Изпращане на пратка от САЩ до България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Изпращане на пратка от САЩ до България

Мнение от spower » 01 Фев 2022, 10:41

Здравейте, мой приятел, който живее в САЩ иска да ми прати една екшън камера като подарък. Въпросът е има ли начин да се пусне по пощата и да не бъде спирана в митницата за плащане на мито и ддс при положение, че е подарък? Ако има и друг начин ще съм ви благодарен да споделите.

Поздрави на всички и благодаря предварително за отговорите! :yes:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Изпращане на пратка от САЩ до България

Мнение от gromovich » 01 Фев 2022, 10:43

абонирам се за темата, че и аз имам същия казус

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Фев 2022, 11:59

Трябва да бъде разопакована и въпреки това ще те накарат да платиш.
Имаш няколко вариянта
- пуска се по приятел, който се прибира в неговия багаж. Шанса да платиш нещо е малък
- пуска ти я по пощата, обавява цена например 20$ и ще си платиш такси за тия пари.
- не ти е спешна, можеш да изкачакаш няколко месеца и ми пишеш ЛС.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Фев 2022, 16:16

само по човек. в момента в които видят електроника от щатите отварят, гледат модела и го сверяват с интернета и плащаш на тази сума...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Фев 2022, 16:24

Пуска и една обява в ибей, че е употребявана но запазена, с опция bid & buy now.
Дава ти линка, взимаш я веднага на некви къси 20 долара.
Праща ти я със съпътстващите документи
И си готов.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 01 Фев 2022, 16:25

alx написа:само по човек. в момента в които видят електроника от щатите отварят, гледат модела и го сверяват с интернета и плащаш на тази сума...

Не взимат ли под внимание, че е подарък и втора употреба или начисляват директно на цената в България ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 01 Фев 2022, 17:00

ogata написа:Пуска и една обява в ибей, че е употребявана но запазена, с опция bid & buy now.
И си готов.

По пощенски гълъб ли ще я прати ? Питам, щото един филтър-дехидратор за 70лв. в Бг дойде на 200 със шипинга и митото. Вторият ми го донесе приятел и разходите бяха 15лв. над цената на филтъра.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 01 Фев 2022, 17:59

Пич, не се занимавай с разни глупости като пращане по пощи, федекс, ибей и подобни. След като взимаш нещо от щатите с цел да ти излезе по евтино единствения начин е човек да ти го донесе лично иначе с тези митници и простотиите които могат да последват от тяхна страна просто не си заслужава. Наскоро колега питаше за лаптоп не знам какво стана ма съветите към него бяха същите, макар че той много бързаше не му се чакаше нещо от порядъка на 6 месеца. Лично аз съм пренасял лаптопи и телефони на епъл а наскоро и един часовник и никакви проблеми, ако всичко това трябваше обаче да го пращам по пощите и да минава през митници не ми се мисли.

P.S. Цялата тази история с БГ митниците е една абсолютно кокошкарска работа, та ако някой обикновен човечец на заплата реши да си внесе нещо дребно с цел да спести някой и друг лев дай да му го обмитим и тряснем ДДС, обаче за тия с ДДС измамите, неплащането на огромните данъци или купуването (един вид подаряване) на апартаменти на изключително занижени цени там нещо много не ги гонят.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Фев 2022, 18:04

spower написа:
alx написа:само по човек. в момента в които видят електроника от щатите отварят, гледат модела и го сверяват с интернета и плащаш на тази сума...

Не взимат ли под внимание, че е подарък и втора употреба или начисляват директно на цената в България ?

нищо не ги интересува... всичко по-така го таксуват като ново
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2022, 18:06

peshehodetz написа:Пич, не се занимавай с разни глупости като пращане по пощи, федекс, ибей и подобни. След като взимаш нещо от щатите с цел да ти излезе по евтино единствения начин е човек да ти го донесе лично иначе с тези митници и простотиите които могат да последват от тяхна страна просто не си заслужава.

+1

На мен са ми взимали налози дори когато си бях пратил нещо от мен до мен лично :mhihi: И то преди 10на години, сега са 5х по-злобни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Фев 2022, 18:22

немо написа:
ogata написа:Пуска и една обява в ибей, че е употребявана но запазена, с опция bid & buy now.
И си готов.

По пощенски гълъб ли ще я прати ? Питам, щото един филтър-дехидратор за 70лв. в Бг дойде на 200 със шипинга и митото. Вторият ми го донесе приятел и разходите бяха 15лв. над цената на филтъра.

Чакай сега .. ако искаш да пропуснеш мито и ддс или поне 90% от тях - това е начина.
Ако искаш да си full циганин, чакаш някой да ти го прати увит в сезалена торба по рейса от Чикаго :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 02 Фев 2022, 0:13

.
Последна промяна Вуйчо на 13 Мар 2022, 12:16, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 02 Фев 2022, 0:26

8) Много колеги вече споменаха - единственият "безболезен начин" е човек да я донесе лично от там и то разопакована, че иначе заядат ли се отива всичко на "кино". Всичко друго не си струва разправиите. Та и подарък да е .... пак една разправия....ужас. И една ст. да струва пак трябва попълване на документи и освобождаване и те така..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 02 Фев 2022, 7:47

Вуйчо написа:От 1-и юли 2021 няма вече такова нещо като необлагаем минимум до еди каква си сума (преди беше 30лв) на пратка изпратена извън ЕС, за която да се мине метър и да не се дължи никакъв налог. Т.е. вече и и празен плик да е пратен извън ЕС с декларирана стойност една стотинка, пак се дължи ДДС за тази една стотинки + разходите по бюрокращината, че ти обработват документите (по спомен само те са едни 12 или 14 лева). Особено пък пратките от САЩ. Те винаги са били апетитни. Особено ако е обемиста и тежка (разбирай всичко различно от пощенски плик).

Казано просто, на 100% ще отиде на митница тази пратка от САЩ и ще трябва да се плаща минимум ДДС. Карай подателя да декларира ниска стойност, например 15 долара, за да платиш ДДС върху тях, иначе ако е по-висока сумата ще се плаща и мито. Като дойде пратката в БГ и отиде на митница ще получиш СМС (ако ти е изписан телефона нс пратката), че е отишла на митница. Влизаш в bgpost.bg и си приготвяш 4-те формуляра, разпечатваш на принтер, попълваш ги, отиваш в най-близкия офис на БГ пощи и им даваш тези 4 формуляра. След няколко дни се връщаш на същото гише (те ще ти се обадят), дават ти пратката, ти им плащаш дължимото и всичко приключва. Нещата не са кой знае колко сложни. Но са досадни, свързани с губене на време и разбира се пари. Държавата е бедна и иска да дои пари от всякъде и всеки. Не бих се учудил ако в близко бъдеще ни сложат и такса ВЪЗДУХ.

Мислех и за този вариант да се пусне за 14-15$, но пък ако я отворят и видят камерата вероятно ще я обложат с мито и ддс по реалните цени... Май по-добре е да чакам да ми я донесе или да я прати по някой приятел, който по-скоро ще се прибира...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 02 Фев 2022, 9:57

spower написа: Май по-добре е да чакам да ми я донесе или да я прати по някой приятел, който по-скоро ще се прибира...

Сакън , недей, че веднага ще влезеш в групата на full циганите :lol: :lol: :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Следваща

Назад към Извън Темата