Детско столче за кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Детско столче за кола

Мнение от 6per40 » 30 Ное 2016, 20:32

Знам, че има тема за децата и колите, но е доста обща, а аз имам питане специално за столчето.

Имам следното питане. В момента моя юнак е със столче 0-13 кг, но след 2-3 месеца се надявам да може да си седи и трябва да се взима друго. Гледам тези 9-36 кг. Има ли колеги с такива столчета и ако има то какво бихте препоръчали да гледам. Интересува ме дали е по-добре да взема 9-36 или първо до 18 килограма. Колата е е39 комби, ако има някакво значение. В момента си закачам столчето през гърба и страниците и после в колата и си го местя след това с него го "разкарвам" насам натам. Знам, че следващото столче ще си е постоянно в колата. Очаквам около празниците да има намаления и пускам темата, за да мога да разгледам и взема нещо на по-добре цена преди празниците. Моля, само мнения на хора с деца, а не как на леля му чичо й с тетката са чували, че на съседа имало такова столче :mhihi:
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Детско столче за кола

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2016, 21:31

Принципно детето не е "проектирано" да седи преди да започне да го прави само. В този смисъл до тогава трябва да е легнало. Всякакви "ортопедични" и не знам какви столчета за дете, което не може да седи самостоятелно малко или много увреждат костната система. За това до това време само в кошче легнало.

Все едно е дали ще вземеш до 18 или направо 9-36. Има и добри и лоши и от двата вида. Гледай ревюта, оценки и мнения от разни сайтове. Има ги доста. Ако имаш исофикс вземи такова, че по-добре се закрепва и по-лесно се сваля, ако ти се наложи.

И Рекаро далеч не е най-великата марка за столчета, както си мислим тук. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Дек 2016, 9:40

поръчай си britax някъде от английско, че от там идва по-тънко
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Дек 2016, 11:01

bum_bum написа:Принципно детето не е "проектирано" да седи преди да започне да го прави само. В този смисъл до тогава трябва да е легнало. Всякакви "ортопедични" и не знам какви столчета за дете, което не може да седи самостоятелно малко или много увреждат костната система. За това до това време само в кошче легнало.

Все едно е дали ще вземеш до 18 или направо 9-36. Има и добри и лоши и от двата вида. Гледай ревюта, оценки и мнения от разни сайтове. Има ги доста. Ако имаш исофикс вземи такова, че по-добре се закрепва и по-лесно се сваля, ако ти се наложи.

И Рекаро далеч не е най-великата марка за столчета, както си мислим тук. :mhihi:

Не мога да се съглася,че е все едно - много зависи от модела - има 9-36 без да се местят напред ,като определено се отразява как седи детето ако заспи за да не му клюмва главата.
Моя съвет - НЕ гледай в интеренет а на място,кое как,защо,удобно ли е ,лесно ли се чисти,обемно ли е и т.н а рекаро са далече от най-добрите
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 11:08

Нали яз това точно казвам- няма значение дали е до 18 или 9-36. Трябва да се гледа конкретния модел.

И да, форумите са крайно неподходящи за подобна информация. Там всеки има поглед върху своето само и реално няма сравнение с останалите.

Трябва да се има и едно на ум с ревютата по сайтовете, защото много от тях взимат пари за да препоръчат нещо конкретно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 01 Дек 2016, 11:17

На малкия му закупихме това преди време (беше на промоция някаква и се върза 105 лв) - Chipolino Giro !
Изображение
Има 4 положения ... Доволен .. :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Дек 2016, 14:04

Аз взех такова с преден "air bag" 2 странични нека и малкия да има няма само възрастните :) Като порасне детето столчето се поразглобява и може да се ползва директно със колана.

http://cybex-online.com/bg/carseats/pallas2fix.html

Между другото не бързайте да ги бутате тия столчета веднага като видите, че почват са сядат, първо трябва да посвикнат...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 01 Дек 2016, 15:18

Аз определено бих препоръчал столче за 9-18, отколкото за 9-36. Първите столчета имат предимството да лягат напред и детето се вози в полулегнало положение когато пътувате за по-дълго. На детето бяхме с 9-18, след което тази пролет купих 18-36, защото първото вече и ставаше малко. На по-голямото обаче, заспа само веднъж от пътуванията и като я погледнах как спи направо ми стана жал - цялата крива на една страна, главата и паднала напред и т.н. Махнах голямото столче и й сложих отново малкото за летните пътувания и детето отново си спеше и пътуваше много по-леко и приятно. Идеята е ми е, че за мен столчетатат 9-18 са много по-удобни за децата в тази възраст/килограми, отколкото столовете уж направени, за да го купиш и ползваш 5-6 години.

Иначе колегите са прави - това се купува с гледане и пробване в магазина. И двете столчета съм ги гледал на живо преди да ги купя. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 16:55

Лягане на пред или на зад?

Моето столче си има една шина в основата с която се регулира наклона му. А и на БМВ-тата седалките са си с наклон към задната част, дори и задните.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 01 Дек 2016, 17:53

bum_bum написа:Лягане на пред или на зад?

Зависи откъде до гледаш :mhihi: Имах предвид, че самото кошче се спуска - частта от краката отива напред, а частта за главата - назад, като по този начин детето застава в полу-легнало положение. И при мен това регулиране е със шина между самото "легенче" и основата на стола. Поне при нашето дете, това беше страхотна функция. Столчетата 9-36 са на друг принцип - те нямат тази основа долу и няма как да се "плъснат" хоризонтално...Може и да има някое изключение, но като цяло принципа е различен и за малко дете не бих взел 9-36.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2016, 18:03

най-сигурните детски столчета са началните- тези в което детето се вози легнало с гръб към посоката на движение... така че колкото по-дълго изкара в тези столчета - толкова по-сигурно за детето. до 2 години или докато му умалее трябва да е с гръб към движението...

един вид- не бързай...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 19:55

goppe написа:Столчетата 9-36 са на друг принцип - те нямат тази основа долу и няма как да се "плъснат" хоризонтално...

Моето има. Не го бях мислил, защото не знаех какво да търся ама късмет.. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Дек 2016, 20:51

alx написа:най-сигурните детски столчета са началните- тези в което детето се вози легнало с гръб към посоката на движение... така че колкото по-дълго изкара в тези столчета - толкова по-сигурно за детето. до 2 години или докато му умалее трябва да е с гръб към движението...

един вид- не бързай...

Дете на 2 год особено момче (че са по-еди в повечето случаи) до 2год в такъв стол - абсурд,крачетата са сгънати и то много...иначе си прав,но за това ти трябва голям стол съответно доста място отзад и седалката отпред навряна в жабката
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 01 Дек 2016, 20:53

Много гледане и търсене, докато купим столчета за децата. Купих http://sidex.ru/images_offers/375/37544 ... ro_2_1.jpg Столчетата имат няколко положения на облегалката, но трябва да се има предвид, че наклона зависи до определена степен от isofix-a на дадената кола.

Изпратено от моят 6045K с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 02 Дек 2016, 12:58

Преди няколко месеца и аз бях пред дилемата какъв стол да взема..., четох доста, гледах, сравнявах и....

На първо място зависи какъв ти е бюджета. Поне за мен, не бива да се жалят средства за подобно нещо. В крайна сметка
от това зависи сигурността на детето ти. Та по тази логика реших да взема хубаво столче 9-36 кг за да не ми се налага след
известно време да купувам отново. Другите ми впечатления са, че столчетата под 450 - 500 лв са по-скоро бутафорни, качеството им е доста съмнително
и ще имаш столче колкото за пред полицаите и детето да седи в нещо.

На второ място зависи дали имаш Изофикс точки в колата. Моята няма и бях ограничен от към избор. Ако имах бих си взел със система Изофикс.

Трето.Как да возиш детето... дали по посоката на движение или обратно... На всякъде казват, че по-сигурният вариант е обратно на движението.
Може би е по-неудобно за детето и родителя когато шофира, че не го вижда, но се свиква. И напред да гледат повечето деца пак мрънкат в началото като ги вържеш.
Моя мъник помрънка веднъж-дваж и спря като видя, че никой не му обръща внимание. Ако ти го позволява бюджета има модели които са на релса с изофикс закрепване
и след това столчето можеш да го закопчаваш и напред и назад.
Марките които поне за мен са добри са: Britax, BiSafe, Recaro, Cybex, Klippan, Axkid и някои други.

Следваща

Назад към Извън Темата