Наистина ли е скъпо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Наистина ли е скъпо?

Мнение от Chapai » 21 Фев 2007, 8:20

Здравейте Момчета. Надявам се скоро да бъда член на Вашия клуб, ако ме приемете разбира се. Скромната ми мечта е за BMW 316, 92 г., бензин, за която дори съм платил капаро. Тъй като познатите ми започнаха да ме плашат, че подръжката на BMW била непосилна, а възможностите ми не неограничени, молбата ми е да направите кратка сравнителна оценка на стойноста на частите примерно между BMW и VW - да кажем, ако при VW струва 100 лв., колко ще е при BMW. И има ли осезаема разлика в стойноста на труда при ремонта им. Май прекалих с обема на въпроса, но затова пък обещавам по бира на отзовалите се. Благодаря.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Фев 2007, 9:01

Заповядай на Екото в четвъртък от 21:00 да те запозная с мойта 316-ка и да ти обясня как стоят нещата. Те и на мен, а и не само на мен май всички разбирачи така разправяха ама после се оказа друго и сега съм на седмото небе :D
Не пропуснаха ли да ти кажа че имат слаби предници, че се чупят лесно и че 316-ка гори нормално 20/100 в града :mhihi: , щото аз и такива бях чувал :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 21 Фев 2007, 12:18

За 316 това, дето ти го разправят познатите, са пълни глупости :mhihi: . А за цените мисля така: ако менте части за VW струват 100 лева, вероятно и за BMW струват толкова... За оригиналните не мога да кажа, но кой със старо VW слага оригинални?
Последна промяна logout на 21 Фев 2007, 12:22, променена общо 1 път
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 21 Фев 2007, 12:20

много е скъпо да не си луд да си купуваш бмв.
купи си фят по евтино е :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 21 Фев 2007, 12:33

само за сравнение ще отбележа 4е заден амортесьо на VW е 60лв а на BMWможеш да немериш и за 80лв тея бабени деветини за огромната разликата в цените ги остави-разликата е единствено в одуволствието от шофирането на двата автомобила :), но нали знаеш магазини разни цени различни
Последна промяна LAST RIDE на 21 Фев 2007, 12:35, променена общо 1 път
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Фев 2007, 12:34

Здрасти колега,
Първо поздравления за избора на правилната марка. БМВ е колата. Та по въпроса с поддръжката. Не съм чул някой голфаджия да си купи свястна част за каруцата. Та затова са ти казали 100лв. Като купуват части ментаци така е. Ако искаш и ти може да си купуваш ментаци и на теб ще ти е евтино като на тях. Това е разликата м/у голфаджията и БМВ ентусиаста. Никой голфаджия няма да тръгне да слага качествени (скъпи) части на стара кола. Е ние го правим. И след това се наслаждаваме на карането. А те правят ли правят. И им друса ли друса. Ама им е кеф щото са бързи на светофара :mhihi: БМВ-тата ако са поддържани добре не се чупят. Крайно време е да го разберете. То затова е тая лампа Inspection. Като минат 10000/20000/40000/80000 км. или там колкото са да си прегледаш колицата и ако има нещо по нея да го свършиш :D Успех с колата :D и дано много километри да те радва :D
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 21 Фев 2007, 19:40

logout написа:но кой със старо VW слага оригинални?

аз

zAcK написа:Никой голфаджия няма да тръгне да слага качествени (скъпи) части на стара кола.

И как достигна до този гениален извод :roll: ?
Може би заради оригиналните части, БМВ маниаците карат на газ и твърдят, че няма да си платят дебелите данъци?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 21 Фев 2007, 21:13

Всичко е относително :!:
Зависи на каква кола ще пооаднеш, но както каза колегата по-горе има части и "части". Какво ще сложиш на колата си е твое решение ;)
Че бавареца си е кола, която доставя удоволствие от шофирането.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 21 Фев 2007, 21:23

По повод въпроса ти влязох в първия онлаин магазин който ми посочи www.google.bg и съвсем случайно избрах "комплект накладки/предни"-ДЕЛФИ.Цената за БМВ Е36 316и е 48.60лв за Голф2 1.6 е 29.60лв.Съмнявам се това да е най-обективното и точно сравнение,но по този начим можеш да съпоставиш цените на това което те интересува.Сигурен съм,че колегите ще ти посочат местата от където можеш да си набавяш всичко необходимо на най-добрите цени.

п.с. Цената на колата+подръжката отговарят на това което предлага.Лично мнение,говоря за моята. :)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 21 Фев 2007, 21:58

ти кво сравнение направи не е истина,частите на е36-та ги сравни с тези на голф 3ка,ане на 2ка ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

?

Мнение от павката » 21 Фев 2007, 22:03

какво общо имат vw и bmw,че да се сравняват..... :?:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Фев 2007, 22:03

LANA написа:Всичко е относително :!:
Зависи на каква кола ще пооаднеш, но както каза колегата по-горе има части и "части". Какво ще сложиш на колата си е твое решение ;)
Че бавареца си е кола, която доставя удоволствие от шофирането.

а ти тайничко ще ни завиждаш, но ще си останеш само с четенето на форума :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 21 Фев 2007, 22:42

mastorpetko написа:
logout написа:но кой със старо VW слага оригинални?

аз

Я, и ти си май от групата на безмозъчните, дето наливаме ли наливаме в колите, а цената им пада... :mhihi: (Надявам се имаш добро чувство за хумор ;) )
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 21 Фев 2007, 23:00

logout написа:Я, и ти си май от групата на безмозъчните, дето наливаме ли наливаме в колите, а цената им пада... :mhihi: (Надявам се имаш добро чувство за хумор ;) )

Знам си го, но аз за себе си съм решил да не продавам колата си :lol: Може да си я оставя за паметник, но така или иначе паричките които всяка година наливам в нея отдавна надхвърлиха стойността на придобиване и сърце не ми дава да я подаря на някой безхаберник, който да и налепи тунинг стикерчета и светещи пръскалки :mhihi:

:bchug:
Изображение

Назад към Извън Темата