Внос на кола на името на фирма
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Внос на кола на името на фирма
Някой знае ли как седят нещата ако си внеса кола и я напиша на името на фирмата в смисъл плащат ли се някакви налози, какви документи са ми необходими като купувам колата и има ли някакви разлики в таксите там.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
abe незнам колега как е ама маи се води дълготраен актив на фирмата и после 7г неможе да я продава6 ....
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
глупости. таксите са същите, а дълготраен актив има значение само, че няма да ти е 'разход' цената й, а имаш амортизация някакъв си процент от цената (за около 8 години ли се смяташе цялата на части) - да те предупредя ако смяташ от раз да я пишеш разход 100%
а кой ще ми забрани да продавам имущество на фирмата, това откъде дойде
какво като е кола, взема ли край тази е близките 7 години ?
моята лично си я плеснах на фирмата - но ако не искаш фактури от-до за всичко (което трудно щото ти качват 20% майсторите) няма особен ефект. там застраховки ГО минава разход, но примерно бензина и той са едни описи едни врътки - на резервоар по 20 реда минимум примерно в няква си книжка, да не съм луд
ако знаех колко са ни тъпи повечето закони щях да си я плесна на мене си и да не се занимавам...
едит п.с.: иначе ако ти се занимава и е цифра за ремонти/бензин/застраховка, си ги шибваш като разход и си напред с данъците
п.п.с. ако взимаш пари от застраховка обаче ти ги превеждат на фирмената - т.е. на когото е по талон - и ти идва приход, с ремонтите излизаш на 0 в добрия случай

а кой ще ми забрани да продавам имущество на фирмата, това откъде дойде

моята лично си я плеснах на фирмата - но ако не искаш фактури от-до за всичко (което трудно щото ти качват 20% майсторите) няма особен ефект. там застраховки ГО минава разход, но примерно бензина и той са едни описи едни врътки - на резервоар по 20 реда минимум примерно в няква си книжка, да не съм луд

ако знаех колко са ни тъпи повечето закони щях да си я плесна на мене си и да не се занимавам...
едит п.с.: иначе ако ти се занимава и е цифра за ремонти/бензин/застраховка, си ги шибваш като разход и си напред с данъците

п.п.с. ако взимаш пари от застраховка обаче ти ги превеждат на фирмената - т.е. на когото е по талон - и ти идва приход, с ремонтите излизаш на 0 в добрия случай
- don_mimo
- ентусиаст
-
e моята кола е на мое име ама сам я отдал под наем на фирмата
така 4е ремонти и бензин и тн пак минават за разход с тази разлика 4е мог да я продам когато си искам ...
а за да я продаде6 преди тези 7 години требва да мине комисия да я бракуват и да се от4исли и 4ак тогава ве4е да и земеш парите....
не твърдя 4е съм прав просто така беше преди 1г

а за да я продаде6 преди тези 7 години требва да мине комисия да я бракуват и да се от4исли и 4ак тогава ве4е да и земеш парите....
не твърдя 4е съм прав просто така беше преди 1г

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
обади ми се да ти го обясня, че ме мързи да пиша
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ако е 7 местна, демек при покупката си спестил ДДС-то, то я продаваш когато си поискаш без проблем, без комисии за бракуване и такива разни, просто плащаш ДДС-то на държавата. Фирмения Еспейс май ще го развръзваме - купен е декември 2006 и няма абсолютно никакъв проблем да се продаде и сега.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
1. не се бях замислял за отдаване под наем, ма тогава имаш данъци като физическо лице, въпреки пък че ако си сметнеш под минимума пак си напред... готино да спасиш 2-3 бона, ма не правят ли проблеми?
2. айде някой да ми цитира закон, при който НЕ мога да си продам имуществото на фирмата КОГАТО и на когото си поискам?
най-много да има тъпа врътка не ти признават ремонтите за разход понеже не е дългосрочно инвестирано в колата, примерно. но да не можеш да я продаваш ?!?! че никакви преференции не ползваш като фирма, за да ти слагат условия...
някой все пак цитат от закон за това?

2. айде някой да ми цитира закон, при който НЕ мога да си продам имуществото на фирмата КОГАТО и на когото си поискам?
най-много да има тъпа врътка не ти признават ремонтите за разход понеже не е дългосрочно инвестирано в колата, примерно. но да не можеш да я продаваш ?!?! че никакви преференции не ползваш като фирма, за да ти слагат условия...
някой все пак цитат от закон за това?
- don_mimo
- ентусиаст
-
еми досега нема проблеми
договора е така направен 4е кажи ре4и я отдавам безвазездно като вси4ки ремонти и разходи са за сметка на фирмата ...
то си пише в закона,рзбира се 4е иа врътки само дето аз съм малко боси4ек по тая тема... с4етоводителите ги знаят тези неща

договора е така направен 4е кажи ре4и я отдавам безвазездно като вси4ки ремонти и разходи са за сметка на фирмата ...
то си пише в закона,рзбира се 4е иа врътки само дето аз съм малко боси4ек по тая тема... с4етоводителите ги знаят тези неща

9 мнения
• Страница 1 от 1