Нови бюджетни срещу премиум стари гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от obvinqemiq djo » 24 Апр 2017, 19:08

Колеги,от темата малко по долу за евтините китайски гуми ми стана доста интересно и любопитно кои са по добри.Втора употреби премиум гуми на 2 макс 3 сезона или евтини китайски,сръбски,турски и т.н.Уточнявам темата е само за ЛЕТНИ ГУМИ и втората употреба са на макс 2-3 сезона.Нека не влизаме в излишни полемики за 7-8 годишни гуми,там е ясно.За зимните всеки достатъчно грамотен знае за зимната гума,така че тя също не участва в дискусията.
понякога човек удря греда,ама русото си е русо

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Нови бюджетни срещу премиум стари гуми

Мнение от sincheto » 24 Апр 2017, 20:05

Не знам, аз продавам вече от около година летни 16-ки 205/55/16 2015г Дънлоп на по-малко от 5000км, буквално нова гума, просто колата, на която бяха, я тотализира една девойка и съм ги пуснал на 75лв/бр като цената им нова и в момента е 128 лв/парчето. Еее, един не ми се е обадил да ги купи. За сметка на това преди около 2 седмици продадох две летни континенталки спорт контакт 3 18-ки, които бяха сигурно с няма и 3 мм грайфер, а човека, който ги купи, дори иска да си ги кара цяло лято :kuku:

Та май масово се кара или нови китайски гуми или ЯКАТА ОФЕРТА карана до скъсване, НО премиум марка гума

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Апр 2017, 20:15

Според мен има бюджетни ( Фалкен, Корморан, Унироял и т.н. ) и още по-бюджетни: китайски, турски, сингапурски...Като вторите според мен не стават.
От първите има много добри гуми.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Апр 2017, 20:22

Всеки си преценява по стила на шофиране,колата и джоба.
Аз преди известно време си купувах само континентал,мишлен и дънлоп,но осъзнах,че не съм чак такъв пилот и се набутвам излишно.Преди 10-тина дена ме осени тази мисъл и както бях тръгнал към дианата за континентал,така си тръгнах с 4 нови Фулда спорт контакт.Доволен съм доста от тях,произведени са в германия и явно са с прилично качество.

Гуми втора ръка не съм купувал от много време ,а и не мисля да го правя.Тогава купувах 2-ра ръка за задни на Е36-цата,че беше много люта :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Апр 2017, 20:33

obvinqemiq djo написа:Колеги,от темата малко по долу за евтините китайски гуми ми стана доста интересно и любопитно кои са по добри.Втора употреби премиум гуми на 2 макс 3 сезона или евтини китайски,сръбски,турски и т.н.Уточнявам темата е само за ЛЕТНИ ГУМИ и втората употреба са на макс 2-3 сезона.Нека не влизаме в излишни полемики за 7-8 годишни гуми,там е ясно.За зимните всеки достатъчно грамотен знае за зимната гума,така че тя също не участва в дискусията.

Изобщо не трябва даже да се замисляш за китайски, турски и др. подобия на гуми. Максимум 50лв. ще спестиш и то от покупката на 4 гуми. Просто в ниския клас имаш толкова голямо изобилие от добри гуми, че трябва да си не знам какъв циция и да не си цениш живота, че да се оглеждаш и за още по-евтини гуми. Дебица, Сава, Барум, Клебер, Гиславед, Фулда. Разликите в цените на всички е макс 10лв. на гума и всички ще са ти ОК за нормална употреба. Сменяш на макс 5г. и тва е. Втора употреба "премиум" гуми също няма смисъл, щото ако е на 3 години ще трябва да ги сменяш след 2 години, а цената им ще е, като на нова гума от изброените, ако не и повече. Демек и в двата случая ще ги дадеш същите пари, но в единия случай ще караш още 2г. за същите пари.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Апр 2017, 20:36

Хаха, кви са тия смешки. Ще направиш балон и гаранцията щяла да го покрие :mhihi: Единствено каското да ти покрие нещо, ама гумаджията едва ли.

За мен резонният въпрос е защо се карат коли за поне 12к с поне 218кс с гуми за няма и 400лв, абсурдно е, без да съдя когото и да било...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Потребител
Аватар

Мнение от obvinqemiq djo » 24 Апр 2017, 20:45

Колеги,замисъла на темата ми беше друг.Просто не се изразих правилно.Да речем кой гуми според вас се държат по добре на пътя,примерно един мишелин или дънлоп на 8-до 12,15 хил км или новия таурус,корморан и т.н.Наистина за сезони е малко условно да се говори,защото при мен примерно 3 сезона са над 50000 км и гумата не става за нищо.Карам с Мишелин,нормално си карам в града и извън него.На магистрала карам бързичко,но ми прави впечатление,че наистина евтините гуми се изтриват доста бързо,докато даже и най евтиния Мишелин Енерджи го дават да изкара около 40-50000 км.И така като се замисли човек,ако кара нормално,не пили по светофарите,не е ли по евтино да караш 4 сезона с едни летни гуми премиум,отколкото 2 пъти да си купиш евтини.Но целта на темата е да се даде пример от хора които имат наблюдение коя гума се държи по добре на пътя новата евтина или малко карана стара но от марките.
понякога човек удря греда,ама русото си е русо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Апр 2017, 20:55

Vra4anin написа:На мен за ми връщали пари за нова Дебица купена от кауфланд, която направи балон. А относно:

dextuar написа:За мен резонният въпрос е защо се карат коли за поне 12к с поне 218кс с гуми за няма и 400лв, абсурдно е, без да съдя когото и да било...

... това е същото както има хора, искащи да си купят втора кола единсвено и само с целта, да я карат на разстояние 800 метра - от блока до паркинга на официалната кола :ok: Абсурдно е за 800 метра човек въобще да търси ППС (при положение, че може да походи пеша или да ползва такси ако го мързи), без да съдя когото и да било. Или казано просто - свят широк, хора всякакви. :bchug:
Хаха, човека сигурно ходи пеша, ама при всеки дъжд не иска да става на маче :mhihi: И тая кола може и да се кара и за 2 км до Кауфланд, че другата много чичаци си отварят вратите в нея, та за всеки, който вижда по-напред от носа си, смисъл има. Тя тая нова кола както се каза е на цената на едни нови хубави гуми 18-ки :mhihi: Да не излязат 14-ките на кенефа до 2 бона на цената на твойте 18-ки, че тогава ще се притесня :mhihi: Важното е само компромисите да не са за сметка на сигурността ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 24 Апр 2017, 21:43, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Апр 2017, 21:00

Колко бюджетни и колко стари да са премиум. Също има огромно разлика и при летни и зимни. Моето мнение, базирано средно скромен 12 години каране:
- зимни задъжлително нови. Като под бюджетни разбирам Фулда,Фалкен, Файърстоун , Хенкук, Тойо и компания.
- летни - 2-ра ръка премиум, но само от познат с ясна история.
Аз лични дори на най-слабото 323и не бих сложил разни нашумели гуми от всичко по левче. Да не говорим на съвремнно по БГ стандарта 10 годишно БМВ 230-240кс ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 24 Апр 2017, 22:18

По стечение на обстоятелствата имам доста гуми употребявани, обаче ги пускам по 5-10лв бройката, говоря за 17,18, 16,та даже 15.
И какво мислите на втория ден са купени. Особено 18.
Друг е въпросът какви хора ги купуват-манговци със а8,7серия бмв и т.н.
Най им обичам репликата -ей брат железен си.
Да вметна само че гумите са за мъгла,та и по зле.
Всичко се купува в БГ.само да е евтино.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Апр 2017, 22:27

Аз смятам, че много зависи от стила на каране и ако караш спокойно и не си първи по светофарите, по-добрия вариянт е на всеки 2 години да взимаш нови китайски и прочие.

Ако пък караш по-спортно вземи висок клас...

Преди 2 години си купих нови зимни Barum 14-ки за кабриото, минати са не повече от 4 000км с тях и така си и седят..

Сега купих Uniroyal 15-ка(чакам да дойдат) нови, че бях доволен от предния модел, а и карам по-спортно.
Искаше ми се Continental Sport Contact 2 заради шарката, ама 190лв за 15-ка...

Ако нямаше да пътувам лятото 2к+ километра в посока по Европата, щях да взема от тия китайските, но просто ме е страх да не ме остави по пътя там.. Тука е лесно и приятели много.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Апр 2017, 22:32

Аве гумите втора употреба са като тоалетна хартия втора употреба,трябва да се забранят,това е.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 24 Апр 2017, 23:43

Kroki написа:Ако нямаше да пътувам лятото 2к+ километра в посока по Европата, щях да взема от тия китайските, но просто ме е страх да не ме остави по пътя там.. Тука е лесно и приятели много.

То освен, че може да те остави на пътя, може и да се утрепеш, особено с тия коли дето пишете А8, 7мици и т.н, дето е 2 тона кола и се кара с 200 по магистралата. Странно, че хората си рискуват здравето за някакви смешни суми. Ако са скъпи 18ките, вземи 17-ки, ако и те са ти скъпи значи вероятно колата ти е скъпа.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 318 CI

Мнение от bar0na » 25 Апр 2017, 0:00

Аз от личен опит мога да кажа, че примерно нови летни 17-ки Таурус не могат да стъпят на малкия пръст на 5 (а може би и 10) годишни Мишелин или Континентал с 80% от грайфера си (заради тези тауруси смених задните лагери и щях да сменям диференциал или висящ лагер, за щастие като сложих зимните и все едно се качих в друга кола - никога повече таурус, също нямат никакво сцепление и са твърди още от нови, много твърди и тежки).Взех таурусите по 73 лв и си казах нова гума е - няма как да е лоша. Но след 500 км започнаха да вият като лагери, даже по-скоро като хеликоптер... След 1000 км ги продадох и се зарекох вече или нови гуми от доказана марка, или такива на 2-3 сезона от познат. Разбира се ако старите премиум гуми не са стояли на слънце и не са твърди - ако са изгорели е ясно. Летните Дебика също не стават за нищо, сравнени със по-стара премиум гума. Често се кривят и няма никаква стабилност с тях. Зимната Дебика е най-добрата гума за сняг, която съм виждал, проблема е тънкия борд - в завои се огъва и понякога след това колата се мята на другата страна, като камшичен удар е. Но за сняг е просто перфектна дори и след 35 000 км и 3 сезона. С нея колата е като танк в снега и е много по-проходима отколкото с Мишелин например. С тези Дебики цяла зима бутам с броня снега в Петрохан и на някои по-кофти места :D Зимните Ханкук изобщо не се справят със снега. Сега съм с нови летни Дънлоп спорт макс рт2 17-ки- такава гума не съм карал досега. Колкото и да съм натискал в завоите, засега колата не мърда и това е. Силно съм впечатлен от тези гуми, по-стабилно е отколкото с Мишелин и Континентал. Също така са тихи и колата вози по-меко с тях, отколкото с 15-ки зимни Дебика. Континентал стари съм слагал два пъти и също са мноого по-добре от новите евтини гуми. Мои приятели са взимали евтини китайски нови гуми и общо взето вият, няма сцепление с пътя в завои и като е мокър пътя спират като на лед. Това е моят опит с различни нови и стари гуми - общо взето по-добре нещо хубаво, дори и по-старо, отколкото нов боклук. Така е и с колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 25 Апр 2017, 8:24

bar0na написа: Сега съм с нови летни Дънлоп спорт макс рт2 17-ки- такава гума не съм карал досега. Колкото и да съм натискал в завоите, засега колата не мърда и това е.

Наистина са хубави гуми, ама чак пък толкова, щом 163кс Е90 ги завърта, просто на кофти асфалт са точно толкова зле колкото и китайчетата, на хубав вече си прав :yes: Ето клип, ясно се вижда, че не давам газ в завоя, а само на правата.

Само без хейт, беше извършено с наУчна цел...

Следваща

Назад към Извън Темата