Инвестиция в апартамент в София?
Модератор: Общи модератори
- Porsche911
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Porsche 911 991 Carrera 4S
Инвестиция в апартамент в София?
Какво мислите за инвестицията в апартамент, който после да се отдава под наем? Идеята е за едностаен апартамент на цена от 30 до 40к евро. По този начин няма да е голям дохода от наем, но и няма да се "затварят" 60, 80 или 100к евро. Основният въпрос е в кои части на София да се направи тази инвестиция? Гледам едностайни в Центъра, Лозенец, Витоша и Студентски град по принцип, но нямам поглед върху наемния пазар. Целта на занятието е да има винаги кандидат-квартиранти и никога да не остава без такива. Споделете мнения, вълнения, спам, впечатления и всичко което искате по темата. Благодаря
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Инвестиция в апартамент в София?
Ако искаш винаги да има квартиранти- Студентски град и затворените комплекси. Качеството на строителство очаквай да е близо до нулата.
И предвиди риска в края на наемния срок да трябва да инвестираш едни сериозни пари в ремонт на опустошеното обзавеждане.
Аз бих вложил тия пари в подземни паркинги в някой затворен комплекс. Поддръжка и обзавеждане- 0, а търсенето е винаги голямо. Никога няма да остане празен. Цената е 100лв на месец. Нямаш проблеми с неплатени консумативи и т.н. Силно се съмнявам обаче, че лесно би намерил да се продават такива.
И предвиди риска в края на наемния срок да трябва да инвестираш едни сериозни пари в ремонт на опустошеното обзавеждане.
Аз бих вложил тия пари в подземни паркинги в някой затворен комплекс. Поддръжка и обзавеждане- 0, а търсенето е винаги голямо. Никога няма да остане празен. Цената е 100лв на месец. Нямаш проблеми с неплатени консумативи и т.н. Силно се съмнявам обаче, че лесно би намерил да се продават такива.
Търси около Бизнес Парк-а. Ама като казвам около, демек на максимум 5 минути пеша, а не в Младост-1 да речем.
Така ще си гарантираш винаги и постоянно търсене, с възможност да се не занимаваш със студенти, че иначе разрухата е гарантирана.
И едно знай - не си заслужава инвестицията, за да печелиш от наем на апартамент. Казвам ти го от опит.
Така ще си гарантираш винаги и постоянно търсене, с възможност да се не занимаваш със студенти, че иначе разрухата е гарантирана.
И едно знай - не си заслужава инвестицията, за да печелиш от наем на апартамент. Казвам ти го от опит.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Дискутирано е в едн друга тема и като цяло, мисля че не си заслужава ядовете и нервите, които ще избиеш за 20 години. Защо 20? Обяснявам. Отваряш imot.bg задаваш във филтъра двустаен в посочените квартали без център, защото там има имоти, които изкривяват данните. А избираш двустаена защото едностайните понякога ги отдават на вечер и това също изкривява грфиката. При различните търсения за наем и за покупка излиза следното: Среден месечен наем - 385Е, средна цена на имотите - 71397Е, като го разбиеш в месеци се получава 185 месеца и половина или 15 години и половина. И като си пресметнеш колко мебели и електродомакински уреди ще подмениш за 15 години, колко ръце латекс и т.н. ще удариш след всеки наемател просто гимнастиката се обезмисля. При покупката на офис, заведени или магазин инвестицията се избива за над 18 години.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Даваш 40к евра и след 12-17 години имаш апартамент за 0 лева. Ама преди това наливаш и едни 3-7 хилки в обзаеждане и довършване. През това време я камилата я камиларя + след всеки наемател освежаване. Аз лично не бих.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Дам, недвижимуто имущество не е оферта, освен ако не спечелиш на търг, на чси-тата или банковите. Демек без пари.
Sent from my 6037Y using Tapatalk
Sent from my 6037Y using Tapatalk

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Аз купих в долната част на Лозенец в стара кооперация, апартамент 60 квадрата, напълно ремонтиран, обзаведох го от икеа. Абсолютно комуникативно място до пазара римската стена. Взех го с цел инвестиция, да го давам под наем, само на чуждестранни студенти, чистата доходност е около 340 евро на месец, в цената на наема съм включил оптичен интернет и телевизия със 100 канала. Когато почнах да търся апартамент казах на брокера с каква цел го купувам и че после ще искам агенцията да ми търси и наематели според условията ми и общо взето за 5-6 дена се намира наемател за такъм имот. Преди две години горе долу го купих и това ми е втори наемател, преди това не съм се занимавал с подобни неща, но няма нищо сложно, в движение се научих и всичко е точно. За сега доходността е добра, много по-добра от това парите да са в банка и като цяло като се прави нещо не е хубаво предварително да се тръгва с нагласата как няма да стане, как е кофти инвестиция, ще видиш какво ще стане след 20 години тн...
Последна промяна top на 14 Дек 2015, 16:17, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
KPETEH написа:Даваш 40к евра и след 12-17 години имаш апартамент за 0 лева.
Защо ? Ще падне сградата ли ?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Не бре. Че ще му се е самоизплатил... Това на едностаен да му викаш апартамент 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- TNT
- младши ентусиаст
-
Според мен си заслужава от една страна след 15-20 години да речем ще се изплати и ще имаш един апартамент бонус. Втория момент е че в БГ има около 50млрд депозити заради които нашите политици сън не ги хваща и мислят само как да ги откраднат та не е оферта и да ги държиш кеш. По-добре да се вложат в нещо.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Не вярвам търсенето да се повиши чак толкова, по скоро предлагането и същия тоя имот ще е непродаваем, или по скоро на цена по-малка от тази за придобиването му. Не съм пророк и нямам кристална топка, но всеки си има глава на раменете и си носи кръста. 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Въпрос на сметки е всичко ...
Смяташ каква доходност ще имаш от инвестицията и сравняваш с
алтернативната доходност каквато би имал депозит, книжа, злато, бизнес
Същото с риска - може да нямаш наемател Х време, ремонти на сграда, аварии ала бала ...
Същото с ликвидност - колко бързо можеш да го обърнеш в кеш ...
Нито е най-доходоносната, нито най-безрисковата, нито най-ликвидната инвестиция ...
Но пък си има и предимства към момента и към нашата действителност
Смяташ каква доходност ще имаш от инвестицията и сравняваш с
алтернативната доходност каквато би имал депозит, книжа, злато, бизнес

Същото с риска - може да нямаш наемател Х време, ремонти на сграда, аварии ала бала ...
Същото с ликвидност - колко бързо можеш да го обърнеш в кеш ...
Нито е най-доходоносната, нито най-безрисковата, нито най-ликвидната инвестиция ...
Но пък си има и предимства към момента и към нашата действителност

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Porsche911
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Porsche 911 991 Carrera 4S
Благодаря за отговорите до сега. Колкото повече гледни точки - толкова по-добре. По принцип не съм мислил и смятал евентуално след 20 години дали ще се изплати или няма да се изплати и едва ли не този наем да е основен доход на месец или нещо от сорта. Идеята е да се купи имот малък който да бъде лесно отдаден под наем, а не просто да се затворят парите в някакъв си апартамент на майната си и да съм спокоен че имам още един апартамент, който евентуално може да се продаде някога и да се вземат парите. Гледах и някакви едностайни поне така са обявени апартаменти с едно помещение в Банишора за около 40к евро. Също има и стари апартаменти стабилно строителство ЕПК, но за тия пари всичко вътре е леш и трябва стабилен ремонт да се направи. Парите в банката да стоят с тези лихви и тази тенденция при тях не виждам кой знае какъв смисъл, а и от друга страна има инфлация и тем подобни истории при парите кеш. Вярно и имота може да се обезцени, но поне може през агенция да се взема някакъв наем и всеки месец да има доход от този имот. Бизнес - бизнеси много, всеки е тръгнал да прави нещо, конкуренцията във всяка една ниша е огромна и общо взето всичко е измислено вече освен ако не станеш монополист на пазара с летящи килимчета или на генератори за безплатен ток 

- TNT
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:Не вярвам търсенето да се повиши чак толкова, по скоро предлагането и същия тоя имот ще е непродаваем, или по скоро на цена по-малка от тази за придобиването му. Не съм пророк и нямам кристална топка, но всеки си има глава на раменете и си носи кръста.
Апартамента ми преди 17год. беше 15к долара. Сега е 55-60к. Аз така ти обяснявам