъв си автомобил. Полицаят е излязал рисковано на платното и те е спрял, предизвиквайки предпоставка за ПТП.
Свидетели пишеш 2 човека, нищо, че може и да си бил сам.
Носиш го тва в кат и на гишето по коридора в най- дясната страна на залата го даваш.
Така акта 99% ще отпадне, ако не отиваш на съд, там отпада 100%.
Срока е 7 дни от датата на съставяне на акта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 15 Мар 2007, 14:37

Еб@хти тарикатите, не стига че сте виновни, а ми се чудите как да излъжете, за да не ви накажат.
Поне си носете последствията. И аз имам един акт за превишена скорост с 40, ама си го платих и не съм се разпавял с никого, защото аз найстина си карах с 90 при позволени 50.

Да пишел жалба със свидетели, който ги нямало на мястото.
Разбирам найстина да не сте били в нарушение и да сте си в правото, но да си нарушил и да лъжеш, че не си не го приемам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 15 Мар 2007, 15:03

Да бе няма да лъже колегата !!!! Тия ми сложили ограничения 50 км/ч, и само Цицат и цицат. Това сигурно само в България е така !! То път та дрънка ( прав , щирок , равен ), без никакви опасности и тия като сложат ограничения 30 ( примерно ) направо издивявам.. Така , че колега лъжи , мами , ако трябва даже Е.и , ама не им се дажай!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 15 Мар 2007, 15:49

Не си длъжен да пишеш какви са ти възраженията.Само си пишеш имам възражения подписваш и приятен ден.
Направи както ти е написал Bum-bum ще има ефект.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Мар 2007, 16:56

До колкото знам по Цариградско ограничението е 80.... не знам как така си се движел с 99 при ограничение 50... .реално си превишил скоростта с 19км/ч...

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 15 Мар 2007, 17:06

на Враня е 50...

има едно много просто решение :idea:
Не превишавай скоростта ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Потребител
Аватар

Мнение от georgem » 15 Мар 2007, 17:28

И е съвсем нормално да е 50, при положение че там се води нещо като контролно-пропускателен пункт за излизане от София...

Всъщност май не беше точно 50, а 60 или 40.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Мар 2007, 18:11

naskoksan написа:на Враня е 50...

има едно много просто решение :idea:
Не превишавай скоростта ;)

Насе, нещо си спал на течение... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кой спазва тия безумните ограничения. Всички там карат с 70-80 км/ч. Просто нашите симпатяги слагат знаци, точно където им харесва. Има дупки по пътя - няма проблем: вместо да го поправим слагаме знак и всичко е на ред. Има много, ама наистина много примери, които сочат пътя на тия от КАТ към лечебните заведения за психично болни. Но, все пак живеем в европейска България - трябва да свикваме с малоумията :guitarist:

georgem написа:И е съвсем нормално да е 50, при положение че там се води нещо като контролно-пропускателен пункт за излизане от София...

Колега, събуди се! Годината е 2007! Комунизмът го няма от почти 20 години! Сега е на мода да се пътува на цял континент без "контролно-пропускателни пунктове" :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Мар 2007, 18:42

georgem написа:И е съвсем нормално да е 50, при положение че там се води нещо като контролно-пропускателен пункт за излизане от София...

това за което говориш е поне 100м по надолу а при враня с тоя знак 50 не знам кои идиот е решил че там трябва да стои
а колегата vutov:ми бате плащаи си бе някои да те кара обратното??аз винаги когато има начин да мина ветър не плащам а в случая както е ако има вртичка в закона защо да не я използваме а?данеби ние да бутнем държавата снаще актове

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 15 Мар 2007, 18:55

Чудя се просто защо след като е виновен човека се чудите как да измислите начин да изкарате, че катаджиите са срешили.
Както казах, да 100% съм съгласен, ако има грешка да се помъчиш да докажеш, че си в правото си, НО да лъжеш само за да отървеш не.
Акта му май ще е 16 точки и 30 лева по спомен.
Между друго на мен като ми писаха акта, нещата се развиха по същия начин, да отида при колата им, да погледна радара, а през това време човека ми пишеше акта вече. Като питах не може ли да измислим нещо ми вика, че радара имал памет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 15 Мар 2007, 19:42

Колега , щом си будала и искаш хем да даваш пари , хем да ти зимат точки ( по - късно и книжката ) няма лошо !!!!! Ама не търси сметка на другите които си обичат парите и книжката и си търсят начини да си я запазат !!!!!!! И не ми оправдавай катаджиите !!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Мар 2007, 19:48

едно мнение: ако пътищата бяха наред, знаците нормални, и парите от глоби отиваха където трябва а не за нови къщи, с кеф бих плащал и данъци и глоби.
но докато всичко е 'под масата' в тази държава, и ефекта е 0 от глоби и данъци, незнам за каква коректност се говори и защо да не е прав че не иска да плаща?!?!

п.с. поразгледай знаците в София, мога да ти покажа веднага няколко, тип примерно след завой и лимит 80 изведнъж показва 40 без ГРАМ причина. Може би едно време е имало нещо си там - вече го няма, знака седи, и полицаите му се любуват. Ако го спазиш, 99% отзад ще ти се натресат яко и ще причиниш ебати масовото птп, защото имаш 2 секунди да му реагираш. А ако не го, от раз си превишил със 40-50. и кво, да ходя да го плащам после ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 15 Мар 2007, 19:53

Само да вметна за Враня - там има едно кило пешеходни пътеки и затова почти навсякъде ограничението е 50, не за друго. А и там дето е оня път с поделението е много опасно - ставали са големи катастрофи заради хора, които излизат и се включват в най-лявата лета, а някой в това време лети със 120+ Иначе и аз съм за, че на много места ограниченията са малоумни, обаче все пак те са предвидени за най-лоши условия - примерно поледица. Ако имаше вариант според пътната обстановка да се изменят ограниченията... :roll: Понеже на сух асфалт си е направо убиствено да креташ с 50 на четири ленти...
It's not who You are, it's who You know...

Следваща

Назад към Извън Темата