Изкривена носна преграда
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Изкривена носна преграда
Има ли колеги дето са правили операция на изкривена носна преграда? От както се помня имам затруднено дишане през носа, особено докато спя и при спорт. И от 12-13 години отлагам да го оправя, ама последната година натиснах яко на спорт и все взе повече да ми пречи. Ако има някой минал през това ще съм му благодарен да сподели как минава възстановяването, при кой го е правил и доволен ли е от крайния резултат. Замислих се, защото днеска стават 3 години от както си направих лазер на очите и определено и това трябваше да направя много по-рано, сигурно и с оправянето на носа ще мисля същото после 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Изкривена носна преграда
Братовчедката прави това упражнение преди няколко години. С една дума ти чупят носа. Боли много. Около седмица. Ма под много имам предвид наистина много. Особено първите три дни. После отшумява и това е. Има остатъчни болки и дискомфорт поне месец два, три, но не са сериозни. Седмицата след чупенето е зор.
И аз имам и ми се запушва носа постоянно, ама няма да правя нищо.
И аз имам и ми се запушва носа постоянно, ама няма да правя нищо.
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Нещо бъркаш според мен, при оправяне на носна преграда не се чупи нос. По-скоро ми звучи като братовчедка ти да си е правила ринопластика, което може да включва и изправяне на носния канал, но основно му оправят външния вид и затова е доста по-болезнено и с по-бавно възстановяване.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ше я питам какво беше точно. Не беше за красота 100%. Медицински причини бяха и носа и го чупиха.
запомнил съм че е заради преградите. Може и да се бъркам. .
Едит. Питах. То е имало 2 операции. Първата за наместване на преградите, пак чупене, но малко. Неуспешно. И втория път чупене на всичко и изграждане отвътре носа наново. Е това второто боли много. Аз само за него знаех.
запомнил съм че е заради преградите. Може и да се бъркам. .
Едит. Питах. То е имало 2 операции. Първата за наместване на преградите, пак чупене, но малко. Неуспешно. И втория път чупене на всичко и изграждане отвътре носа наново. Е това второто боли много. Аз само за него знаех.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
При опериране девиацио септис не се чупи нищо . Изрязва се изкривената част и се прави някаква пластика на хрущяла според зависи как е бил счупен вече носа . Зимата обаче е кофти момент за такава операция . От студения въздух после може да припаднеш . Хрущялите зарастват бързо , има повече кървене но и бързо се възстановява . Операцията изобщо не е проста , прави се с пълна упойка и има много болка и кървища щото лицевите тъкани и кости са обилно кръвоснабдени и пълни с нерви . Десетина дена след операцията като спадне отока си като нов , болките ще продължат повече . То и без това ще си амбулаторно на антибиотици десетина дена след операцията така че стоиш си в къщи на топло докато се размине . Кръвното и кръвната картина трябва да са в норма преди да ти даде джипито направление , в клиниката по лицево челюстна хирургия може пак да ти правят изследвания но преди приемането трябва да е всичко в норма без инфекции , пълни синуси и т.н.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Един колега си го направи това и беше взел няколко дни отпуск. Не е много приятно, но каза че си е струвало. За мнения и препоръки не мога да споделя, понеже е в Берлин.
Аз също съм така, макар и в не таква степен, че да ми пречи(все още). Ако не бъркам обаче това изкривяване косвено довежда до други проблеми, та мисля около 40-така да го направя.
Аз също съм така, макар и в не таква степен, че да ми пречи(все още). Ако не бъркам обаче това изкривяване косвено довежда до други проблеми, та мисля около 40-така да го направя.
b_u_b_o написа:От както се помня имам затруднено дишане през носа, особено докато спя и при спорт.
Къде ти стои езика, при нормално отпуснато положение на затворена уста? Горе плътно до небцето или долу? Ако не седи плътно горе, има шанс лицето да не ти се е развило правилно и ако оправиш това с едни упражнения(mewing), може и да си оправиш сам дишането през носа.
Ленти за нос ползвал ли си при тренировки и помагат ли?
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Потърси д-р Георги Попов в БалансКлиник. 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
И аз имам такова изкривяване.
Ама не знаех до скоро, никога не съм имал проблеми, докато не изкарах ковид. От тогава съм с намален "дебит".
Един колега спомена, че си е правил такъв "ремонт" и ми каза да го оставя като последен вариант..
Но със сигурност зависи кой го прави и колко точно е самото увреждане.
Ама не знаех до скоро, никога не съм имал проблеми, докато не изкарах ковид. От тогава съм с намален "дебит".
Един колега спомена, че си е правил такъв "ремонт" и ми каза да го оставя като последен вариант..
Но със сигурност зависи кой го прави и колко точно е самото увреждане.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги по темата имам и аз едно питане. Възможно ли е примерно преди 20 години да съм имал "права" носна преграда и с годините да стане крива, без да е имало травми на носа. Питам защото съм бивш парашутист и ако навремето съм имал крива носна преграда въобще нямаше да получа годност за това, а преди преди няклко години бях на преглед при един УНГ доктор и той ми каза, че съм имал крива носна преграда. Буквално му казах, че не е познал 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
b_u_b_o написа:Има ли колеги дето са правили операция на изкривена носна преграда?
Има, има

При мен трябваха две операции и още няколко медицински процедури, за да се оправят нещата, но моят случай беше по-тежък(счупване в ранна детска възраст, зарастнало без никой да забележи).
Не бих отлагал такава процедура. Всяко, дори и малко нарушение в дишането оказва отражение върху здравето.
Както казаха колегите, операцията не е лека и първите дни от възстановяването са гадни.
Ще добавя, че след това има не малък шанс да се появят полипи по лигавицата.
Изчистването им е свързано с една леко неприятна процедура.
Аз съм доволен от д-р Димитър Златков(Токуда).
Не бих отлагал такава процедура. Всяко, дори и малко нарушение в дишането оказва отражение върху здравето.
Както казаха колегите, операцията не е лека и първите дни от възстановяването са гадни.
Ще добавя, че след това има не малък шанс да се появят полипи по лигавицата.
Изчистването им е свързано с една леко неприятна процедура.
Аз съм доволен от д-р Димитър Златков(Токуда).
- Triforce
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD, 2015
- Детайли за колата: 530XD, 2015
При мен засегнаха нещо вътре и си ме дразни от време на време. Реагирам на студ след операцията. Иначе се диша по-леко. Пиши на лично, да не оспамвам темата, пък и рядко влизам във форума.
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
Споделям и моя опит.. Направиха ми операцията по изправяне на преграда през 2019та при д-р Батмаз. Първите 5 дни бяха най-гадни и то не толкова заради болка, а от това че дишането ти е изцяло през устата. На петия ден ми махна тампоните и нещата значително се подобриха. До края на втората седмица почти всякакъв дискомфорт отмина, а до месец вече бях напълно възстановен. Оплакванията ми бяха от постянно запушване през нощта, но нямам спомен да съм имал проблеми по време на спорт. Като цяло съм доволен че го направих. Дишането е значително по-добро. А дори при кофти настинки за 1-2 дни отминава запушения нос просто защото много по лесно се издухва. За сравнение преди операцията такива запушвания продължаваха по 1 седмица и отгоре. Заради добрия отзив го препоръчах и на приятел (при същия лекар), който обаче твърди че почти нямало ефект при него 
Като цяло е много важно при кого ще попаднеш, така че проучвай подробно отзивите. Ако те интересува нещо допълнително питай. Успех

Като цяло е много важно при кого ще попаднеш, така че проучвай подробно отзивите. Ако те интересува нещо допълнително питай. Успех

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2