Въпрос за кожен салон...
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за кожен салон...
Здравейте колеги, решил съм да претапицирам колата и да сложа кожен салон...тук ме мъчат няколко въпроса...Правило ми е впечатление, че на коли втора употреба с кожен салон, той почти винаги е доста захабен, въпреки че самата кола е в добро състояние и явно е пазена и поддържана добре. Та въпроса ми е-самия кожен салон изисква ли някаква специална поддръжка, износва ли се по-бързо от обикновена тапицерия? Също така има ли голяма разлика между изкуствена и естествена кожа, не говоря само като визия? И не на последно място-запарва ли наистина кожения салон? До сега, когато и да съм се возил в кола с кожа, не ми е правило впечатление да запарва особено много, но все пак ще помоля който кара кола с кожен салон да изкаже мнение, аз просто нямам база за сравнение...Да не би да се окаже, че лятото ще слизам мокър от колата...
Ми това е за сега, благодаря предварително...аа и честит празник....

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Ми аз карам,но от Ноември и лятото незнам как е,все пак имам и клима
В тази връзка предполагам,че не е добра идея ако нямаш климатик. За изкуствената кожа 100% мненията,които знам са ПРОТИВ,но излизат непрекъснато нови модели,може пък да са ги пооправили
Има си специални препарати за кожен салон,във Вари го видях на цена около 45лв. оригинален БМВ. Аз мажа засега с един от БИЛЛА за 5 кинта,немски с ланолин
П.С. Имаше доста топли дни и не съм усетил да запарва ама грам!

В тази връзка предполагам,че не е добра идея ако нямаш климатик. За изкуствената кожа 100% мненията,които знам са ПРОТИВ,но излизат непрекъснато нови модели,може пък да са ги пооправили

Има си специални препарати за кожен салон,във Вари го видях на цена около 45лв. оригинален БМВ. Аз мажа засега с един от БИЛЛА за 5 кинта,немски с ланолин

П.С. Имаше доста топли дни и не съм усетил да запарва ама грам!
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
ако слагаш кожа гледай да е естествена
иначе и аз имам от скоро и съм повече от доволен ама лятото не съм я карал предполагам че без клима ще е ужасно така че ако нямаш не си и помисляй за кожа
иначе и аз имам от скоро и съм повече от доволен ама лятото не съм я карал предполагам че без клима ще е ужасно така че ако нямаш не си и помисляй за кожа
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
На мен ми препоръчаха изкуствена вентилирана за да не спарва лятото и такава мисля да сложа 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
Mishel_Vaian написа:На мен ми препоръчаха изкуствена вентилирана за да не спарва лятото и такава мисля да сложа
все си мисля че ще останеш разочарован дори и вентилирана да е все пак е изкуствена моя съвет е да не избързваш
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Слагай кожа, обаче задължително естествена
Разликата е огромна - изкуствената лепи много
Единствения недостатък на кожата според мен е че много се нагрява от слънцето, защото е черна и като седнеш лятото ти се калайдисва задника направо
Има много препарати за кожа, ако си я поддържаш добре няма да имаш ядове 

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Не е задължително да е черна...SuPeR_FLY написа:Слагай кожа, обаче задължително естественаРазликата е огромна - изкуствената лепи много
Единствения недостатък на кожата според мен е че много се нагрява от слънцето, защото е черна и като седнеш лятото ти се калайдисва задника направо
![]()
![]()
![]()

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
SlipKnoT написа:Алкантара..
тази че е изкуствена, изкуствена е... ама не е ли доста по-скъпа и от естествената

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Kocil написа:Не е задължително да е черна...SuPeR_FLY написа:Слагай кожа, обаче задължително естественаРазликата е огромна - изкуствената лепи много
![]()
![]()
![]()
мойта не е например...иначе естествената е определено по-добре....
Естествено, аз исках да кажа само за черната

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ултра микро полиестерни нишки и полиуретан
японец изобретил технологията през 70те
90 км от нишката, от която се преде това нещо тежи 1 грам
http://www.sovereign-publications.com/alcantara.htm

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
[steeN] написа:ултра микро полиестерни нишки и полиуретаняпонец изобретил технологията през 70те
![]()
а цифрата ква е?
да не дойде по скъпа от колата

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
fossa написа:[steeN] написа:ултра микро полиестерни нишки и полиуретаняпонец изобретил технологията през 70те
![]()
а цифрата ква е?
да не дойде по скъпа от колата
2х на кожата..
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2