Какви са тънкостите при затъмняване с фолио на заден джам

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Какви са тънкостите при затъмняване с фолио на заден джам

Мнение от |`oTuH » 25 Окт 2006, 13:19

с реотани, бях чел че има някаква тънкост за да не изгорят реотаните. някой може ли да обясни?
4 8 15 16 23 42

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 25 Окт 2006, 13:26

незнам нищо по твоя въпрос но по принцип съм лепил и се пръска прозореца с сапунена вода, както и като отлепваш фолиото се птъска, слагаш го и с нещо право ( линия например ) вадиш балончетата ;)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Какви са тънкостите при затъмняване с фолио на заден джа

Мнение от WilliamsF1Team » 25 Окт 2006, 13:52

|`oTuH написа:с реотани, бях чел че има някаква тънкост за да не изгорят реотаните. някой може ли да обясни?

Положението е весело... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Каквото и да правиш както и да го въртиш нямаш професионални сешоари, за да можеш да го залепиш както трябва. За да стане горе долу качествено (удовлетворяващо) вземи ролка с размери 300х50см. Не взимай голяма ролка, тъй като няма да можеш да се справиш и разкрой фолиото от ВЪНШНАТА страна на прозореца до ПОЛУВИНАТА. След това по познатата процедура го лепиш от вътрешната страна на прозореца. Взимаш качествен резец (препоръчвам "ОЛФА"-24лв.) и го режеш ВЪРХУ реотана така че снадката да се получи точно НА него. Не се притеснявай за реотана, тъй като не можеш да му направиш абсолютно нищо, АКО режеш ТОЧНО ВЪРХУ НЕГО!!! Фолиото се реже на няколко части в зависимост от това каква е формата на прозореца ти (то си "казва" на колко). Хубаво е преди да започнеш да го режеш по реотана, обаче да си го нагрял много хубаво, така че да е залепнало за прозореца.
Тъжната истина за теб обаче е, че ще ползваш нискокачествено Турско фолио, с което за заден прозорец трябва да си майстор (Like me :mhihi: :uups: ) за да го направиш.
С Американско фолио става 1000 пъти по-лесно, ако имаш такова пробвай с него, ако не - аз имам Американско, ако искаш може да те снабдя, но това на ЛС... ;) То си има и други плюсове, а и най-важното за теб е, че не можеш да го прецакаш.
Това е общо взето. Пробвай с турското, загуби малко време, потренирай и ако стане, стане, ако не ще ти дам Американско и ЩЕ стане.
Поздрави...

ентусиаст
Аватар

Мнение от |`oTuH » 25 Окт 2006, 14:09

аз се обадих на това момче Яни на което си оставил контакт в една тема, каза 60 с турско и 140 с хамериканско фолио... няма кво да се мъча. може да се затори темата
4 8 15 16 23 42

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 25 Окт 2006, 15:30

|`oTuH написа:аз се обадих на това момче Яни на което си оставил контакт в една тема, каза 60 с турско и 140 с хамериканско фолио... няма кво да се мъча. може да се затори темата

Я го дай телефона на това момче!!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 25 Окт 2006, 15:43

Колегата е прав за американското фолио-много е готино,става много хубаво и без забележка!Аз лично си направих колата преди 2 седмици и имам страхотни майстори-взимат малко скъпичко,Но определено си заслужава-ако някой има интерес да ми пише на лс и ще го свържа.Между другото момчетата правят главно нови модели и гарантирам на 100%,че ще бъдете доволни
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 25 Окт 2006, 17:08

а ако ще слагаш на задните джамове, ще махах ли стъклата за да може фолието да застане под оплътнението? :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 25 Окт 2006, 17:10

0888 588 017 (ЯНИ)

Ще ви каже как стоят нещата... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от |`oTuH » 25 Окт 2006, 17:25

GIORCETO написа:
|`oTuH написа:аз се обадих на това момче Яни на което си оставил контакт в една тема, каза 60 с турско и 140 с хамериканско фолио... няма кво да се мъча. може да се затори темата

Я го дай телефона на това момче!!

WilliamsF1Team написа:0888 588 017 (ЯНИ)

Ще ви каже как стоят нещата... ;)

това е момчето за Е36 купе това са цените който ми каза. каза след понеделник защото сега мисля че е в софия по работа. даже предложи да дойде в Пловдив у нас да ми го направи...
4 8 15 16 23 42

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 25 Окт 2006, 17:42

Ако ще идва в Пловдив дай да направим масовка поне :)
И аз искам фолио на задните(странични) и задното.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 25 Окт 2006, 17:55

Мойто на шестицата също е Хамериканско ;) 160лв за всичко вкл. и страничните :roll:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 25 Окт 2006, 19:41

|`oTuH написа:...

Е да де...Не казвам, че не е той. Братовчед ми е. ;)
Чухме се с него...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 26 Окт 2006, 9:39

Абе, момчета Фолио там някво супер дарк блек на Илиянци :mhihi: 4лв. ролката, ако вземеш повече се прай отстъпка, т.е. за 12лв. цялата кола си лепиш. Пък на задният джам се прай от няколко ленти, примерно 3 хоризонтално.

Пък тея глупости американско фолио... 160лв(80л бензин) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Направете си сметка, щот и с илиянското фолио си е същия х*й. Кат те спре някой напет поУцай и ти изкара, че нямаш видимост... да разлепваш фолио насред на пътя си е зла работа, пък ти му обяснявай, че било фабрично.

А сега по същество:

1.Вземате едно шишенце с пръскало, Тип обезмаслител Мегльо
2.Пълните го с вода(някои слагат и веро вътре, ма кат се стече...)
3.В опаковката от фолиото има шпакла(пластмасова), също и резец
4.Пръскате джама обилно с вода
5.Разлепвате целофана от ролката фолио
6.На вече напръскания прозорец слагате фолиото, от страната на целофана(вече разлепен)
7.Гледате да го наложите плътно и да няма вода и въздушни балончета м/у джама и фолиото
8.Със шпаклата махате останалата вода/въздух, като е много важно да стигнете до ръба, т.е. до гуменото уплътнение
9.Режете с резеца по ръбовете
10.Ако е необходимо режете ножица втора лента и така докато покриете цялата повърхност

Плюсове + :
1.Готин външен вид

Минуси - :
1.Вечер като се паркира нищо не се вижда

Ако нещо съм пропуснал поправете ме 8)
AcoTo®

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 26 Окт 2006, 10:26

Acoto® написа:Кат те спре някой напет поУцай и ти изкара, че нямаш видимост... да разлепваш фолио насред на пътя си е зла работа, пък ти му обяснявай, че било фабрично.

Абе, ти или си луд или те е ухапал лудия. :roll:
Ти някога виждал ли си как се вижда през това Американско фолио. Кристално виждаш всичко, няма денем, няма нощем, всичко се вижда.

Acoto® написа:10.Ако е необходимо режете ножица втора лента и така докато покриете цялата повърхност

A с това си изказване доказа на 100%, че не разбираш абсолютно нищо от лепене на фолио. Как ще режеш и ще наставяш втора лента бе братленце... :?: Ти си луд за връзване сериозно ти казвам. Ако искаш може да си залепиш няколко слоя (около 5-6) и после да кажеш:"Аз защо не виждам?"

Acoto® написа:Плюсове + :
1.Готин външен вид

Отразяване на УВ лъчите посредством УВ филтри.
Пречупване на светлината под ъгъл, под който не се позволява да напича в купето.
Кристален изглед.
Няма драскане.
Няма избеляване.

Acoto® написа:Минуси - :

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Acoto® написа:Ако нещо съм пропуснал поправете ме 8)

Пропуснал си да си изтриеш профила или по-добре да не пишеш глупости по форума, защото той е предимно да си помагаме, така че...

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 26 Окт 2006, 12:59

тез ваште майстори много скъпо вземат :help: :shock: а това, че американското фолио не избелява са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ (за справка питайте bozukov_g) издържа 2-3 години макс и си навътре със 160лв :uups: :confused: в момента има на пазара американско фолио на цена 10 лв ролката, с него става страхотно, отвънка грам не се вижда, отвътре ден, не се драска, за УВ лъчите незнам дали е вярно че не ги пропуска ама за 10лв толкоз, поне можеш да си го сменяш всеки месец като искаш и няма да те е яд, че си дал 10лв ако някой тюфлек в униформа ти се направи да го свалиш :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата