Франция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Франция

Мнение от Penchev » 27 Дек 2006, 22:11

Колеги,много моля да ме осведомите, във Франция винетни такси за пътищата ли се заплащат или само на автомагистралите PayToll :roll:

Ако може да ми кажете и цени ще съм много благодарен :D

П.С. и още нещо - сайт за дългосрочни прогнози за времето ( 23,24,25 януари Швейцария) ме интересува :D

Благодаря предварително :wave:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Дек 2006, 22:34

99 % съм сигурен че не се плащат винентни такси,а само за магистрала се плаща,колко точно е -не знам,но знаеш че в Франция си е скъпотийка по принцип... :confused: Ако не греша,колегата Zack е пътувал с кола из Францията,той трябва да знае по-добре :dunno:
А site- www.weather.com ,ама само до 10 дена напред има :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Дек 2006, 23:57

Здрасти Пенчев,
:D Ами аз там като бях, едното БМВ беше белгийско, другото френско и плащах само по магистралите. И като не бях с БМВ пак така :mhihi: Май няма такива щуротии като винетки. Ако не ти се плаща и имаш GPS му даваш да избягва платените пътища и си пееш. Пък и големи задръствания из тая Франция :D Освен това като избягваш магистралите виждаш много красоти дето иначе ги пропускаш. Аз бях със служебни кинти и пак избягвах магистралите :D че си беше доста красиво пък и стотици километри магистрала е голяма гадост. И да знаеш, че много снимат, така че повече от 135-140км/ч да не вдигаш. На нас ни пратиха честитка :D За цени ако не забравя утре ще видя касовите бележки и ще ти кажа. Нещо около 1 евро на 10 км. ми се върти ама :D
Лек път :D
Последна промяна zAcK на 28 Дек 2006, 0:02, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

........

Мнение от euroto » 28 Дек 2006, 0:01

Няма винетки само си плащаш на магистралите 100% :roll: Те са им достататъчно скъпи пътищата и затова не са сложили допълнително винетки, но пък са и най-добрите в европата, поне никъде не съм срещал толкова хубави пътища

:) За колегата над мен - мен са ме глобявали в Австрия - магистрална полиция понеже карах със 160 при ограничение 120 и глобата беше 300 евро :mhihi: а в германия са ме засичали да минавам на червено и глобата беше 70 евро и по тяхните закони ако още веднъж мина на червено ми слагат забрана да карам на тяхна територия 2 години :mhihi:

Баси идиотите
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Re: ........

Мнение от Дилян Пенчев » 28 Дек 2006, 0:29

euroto написа:... и по тяхните закони ако още веднъж мина на червено ми слагат забрана да карам на тяхна територия 2 години :mhihi:

Баси идиотите

Тука ако е така София щеше да бъка от велосипедисти и задръстванията щяха да са МИТ :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

ентусиаст
Аватар

Re: ........

Мнение от euroto » 28 Дек 2006, 0:52

Дилян Пенчев написа:
euroto написа:... и по тяхните закони ако още веднъж мина на червено ми слагат забрана да карам на тяхна територия 2 години :mhihi:

Баси идиотите

Тука ако е така София щеше да бъка от велосипедисти и задръстванията щяха да са МИТ :mhihi:

Според мен щяха да останат само линейки, полиция и пожарни коли = друго всичко се връща от където е дошло :mhihi: :lol: и влизат велосипедите на БМВ :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Дек 2006, 9:42

Благодаря за информацията, Zack ще чакам да провериш и кажеш някакви ориентировъчни цени :D

Пътя ще ни е по лазурния бряг , Монте Карло ... :angel: Ще има снимки скоро ... :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 29 Дек 2006, 13:34

Пенчев, ако смятате да минавате през Сърбия, да знаете че след 1 януари ще са ви нужни визи, както и на мен ще ми е нужна, за да вляза в България. Това ако сте всички с Български паспорти, а предполагам е така. Иначе мога да ви помогна да получите визи, не мисля че и без мен няма да стане, но ако решите ми кажете, ще мине доста по лесно и по-бързо.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 29 Дек 2006, 13:53

колега кви визи кви пет лева за Сърбия? Нито немци, нито други граждани от ЕС имат визи за Сърбия!

Посочи откъде имаш тази информация?

на ge_a диването
Аватар
Кара: E87 116i N45B16

Мнение от cherry_dream » 29 Дек 2006, 14:54

CheGevara написа:колега кви визи кви пет лева за Сърбия? Нито немци, нито други граждани от ЕС имат визи за Сърбия!

Така казаха по новините снощи :roll: ;)
Dare To Dream

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 29 Дек 2006, 15:05

CheGevara написа:колега кви визи кви пет лева за Сърбия? Нито немци, нито други граждани от ЕС имат визи за Сърбия!

Понеже съм сърбин и съм на ясно какво ще става. След първи януари ще ми е нужна виза за да влизам в България, така и на българите за да влязат в Сърбия. Освен това посланика е наш добър приятел, та не говора глупости.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Дек 2006, 15:52

djordje написа:Пенчев, ако смятате да минавате през Сърбия, да знаете че след 1 януари ще са ви нужни визи, както и на мен ще ми е нужна, за да вляза в България. Това ако сте всички с Български паспорти, а предполагам е така. Иначе мога да ви помогна да получите визи, не мисля че и без мен няма да стане, но ако решите ми кажете, ще мине доста по лесно и по-бързо.

Адаш, ти направо ме шашна :shock: Значи трябва да свикваме "кризисния щаб" за да видим наистина за тези визи и ще ти звънна веднага :!: През Сърбия трябва да пътуваме егати ,няма да минаваме през Румъния и Унгария :roll:

А някакви цени за тази услуга ориентировъчно да знаеш :?: :roll:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 29 Дек 2006, 16:23

Мисля че е някъде към 50 евро за 1 месец. Но ще провера точно колко е.

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 29 Дек 2006, 18:58

djordje написа:

Понеже съм сърбин и съм на ясно какво ще става. След първи януари ще ми е нужна виза за да влизам в България, така и на българите за да влязат в Сърбия. Освен това посланика е наш добър приятел, та не говора глупости.

колега (адаш), аз много обичам сърби (освен когато имат светлоотразители и стоят на пътя с палка в ръка :mhihi: ), но не мога да си представя, че Сърбия като кандидат член на ЕС ще сложи визи на един член на ЕС! :roll: .... още повеч, че Сърбия няма визи за никоя сегашна държава от ЕС, но всички имат визи за Сърби - това е и причината за нашите визи за вас!

ще звънна във външно за информация защото горещо ме интересува ...

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 29 Дек 2006, 19:07

пак съм аз :mhihi:

мисля да си искам една почерпка от колегата djordje, защото само ни плаши без причина ...

България и Сърбия подписаха Спогодба за взаимни пътувания на граждани

специално текста който засяга визите:

Спогодбата влиза в сила от 01.01.2007 г. Гражданите на Република България, приносители на валиден документ за пътуване, могат да влизат, да преминават транзит, временно да пребивават и да напускат територията на Република Сърбия без визи за срок до 90 /деветдесет/ дни в рамките на 6 /шест/ месеца от датата на първото влизане.

Гражданите на Република Сърбия, приносители на валиден документ за пътуване и виза, издадена от дипломатическо или консулско представителство на Република България, могат да влизат, да преминават транзит, да пребивават и да напускат територията на Република България за срока, определен във визата.

за нервите, които ми причини на мен (и на Пенчев) чакам една почерпка на ЕКО-то :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата