За кого ще гласуваме?
Модератор: Общи модератори
За кого ще гласуваме?
За кого ще гласуваме?
Седем кандидатпрезидентски двойки се класираха за изборната надпревара на 22 октомври. Това са сигурните участници на изборите, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ралица Негенцова.
Първи регистриран в ЦИК и рекордьор по събрани подписи е сегашният държавен глава Георги Първанов, който се явява отново в тандем с вицепрезидента Ангел Марин.
Инициативният комитет, който ги издигна, се оглавява от министъра на културата Стефан Данаилов. Сам той занесе 39 папки с 229 103 подписа, като обясни, че такава е повелята на гражданите. Първанов и Марин получиха подкрепата и на Коалиция за България, макар да не бяха официално издигнати от нея.
Кандидат-президентската двойка Неделчо Беронов и Юлиана Николова декларираха в комисията над 27 000 подписа. Доверие на шефа на Конституционния съд и дипломирания инженер гласуваха от ДСБ (DSB.bg), СДС (SDS.bg), Земеделския народен съюз на Личев и Демократическата партия (DemParty.org).
Николова беше зам.-министър на икономиката в правителството на Иван Костов, после бе директор на "Европейска интеграция" в Министерски съвет, а след това оглави неправителствения Европейски институт.
С 36 725 подписа подкрепа ЦИК регистрира кандидатите на "Атака" (Ataka.bg) Волен Сидеров и Павел Шопов. Подписите за лидера на националистическата партия били събрани за пет дни.
В централата на партията обаче продължавали да пристигат бланки с подписи, които щели да бъдат държани "за резерв". Хората на Волен очакват да се съберат общо над 50 000 подписа.
Сидеров бе кандидат за депутат на СДС през 1990 г., но загуби от Александър Лилов. Той стана главен редактор на в. "Демокрация", а по-късно и анализатор във в. "Монитор"; след това пресаташе на "Овергаз". Шопов е заместник на Сидеров в "Атака". Той е юрист и е един от основателите на СДС в Пловдив.
Повече от 19 500 внесе в ЦИК двойката, издигната от партия "Ред, законност и справедливост" (RZS.fmedia.bg) Георги Марков и Мария Иванова. Главният секретар на партията и шеф на предизборния щаб Яне Янев обясни, че подписите "не са събрани насила, а от сърце".
Марков е бивш конституционен съдия, набеждаван за бивш сътрудник на Държавна сигурност, основател на СДС в София, член на управата на ПФК "Левски". За Иванова се знае само, че е икономист и майка на четири деца. През януари за кандидат на партията се сочеше проф. Александър Чирков.
Патолог и генерал също ще се появят като имена в бюлетините. Проф. др. Григор Велев и армейският генерал Йордан Мутафчиев от Обединение на българските националисти "Целокупна България" събраха 22 298 подписа на граждани и обясниха, че ще разчитат на гласовете на 800 000 пенсионирани офицери, сержанти и цивилни за вота.
Професорът (GrigorVelev.com) е писал национална доктрина на България, приета от парламента при синьото управление. Генералът, който е съветски възпитаник, бе посланик в Северна Корея в периода 1993-1997 г.
Друг генерал, но този път в тандем с актриса, също ще се опита да бутне Първанов. Любен Петров и Нели Топалова си извоюваха 27 122 гласа, с които бяха регистрирани в ЦИК.
Той беше депутат от БСП, но я напусна и учреди Народно патриотично обединение. 78-годишният генерал от резерва нашумя с позицията си против членството на страната ни в НАТО и втората поправка в конституцията, която дава право на чужденци да купуват земя у нас.
Русокосата Топалова, която иска да е вице, е дублирала Лин от телевизионния сериал "Алф", дефилирала е по модните подиуми и е била водеща на тв игри. Снимала се е във филмите "Голямото нощно къпане" и "Хищна птица".
Сидеров и Шопов не са единствените от депутати от "Атака" с аспирации за президентската институция. Петър Берон и Стела Банкова също подадоха документи за регистрация.
Берон участва за трети път на президентски избори след 1992 г. - като подгласник на Жорж Ганчев, и 2001 г., когато беше кандидат за държавен глава заедно с о.р. ген. Стоян Андреев.
Банкова стана известна с рокадите си в парламента. Тя бе член на ръководството на НДСВ в 39-ото Народно събрание, но лидерът на жълтите Симеон Сакскобургготски я помоли да напусне. Заедно с други отцепници отиде в "Национален идеал за единство" (НИЕ), после групата се разпадна и Банкова стана независима. В това Народно събрание влезе с квотата на "Атака", но при Волен Сидеров не й се понрави и сега отново е независима.
И така, колеги, за кого ще гласуваме

И така, колеги, за кого ще гласуваме

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Земи включи в тая анкета и "Няма да гласувам за тия прасета"
Това твойто е като с ония двата бутона на Искате ли да продължите "No" и "Cancel"
Това твойто е като с ония двата бутона на Искате ли да продължите "No" и "Cancel"
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
zAcK написа:Земи включи в тая анкета и "Няма да гласувам за тия прасета"![]()
Много правилно го каза .

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
zAcK написа:Земи включи в тая анкета и "Няма да гласувам за тия прасета"
И кат не гласуваш за тез прасета, кво мислиш, че постигаш? Тез двамата симпатяги на първата снимка дето се смеят виждаш ли ги? Ти явно си от техните

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
Винаги съм смятала, че да не гласуваш е отказ от позиция и бягство от отговорност за направения избор, но при този невероятен
избор, който ни се предлага на тези избори, мисля да се въздържа от глас този път. Единственото нещо, което би ме накарало да гласувам е ако Сидеров отиде на втори тур - ще гласувам за неговия опонент.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не ги виждам, че нещо не ми се отваря ама сигурно искаш да кажеш, че пак бабите ще избират президент. Не ми дреме. Може да гласувам само за
"Защото Волен е много болен
плющях го лошо със брачеда Гошо"
Ти да не си мислиш, че между тия има нормални хора дето няма да осурнат де що намерят. Така че не ми дреме. Американците казват не ме интересува кой ме управлява щом съм добре, а ние казваме не меинтересува кой ме управлява, всеки ще ме краде
Аре и прочети в темата за Испания за бирата
дето ще я пием
като се върна 

Ти да не си мислиш, че между тия има нормални хора дето няма да осурнат де що намерят. Така че не ми дреме. Американците казват не ме интересува кой ме управлява щом съм добре, а ние казваме не меинтересува кой ме управлява, всеки ще ме краде

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
zAcK написа:Не ги виждам, че нещо не ми се отваря ама сигурно искаш да кажеш, че пак бабите ще избират президент. Не ми дреме. Може да гласувам само за
![]()
![]()
![]()
Ти да не си мислиш, че между тия има нормални хора дето няма да осурнат де що намерят. Така че не ми дреме. Американците казват не ме интересува кой ме управлява щом съм добре, а ние казваме не меинтересува кой ме управлява, всеки ще ме краде![]()
![]()
Аре и прочети в темата за Испания за бирата
![]()
![]()
дето ще я пием
![]()
![]()
като се върна
Мда и ти си прав

За бирата видях разбира се като се върнеш пиши да се разберем нещо

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
В никакъв случай немога да гласувам за селяндура от Сирищник. Избираме президент все пак, а не перчемлия солист на ансамбъл "Българе". Само това, че натика парите на България в ръцете на ДПС стига.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Така като гледам кандидатите, няма да гласувам за никой. Никой не е достоен да дадем своя глас за него. Замислете се през последните години, колко обещания се дадоха и колко от тях се изпълниха. Всички ни продават, а ние отиваме и гласуваме отново и отново, за някой, който ни подвежда. Спомнете си предишните избори. Гласувахме тамън 2 пъти и накрая като се разбра кой е спечелил, 3 партии се коалираха и то кои - Комунистите, Царя,който ни ограби и не на последно място, Турците, които взеха най-важните министерства и заеха почетно място в управляващите ни институции... Е за какво да гласувам?
Не разбрахме ли най-накрая, че преброяването става без ние да виждаме какво се случва и може да се манипулира по някакъв безумен начин? Не разбрахме ли, че президента не е най-висшата фигура в нашата държава? Не разбрахме ли, че държавата приема закони удобни за престъпниците? Не разбрахме ли, че който и да дойде на власт няма да ни оправи и то защото ние сами не можем да си помогнем? Не разбрахме ли, че ще се отстраняват дадени лица само и само да се замажат очите на комисарите от ЕС и те да си мислят, че се върши някаква работа?
Замислете си след като смениха началника на КАТ, кой от вас отиде да си сменя номерата и кой даде по 120лв. за да получи номер Х-3344-ХХ или номер Х-7771-ХХ? Да не би след като е настъпила промяната нещо да се е променило???? Не, не се е променило и няма да се промени, защото колкото и да ни е тъжно ще се примирим със всичко не за друго, ами защото нямаме силата и волята да се изправим срещу правителството.
Няма да гласувам, защото когато агитират те са "НАЙ" а след това са като всички останали...
Не разбрахме ли най-накрая, че преброяването става без ние да виждаме какво се случва и може да се манипулира по някакъв безумен начин? Не разбрахме ли, че президента не е най-висшата фигура в нашата държава? Не разбрахме ли, че държавата приема закони удобни за престъпниците? Не разбрахме ли, че който и да дойде на власт няма да ни оправи и то защото ние сами не можем да си помогнем? Не разбрахме ли, че ще се отстраняват дадени лица само и само да се замажат очите на комисарите от ЕС и те да си мислят, че се върши някаква работа?
Замислете си след като смениха началника на КАТ, кой от вас отиде да си сменя номерата и кой даде по 120лв. за да получи номер Х-3344-ХХ или номер Х-7771-ХХ? Да не би след като е настъпила промяната нещо да се е променило???? Не, не се е променило и няма да се промени, защото колкото и да ни е тъжно ще се примирим със всичко не за друго, ами защото нямаме силата и волята да се изправим срещу правителството.
Няма да гласувам, защото когато агитират те са "НАЙ" а след това са като всички останали...
Аз смятам, че президентските избори са вятър и мъгла пред парламентарните избори. Чесно казано, боли ме фара, кой ще е президент. Ще се напия в деня на изборите, може да се надрусам и като влезна в урната, ще знам, че каквото и да избера, няма да съм го избирал аз.
Според мен всичко е наредено. Айде ме убедете, че не е.
Според мен всичко е наредено. Айде ме убедете, че не е.

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
егати само пенсионери бах като ги гледаш дали ще изкарат и мандата и един дето си мисли 4е строи държава ама незнае от каде да по4не неспоменавам имена голем българин се води