Защо някои хора не си събуват обувките в жилищата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Защо някои хора не си събуват обувките в жилищата?

Мнение от zAcK » 17 Фев 2022, 13:20

Винаги, винаги ми е било супер странно как има хора, които влизат в нечий дом и не си събуват обувките. За първи път видях подобно нещо на живо, когато дойдох в София. Едни колеги от университета пробваха да влезнат така вкъщи и им казах, че ако го направят, ще им счупя краченцата :mhihi: Буквално не разбираха защо се изнервих. По почти всички филми гледам, че го правят. Да не говорим, че в Черешката на тортата също влизат в домовете на участниците с обувките...
Не го разбирам това. Някой ще ми обясни ли тоя гнусен знак на неуважение към собственика? Или щото им миришат краката, та затова си бичат с обувките?

Да не говорим, че за мен няма по-приятно нещо от това да си сваля обувките, да ми почиват краката, да ми е чисто и уютно. Та някой ще ми каже ли, какви са тия неандерталски привички, дето сме ги прихванали и тук? :dunno:

Ей го и тоя. Щели да се чудят що не е с обувки в апартамент за 135 милиона :shock: Ако е мой и влезнеш с обувките с него, буквално си телепортиран на дъното на Хъдзън ривър :idea: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
https://youtu.be/vG5E5rgHpN4?t=480
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Защо някои хора не си събуват обувките в жилищата?

Мнение от drifty » 17 Фев 2022, 13:30

За да видиш, че в нашата мила родина има и хубави неща :D

До колкото съм запознат, е много масово да се ходи с обувки в къщи, особено в 'Мерика. И аз не го разбирам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 17 Фев 2022, 13:45

Е да кажем че по Щатите няма къде да се окаляш и си имаш венецуелка да ти чисти всеки ден.
Аз тука такова нещо съм виждал само от гипсокартонаджий и всякакви други майстори.
Иначе гледай по ситкомите кво става - бащата влиза , сяда на дивана , опъва чипика на масата и пуска да гледа супербол примерно.Гнусарщина.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Фев 2022, 13:54

Американците по филмите и в леглото си лягат с обуща :dunno: Според мен е от мързел, нямам друго обяснение. Като живееш в къща и щъкаш вътре вън често си е досадно признавам. Аз примерно лятото често си шляпам и бос на двора и като трябва да влезна вътре се обувам :lol: При нас и в офиса не се ходи с обувки, всички шляпаме по чехли и чорапи, голям кеф е да не ти се варят краката цял ден. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 17 Фев 2022, 14:28

Въпрос на култура е и има различни порядки в различните части на света. Както в Япония ще те изгонят ако влезеш вътре с обувките, така в Америка може да те изгледат странно ако се събуеш по чорапи. Реално и по боксерки да се събуеш не би трябвало да е проблем, нали? По-чисти са от панталоните ти, не си гол... е да ама не е прието и не го правим. Освен това там където не е прието да се събуват обувки (особено за гости) средата е значително по-чиста. Примерно в Канада където често вали или има сняг си събуват обувките по очевидни причини. Въпрос и на лично виждане е също. В България масово се стои вкъщи (а дори и на кино или ресторант) по анцуг или шорти, в други държави анцуг се ползва само за спорт.

Аз лично не моля гостите си да се събуват, но повечето го правят и без това.

И американците си лягат с обувките само по филмите :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 17 Фев 2022, 14:38

И в Гърция се влиза с обувките. А бих казал, че гърците са доста по-чистоплътни от нас.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Фев 2022, 14:45

А бе поне си ги прибирайте вътре, че откак' селяндурите налазиха София, взе да се пълни и с калеври пред входните врати :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Т'ва със събуването е малко нож с две остриета - на нЕкой мое да му смърдят краката или да му стърчи пръста от чорапа, аз пък мразим да си обувам обувките с мръсни чорапи заради "чистофайници" - та поне раздавайте нЕкви чехли, като карате хората да се събуват :ok: Аааа да - умрЕМ да гледам нЕкоя мацка, с двайсе санта токчета, как пада на петички :angel:
Ubi dubium, ibi libertas

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 17 Фев 2022, 14:46

И аз откачам някой да ми влезе с обувки по килима :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Фев 2022, 14:47

msi200 написа:И в Гърция се влиза с обувките. А бих казал, че гърците са доста по-чистоплътни от нас.

Ами аз съм гостувал на различни гърци, на нас също са ни гостували и такова нещо не съм видял :dunno:
Да не говорим, че съм роден на 3 км. от границата с Гърция и преди корвида доста често я посещавахме.
В коя част на Гърция си го виждал това? :dunno:
Последна промяна zAcK на 17 Фев 2022, 14:52, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Фев 2022, 14:51

В Америка просто е чисто.. за да се намацат подметките ми, трябваше 3 седмици!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Фев 2022, 15:00

И аз не съм фен на обувките вкъщи, но и в край на сметка не е голямата работа и не свършва света. Това е малко като с пушенето вкъщи.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Фев 2022, 15:16

TNT написа:И аз не съм фен на обувките вкъщи, но и в край на сметка не е голямата работа и не свършва света. Това е малко като с пушенето вкъщи.

Мдам, същото е. Ако на някой му се пуши, отива на терасата, на двора и т.н.
Така е у нас, в родителите ми, в на жената родителите и т.н. :bchug:
Никой от нас не пуши и на никой не му е приятно да му смърди на ужас :idea:

P.S. Повечето ни приятели и роднини не пушат :dunno: Да не кажа почти всички.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2022, 15:21

А защо някои хора ръкопляскат след кацане на самолет и си казват "честито" след баня и подстрижка :ok:
Света е шарен, културни разлики се нарича.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 17 Фев 2022, 15:26

hell's angel написа:Аааа да - умрЕМ да гледам нЕкоя мацка, с двайсе санта токчета, как пада на петички :angel:

За жена ми това беше културен шок, когато на първата нова година в България (домашен купон) всички момичета с роклите, прическите и тежкия грим надянаха терлички и пантофи. :D

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 17 Фев 2022, 15:37

Много е забавно да си част от група гости в чужд дом и всички да шляпате по чорапи все едно сте си вкъщи при родата.
Поне е редно да се предоставят чехли на всички, никой не е длъжен да седи със студени крака или да обира на домашния любимец космалаците с чорапите си. Да не говорим ако трябва да посетиш тоалетната/банята която още е мокра... Особено ако е зимата, всички по чорапи става едно такова задушевно... :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата