С немска книжка от 2007?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

С немска книжка от 2007?

Мнение от hyena » 14 Дек 2006, 20:26

здравейте, питането ми е следното? от доста години карам с немска книжка и досега бг-куките обичаха да се ебават със срока й на валидност. Първо беше 6 месеца, после стана 3 месеца и така. Сега ще се променят ли нещата или пак ще трябва да си правя кръгчета на Калотина за подновяване на валидността? ако някой е компетентен, ще съм му благодарен!
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 14 Дек 2006, 20:32

нищо не се променя в тази насока!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hyena » 14 Дек 2006, 20:34

CheGevara написа:нищо не се променя в тази насока!

Scheisse дет се вика, това е лоша новина!
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 14 Дек 2006, 20:39

hyena написа:

Не ми е ясно какво толкова му е предимството да караш с немска книжка :dunno:
От 2007 ще могат БГ полицай да пращат глобите в ГЕР ако някой с немска книжка наруши правилата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

!

Мнение от turboto » 14 Дек 2006, 20:47

CheGevara написа:
hyena написа:

От 2007 ще могат БГ полицай да пращат глобите в ГЕР ако някой с немска книжка наруши правилата.

А на т'ва вече му се вика "Зиг Хайл... майн Фюрер!" :mhihi: :mhihi:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 14 Дек 2006, 21:02

Да де, ама как полицаят ще знае кога съм дошъл в БГ? За да дойда от Германия до тук през Румъния няма да ми трябва паспорт, ша си джиткам само с личната карта и като ме пита, му отговарям: Скъпи, ами че аз току-що идвам от Германия. :1:
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 14 Дек 2006, 21:09

TheBoss написа:

Да де, ама как полицаят ще знае кога съм дошъл в БГ? За да дойда от Германия до тук през Румъния няма да ми трябва паспорт, ша си джиткам само с личната карта и като ме пита, му отговарям: Скъпи, ами че аз току-що идвам от Германия. :1:

еми точно затова ще пращат глобите където ти е издадени книжката :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hyena » 14 Дек 2006, 21:18

CheGevara написа:
hyena написа:

Има си предимства :mhihi: , а това с Румъния не знам дали ще минава, точно затова се чудя, като дойде време да ме спрат ще разбера:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 14 Дек 2006, 23:13

Е аз до колкото знам, още с изкарването на немската книжка си длъен да си предадеш българската щото нямаш право да имаш и двете. Друг е въпроса че един приятел след това в КАТ каза че си е загубил книжката, те му дадоха нова и сега си кара в германия с немската, в БГ с българската...Точно заради проблеми от типа: "Кво ми я даваш тая немска книжка, тя за мен не важи!" :evil:

Аз пък като по-скръндзав си карам и в немско с българскат аи треперя да не ме гепят....още 2 седмици да изкараме, пък после лесно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 15 Дек 2006, 3:45

Бях питал катаджия,ако ме спрат и си представя американската книжка какво става.Би трябвало да се обадят веднага в КАТ и по ЕГН-то да проверят дали имам БГ книжка.Ако имам си отнасям глобата+някви санкции за измама имаше.Обаче в случаи че нямам и той не знаеше какво се прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Дек 2006, 4:18

ако имаш чужд паспорт (гражданин) и книжка - нищо. т.е. ако си в нарушение ти пише някакъв формуляр или може би акт (това незнам точно) на там немска американска etc. книжка, който формуляр трябва да го прати на посолството - но само след още 15 бюрократични пречки и документи, та като цяло ако не си направил нещо брутално си 'безсмъртен' леко ;) ако имаш български паспорт - не съм сигурен дали няма врътка да те глоби с нормален акт, но може би пак си безсмъртен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 15 Дек 2006, 4:33

Тая тема е много болезнена. Сума ти народ седи и чака да ни се признаят книжките в Германия, някои карат и като Митко19. Някои изядоха и глоби от по 500 евро, някои се разминаха. За мен проблемът е решен, защото си извадих немска книжка миналата зима и си карам с нея. При подаването на документите ми взеха БГ книжката, което е доста спорен акт, защото не са го издали те този документ, че да го взимат. От друга страна, не може да имаш 2 книжки и да си джъткаш с 2рата, при положение,че ти вземат 1вата за аколхол да речем. Това че Бг полицаите се правили като видят немска книжка и аз го чух, трябвало ако седиш повече от две седмици да се регистрираш в КАТ. Голямата тъпотия идва от това, че нашите политици нищо не правеха по въпроса и продължават да не правят. На поляците книжките се признават, даже и далвера откриха с това в началото, немци си изкраваха там книжки на много ниски цени. За нас положението продължава да е като преди - ако седиш повече от 185 дни в годината в Германия, имаш право да караш 6 месеца от записването ти на постоянен адрес. Всеки студент има тн. Anmeldung /записан е на постоянен адрес/. От друга страна, като подаваш документи за виза пишеш, че си запазваш постоянния адрес в БГ. Демек като завършиш, ще се връщаш. Новото след 1.1.2007 е, че ни третират като студенти от ЕУ, а те имат право да си карат с книжките от техните страни колкото си искат, без ограничения. Всички останали духат супата дет се вика. Ако са повече от 6 месеца в Германия и карат, може чичко полицай да ги глоби. Има много случай в които приятели са спирани и поради непознаване на закона от полицая им се е разминавало. Ама точно такива дето има се е разминало 5-6 пъти, ги думнаха по някое време. Всичко е въпрос на късмет. Ако карате много, има вероятност да ви думнат с 500 евро(за хора адресно регистрирани в Германия). На мен изкарването на немска книжка ми излезна 500 евро (изпит теория + практика и 8 часа курмуване), има хора платиха глобата и 500 за немска книжка.
Така че, всеки да си прави сметката;) Студентите са на далвера (за сметка на това са прецакани с 500 евро семестриална такса), останалите не чак толкова.
Абе върл капитализъм :evil:

ПП. @ tOsh: Няма посолството батка! Направили са го с Австия и Швейцария да пристигат директно на адреса ти в Германия! Скоро и с други европейски страни ще е така. То вярно, че при нас нещата с връзката м/у отделните служби е много зле, но европейците като притиснат нашите, а ще ги притиснат, защото става дума за пари, по някое времеще заработи системата . Иначе до скоро много хора си карах тука с БГ номера и като ги светне блитца(радара), му теглеха една майна и си продължаваха:) Сега вече ще е друго;)
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 15 Дек 2006, 7:23

Gottlos написа:Бях питал катаджия,ако ме спрат и си представя американската книжка какво става.Би трябвало да се обадят веднага в КАТ и по ЕГН-то да проверят дали имам БГ книжка.Ако имам си отнасям глобата+някви санкции за измама имаше.Обаче в случаи че нямам и той не знаеше какво се прави.

Америка няма нищо общо с ЕС и положението с глобите за хора с книжки от трети страни (извън ЕС) ще стане както е навсякъде в ЕС, тоест плащаш на пътя, но точки няма как да ти вземат. ;) Ако някой мисли, че е по добре на пътя да платиш, нека си кара. Да не говорим, че ако имаш постояннен адрес в БГ и караш с независимо каква чужда книжка (ЕС или извън ЕС) повече от 3 месеца е незаконно! Тоест като те стпрат на пътя и ти им дадеш ухилен чужда книжка, те ще те третират като човек без книжка и тогава "да ви е дупе яко".
Loewe спомена за глоби от рода на 500 ЕУР в ГЕР. Еми те са в зависимост от доходите на глобения. Аз също съм бивал глобен, че карах с БГ книжка, а бях с адресна регистрация в ГЕР и бях третиран като водач без книжка и глобен много повече от 500 ЕУР :roll:
Ще бъде пресилено да кажа, че след 01.01.2007 ще стане веднага така и в БГ, но тенденцията натам отива ... така че за вбъдеще дали ще имаш БГ книжка или от ЕС, няма да има никакво значение (може би ще бъде по лошо да имаш книжка от ЕС). За книжките извън ЕС ще бъде както сега - плащаш на пътя или в полицията! Това че ченгетата още не го прилагат бързо може да се промени :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 19 Дек 2006, 17:24

Идеята ми беше,че самите катаджии в БГ не са много наясно какво да правят с чуждите книжки и вероятноста да си спестиш някой акт е голяма.

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 21 Дек 2006, 18:19

Назад към Извън Темата