Автоинструктори: 17-годишни шофьори? Стига да си плащат!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Автоинструктори: 17-годишни шофьори? Стига да си плащат!

От Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка предлагат да се взема шофьорска книжка на 17 години.
Това съобщи председателят на съюза Йонко Иванов на кръгла маса по проблемите на подготовката на шофьорите.
Книжката ще е "временна" и водачите ще управляват само заедно с придружител, който може да е родител, настойник или инструктор и трябва да има книжка поне от пет години. Обучението на 17-годишните ще започва половин година по-рано и курсът ще е същият, както при всички останали. Според Иванов в Белгия, Франция, Латвия и Германия вече имало 17-годишни шофьори.
В България в момента има над 1 300 школи, посочи още Иванов. Той не скри, че смъкването на минималната възраст за правоспособност има за цел и да се намери достатъчно работа и платежоспособни клиенти за цялото съсловие. Нещо повече - минималната цена за курс трябвало да е поне 200 лева.
Източник: dir.bg
::: vankata™ :::
- vankata™
- младши ентусиаст
-
M6 написа:За В-категория ли е това?Обучението на 17-годишните ще започва половин година по-рано
Това какво означава,че като стана на 16 и половина и почвам курсовете ли?
Да ! Ако искаш де, никой не те кара на сила !
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Това е само предложение май, и скоро няма да стане.
П.С.: Аз когато бях на 14 си живеех живота, а вие с глупости се занимавате.Колкото повече мислите за книжки, толкова по-бавно ще ви се струва че наближават 18-те годинки.Свиркайте си, ей сега ще минат 4 години, а после ще се молите тия безгрежни години да се върнат пак!
П.С.: Аз когато бях на 14 си живеех живота, а вие с глупости се занимавате.Колкото повече мислите за книжки, толкова по-бавно ще ви се струва че наближават 18-те годинки.Свиркайте си, ей сега ще минат 4 години, а после ще се молите тия безгрежни години да се върнат пак!
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Що не вземат да решат да ограничат малко нещата, че и без друго е лудница по улиците а те ща вземат и деца да обучават да карат...... за всичко си има време не насилвайте нещата ..... Не искам да излагам моето виждане за това на кой хора им е време да си върнат книжката в КАТ и на кой преждевременно им е време защото ще запаля много страсти от тук присъстващите ...
Нищо против 14-15-16 годишните потребители във форума ....но разберете всеки е бил така и е чакал като вас ....... а да ви кажа има защо ....но сега едва ли го осъзнавате ....
Нищо против 14-15-16 годишните потребители във форума ....но разберете всеки е бил така и е чакал като вас ....... а да ви кажа има защо ....но сега едва ли го осъзнавате ....
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
Подкрепям! Доста сме! Особенно в понеделник сутрин пред Софийския... 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
аз като вече почти 17 годишен честно да си кажа все ми е едно дали ще я взема 2006 лятото или зимата ми е все едно,защото при тия условия дето налагат е безмислено 

ТДС - Турбо Див Селянин
- vankata™
- младши ентусиаст
-
520i написа:За българина трябва да направят да се взима книжка на 20+,за да му е горе долу уврял акъла.Ако сте забелязали 90% от 18-19г. само въртят гуми и се мислят за "големи" шофьори.Много голяма част от катасрофите са причинени именно от такива шофьори.
П.С.Лично мнение.
Абсолютно подкрепям!
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
M6 написа:Аз наистина не го осъзнавамМожете ли да ми кажете какво точно не осъзнавам?
Ами като вземеш книжка и като почнат да ти взимат точките, ще започнеш да осъзнаваш

It's not who You are, it's who You know...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2