С черен печат из EU?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

С черен печат из EU?

Мнение от Fking » 04 Мар 2007, 2:09

Някой дали знае, дали български гражданин със забрана да напуска страната, може да пътува из EU?
Уж само личните карти проверяват, но кво става ако решат да проверят в компютъра какъв е статуса?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 04 Мар 2007, 8:20

не можеш. а дали ще проверят си е съвсем друг въпрос. а дали ги интересува? едва ли.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 04 Мар 2007, 9:44

Каква забрана имаш предвид? Наложена от запада или от нашите умници! Аз имам забрана да напускам БГ и ходих тая седмица да видя какво се случва с нея. Нали уж амнистия за убийци и т.н. та си помислих, че може да са помислили и за нас, но за мой късмет тия които дават инфо работели понеделник, сряда и петък от 10:00 до 11:00 а аз не улучих деня и часа и нищо, в следващите дни ще проверя и ще пиша ако има интерес от твоя страна!
Принципно се пътува само с лична карта, но понякога искат и задграничен паспорт аз постоянно се допитвам до мои познати които пътуват, но всеки път различно .... те могат и по лична карта да установят че имам/ш забрана, но е въпрос на късмет и все пак трябва да се опита нищо не се губи най много да те върнат и да ти направят забележка :mhihi:

П.С. Ако имаш забрана от БГ Съд да напускаш страната това не означава, че те имат вкаран в западните ПЦ-та по границите ....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 04 Мар 2007, 16:21

euroto написа:Каква забрана имаш предвид? Наложена от запада или от нашите умници! Аз имам забрана да напускам БГ и ходих тая седмица да видя какво се случва с нея. Нали уж амнистия за убийци и т.н. та си помислих, че може да са помислили и за нас, но за мой късмет тия които дават инфо работели понеделник, сряда и петък от 10:00 до 11:00 а аз не улучих деня и часа и нищо, в следващите дни ще проверя и ще пиша ако има интерес от твоя страна!
Принципно се пътува само с лична карта, но понякога искат и задграничен паспорт аз постоянно се допитвам до мои познати които пътуват, но всеки път различно .... те могат и по лична карта да установят че имам/ш забрана, но е въпрос на късмет и все пак трябва да се опита нищо не се губи най много да те върнат и да ти направят забележка :mhihi:

П.С. Ако имаш забрана от БГ Съд да напускаш страната това не означава, че те имат вкаран в западните ПЦ-та по границите ....

забраната е наложена поради нарушаване законите на чужда страна (страната не е членка на EU), съответната страна ми наложи една година забрана да я посещавам, а нашите хубавци, ми наложиха 2 години въобще да не мърдам от БГ (само да уточня, не става дума за нищо "криминално" :> )

Виждам че и ти си ходил на известното "гише 19"
Гледай да отидеш поне 15 мин преди 10, щото обикновенно се трупат големи опашки, а ония неадекватни служителки ВЪОБЩЕ не си дават зор.
Определено ще ми е интересно да разбера какво си научил от там

п.с.
нека който е пътувал през Румъния, да сподели дали има наблюдения колко често се проверяват данните от лична карта в компютъра

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 04 Мар 2007, 16:41

Ще пиша като мина през гишето и аз лично мисля да опитам да мина граница през румъния само с лична карта тъй като ми вземаха паспорта - пък каквото стане ако мина мина ако не ще се върна :)
Изображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 04 Мар 2007, 17:06

Щом имаш забрана за напускане на страната, ще те върнат още на българската митница. Предлагам ти изобщо да не се пробваш, защото нестига, че няма да те пуснат да преминеш ами и ще те държат кой знае колко време докато разберат за какво ти е забраната и ще станат големи разправии.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 04 Мар 2007, 18:11

Съгласен съм, но има случаи в които митничарите изобщо не те проверяват, може аз да сам от тях знаеш ли :mhihi: самнявам се, но съм длъжен да опитам а за държането за няколко часа ще ме пуснат ... поне друг път така правят ...
Изображение

Аватар

Мнение от Eliana » 04 Мар 2007, 18:35

euroto написа:Съгласен съм, но има случаи в които митничарите изобщо не те проверяват, може аз да сам от тях знаеш ли :mhihi: самнявам се, но съм длъжен да опитам а за държането за няколко часа ще ме пуснат ... поне друг път така правят ...

Ами пробвай щом се налага, но искам да ти кажа, че не е възможно да преминеш българската граница без да си проверен от КПП. Да, има случаи, когато митнически контрол не те проверява, но ако кпп-ец не ти провери документите ( паспорт, лична карта, зелена карта или др.) той автоматично бива уволнен.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 04 Мар 2007, 18:55

Принципно си права, но аз в случая нищо не губя - напротив само мога да спечеля :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 04 Мар 2007, 21:02

Eliana написа:
euroto написа:Съгласен съм, но има случаи в които митничарите изобщо не те проверяват, може аз да сам от тях знаеш ли :mhihi: самнявам се, но съм длъжен да опитам а за държането за няколко часа ще ме пуснат ... поне друг път така правят ...

Ами пробвай щом се налага, но искам да ти кажа, че не е възможно да преминеш българската граница без да си проверен от КПП. Да, има случаи, когато митнически контрол не те проверява, но ако кпп-ец не ти провери документите ( паспорт, лична карта, зелена карта или др.) той автоматично бива уволнен.

Човека има предвид че не винаги проверяват в компютъра, все пак ако само погледнат личната карта няма как да знаят кви забрани имаш.

А относно това което написа по-горе, това актуална и проверена информация ли е? В смисъл нали от както сме в ЕУ се водим една територия?

Аватар

Мнение от Eliana » 04 Мар 2007, 21:19

Fking написа:[Човека има предвид че не винаги проверяват в компютъра, все пак ако само погледнат личната карта няма как да знаят кви забрани имаш.

А относно това което написа по-горе, това актуална и проверена информация ли е? В смисъл нали от както сме в ЕУ се водим една територия

Разбрах какво има предвид човека, затова му и казах, че работата на кпп-ца е да ти провери документите. Това означава, че като ти провери егн-то в системата и то покаже, че имаш забрана за напускане на страната, то ще те върнат обратно. А на един кпп-ец това му е работата- да ти проверява документите.

Това, че се водим на една територия не означава, че няма да ти проверят личната карта при излизане от страната.

Fking написа: не винаги проверяват в компютъра, все пак ако само погледнат личната карта няма как да знаят кви забрани имаш.

Това вече зависи от него- колко държи на работата си.

Аз написах каква е процедурата, а до колко е затегнат контрола по митниците не мога да знам.
Изображение

Назад към Извън Темата