въпрос за застрахователен казус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

въпрос за застрахователен казус

Мнение от compact_fen » 28 Фев 2007, 13:37

Здравейте,
Не намеерих къде да пусна темата та затова тука щото това е раздела дето най много чета.Не става въпрос за мен , просто ме интересува какво се прави в такива случай

Та въпроса ми е следния автомобил А спира и в него се удря отзад автомобил Б. Автомобил А няма автокаско и от колата след удара не става нищо. Водача на автомобил Б е виновен поради неспазване на дистанция и т.н.

Въпросите са:
Какво получава собственика на автмобил А, като обезщетение за това че са му смазали автомобила.
Това обезщетение от Гражданската отговорност на автомобил Б ли се приспада.

Това навежда на още един въпрос. Когато стане ПТП но ти не си виновен как постъпваш след като имаш протокол от КАТ.При твойте застрахователи ли трябва да отидеш ?

И последно само като предложение. Може администраторите да сложат нов раздел "Застраховки" където да пишем условия на застахователи , дали сме доволни от застрахователите си ,когато се е налагало да прибягваме до нуждите им.(не пожелавам на никои)

П.С. Всъщност май темата е за раздел "Извън темата" така че моля да я преместите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 28 Фев 2007, 13:46

Собственикът на автомобил А получава кинти от застраховката на автомобил Б и с протокола от КАТ собственикът на автомобил А, заедно със собственика на автомобил Б, отиват при застрахователната компания на автомобил Б.
Чакай да видя да не съм объркал нещо... Да така е.
Абсолютно задължително е обаче и автомобил А да има застраховка ГО.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 28 Фев 2007, 13:51

Значи застахователите на Автомобил Б от=пределят размера на обезщетението?

И по въпроса за ПТП-то който бях задал,можеш ли да ми дадеш инфо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Фев 2007, 14:08

Ако имаш каско си отиваш при твойте застрахователи, те ти правят оглед, плащат и после си търсят парите от застрахователя по ГО на виновния. Може да поискаш оглед и да заявиш щета директно при застрахователя на виновния, но тогава се отказваш от обезщетение по твоето каско и не знам някой да го е направил. Иначе ми се е случвало на еднакво стари коли да взема повече пари от ГО, отколкото от КАСКО :mhihi:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 28 Фев 2007, 14:54

Leon написа:Ако имаш каско си отиваш при твойте застрахователи, те ти правят оглед, плащат и после си търсят парите от застрахователя по ГО на виновния. Може да поискаш оглед и да заявиш щета директно при застрахователя на виновния, но тогава се отказваш от обезщетение по твоето каско и не знам някой да го е направил. Иначе ми се е случвало на еднакво стари коли да взема повече пари от ГО, отколкото от КАСКО :mhihi:
Има го и този момент по каско щетата излезе 780лв. , а по гражданска 910лв. това се получава защото различните застрахователе смятат по различни калкулации!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 28 Фев 2007, 17:49

именно, автомобил Б каското (ако има) му покрива щетите, иначе ако е само с гражданска - нищо.

автомобил А получава пари от гражданската си, която ГО-то на автомобил Б плаща.

интересно ми е да чуя че от ГО се взимат пари, досега каквото съм чул е че почти нищо не ти дават (30% макс от реалните щети?) и ако искаш ходи се оплаквай, проблема че нямаш каско е твой (а и така се замисляш доста повече за каско което да ти покрие ако може и 100%)

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Фев 2007, 18:15

turbo написа:Абсолютно задължително е обаче и автомобил А да има застраховка ГО.

и това не е задължително. Да му мисли шофьора на автомобил А. Има Гаранционен фонд, Агенция за държавни вземания и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 28 Фев 2007, 18:19

t0sh написа:именно, автомобил Б каското (ако има) му покрива щетите, иначе ако е само с гражданска - нищо.

автомобил А получава пари от гражданската си, която ГО-то на автомобил Б плаща.

интересно ми е да чуя че от ГО се взимат пари, досега каквото съм чул е че почти нищо не ти дават (30% макс от реалните щети?) и ако искаш ходи се оплаквай, проблема че нямаш каско е твой (а и така се замисляш доста повече за каско което да ти покрие ако може и 100%)
Повярвай, взимат се и от ГО и Гаранционен фонд!
Излишно е да казвам че трябва да не си виновенти за ПТП-то!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Назад към Извън Темата