Внос на кола на името на фирма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Внос на кола на името на фирма

Мнение от I.Voykov » 06 Мар 2007, 14:38

Някой знае ли как седят нещата ако си внеса кола и я напиша на името на фирмата в смисъл плащат ли се някакви налози, какви документи са ми необходими като купувам колата и има ли някакви разлики в таксите там.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 06 Мар 2007, 15:19

Аз бих се обърнал към митническа агенция за консултация ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 06 Мар 2007, 16:05

abe незнам колега как е ама маи се води дълготраен актив на фирмата и после 7г неможе да я продава6 ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 06 Мар 2007, 17:45

глупости. таксите са същите, а дълготраен актив има значение само, че няма да ти е 'разход' цената й, а имаш амортизация някакъв си процент от цената (за около 8 години ли се смяташе цялата на части) - да те предупредя ако смяташ от раз да я пишеш разход 100% ;)

а кой ще ми забрани да продавам имущество на фирмата, това откъде дойде :) какво като е кола, взема ли край тази е близките 7 години ? :mhihi:

моята лично си я плеснах на фирмата - но ако не искаш фактури от-до за всичко (което трудно щото ти качват 20% майсторите) няма особен ефект. там застраховки ГО минава разход, но примерно бензина и той са едни описи едни врътки - на резервоар по 20 реда минимум примерно в няква си книжка, да не съм луд :)
ако знаех колко са ни тъпи повечето закони щях да си я плесна на мене си и да не се занимавам...

едит п.с.: иначе ако ти се занимава и е цифра за ремонти/бензин/застраховка, си ги шибваш като разход и си напред с данъците ;)

п.п.с. ако взимаш пари от застраховка обаче ти ги превеждат на фирмената - т.е. на когото е по талон - и ти идва приход, с ремонтите излизаш на 0 в добрия случай

ентусиаст
Аватар

Мнение от don_mimo » 07 Мар 2007, 10:45

e моята кола е на мое име ама сам я отдал под наем на фирмата :mhihi: така 4е ремонти и бензин и тн пак минават за разход с тази разлика 4е мог да я продам когато си искам ...
а за да я продаде6 преди тези 7 години требва да мине комисия да я бракуват и да се от4исли и 4ак тогава ве4е да и земеш парите....
не твърдя 4е съм прав просто така беше преди 1г :roll:
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 07 Мар 2007, 11:04

обади ми се да ти го обясня, че ме мързи да пиша
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Мар 2007, 11:19

Ако е 7 местна, демек при покупката си спестил ДДС-то, то я продаваш когато си поискаш без проблем, без комисии за бракуване и такива разни, просто плащаш ДДС-то на държавата. Фирмения Еспейс май ще го развръзваме - купен е декември 2006 и няма абсолютно никакъв проблем да се продаде и сега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 07 Мар 2007, 13:27

1. не се бях замислял за отдаване под наем, ма тогава имаш данъци като физическо лице, въпреки пък че ако си сметнеш под минимума пак си напред... готино да спасиш 2-3 бона, ма не правят ли проблеми? :)

2. айде някой да ми цитира закон, при който НЕ мога да си продам имуществото на фирмата КОГАТО и на когото си поискам?

най-много да има тъпа врътка не ти признават ремонтите за разход понеже не е дългосрочно инвестирано в колата, примерно. но да не можеш да я продаваш ?!?! че никакви преференции не ползваш като фирма, за да ти слагат условия...

някой все пак цитат от закон за това?

ентусиаст
Аватар

Мнение от don_mimo » 07 Мар 2007, 16:36

еми досега нема проблеми :)
договора е така направен 4е кажи ре4и я отдавам безвазездно като вси4ки ремонти и разходи са за сметка на фирмата ...
то си пише в закона,рзбира се 4е иа врътки само дето аз съм малко боси4ек по тая тема... с4етоводителите ги знаят тези неща :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата