Как да си подобрим Английския?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Как да си подобрим Английския?
Колеги, здравейте!
Скоро ми се очертава да започна нова работа. За целта трябва да си върна формата, в която бях преди няколко години (става въпрос за Английския, де). Тогава превеждах за БТПП и имам претенции, че бях сравнително добре. С течение на годините, обаче, нивото ми деградира (то е както фитнеса, ако не тренираш 3-5 пъти в седмицата, за няколко години може да се превърнеш от най-голямата машина в най-големия смешник в залата).
Дайте ми идеи как да се импрувна. Упражнението, което първо ми идва на акъла е всеки ден по 10-15 минути четене на глас. Различни текстове - художествени, технически, научни и т.н. Може и по няколко пъти на ден. Езикът е мускул, чието движение в устата при говор на различните езици е напълно своеобразно и това си е един вид фитнес за него.
Кажете и вие някакви упражнения, нещо по нета да отворя някакви тестове ли... Не знам.
Не ми се ще да записвам курс, живея в малък град и нивото на местните специалисти не е по-добро от моето.
Поздрави на всички и успешен ден!
Кулов
Скоро ми се очертава да започна нова работа. За целта трябва да си върна формата, в която бях преди няколко години (става въпрос за Английския, де). Тогава превеждах за БТПП и имам претенции, че бях сравнително добре. С течение на годините, обаче, нивото ми деградира (то е както фитнеса, ако не тренираш 3-5 пъти в седмицата, за няколко години може да се превърнеш от най-голямата машина в най-големия смешник в залата).
Дайте ми идеи как да се импрувна. Упражнението, което първо ми идва на акъла е всеки ден по 10-15 минути четене на глас. Различни текстове - художествени, технически, научни и т.н. Може и по няколко пъти на ден. Езикът е мускул, чието движение в устата при говор на различните езици е напълно своеобразно и това си е един вид фитнес за него.
Кажете и вие някакви упражнения, нещо по нета да отворя някакви тестове ли... Не знам.
Не ми се ще да записвам курс, живея в малък град и нивото на местните специалисти не е по-добро от моето.
Поздрави на всички и успешен ден!
Кулов
Re: Как да си подобрим Английския?
Намери си някой нейтив спикър да си говорите всеки ден. Ултра много помага
Не ти трябват курсове, на които сигурно преподавателите ще са под твоето ниво. Най лесно е да си намериш някой пен френд във фейсбук и прочие . Айде успех в начинанието 

Мите, имам един такъв агент тука. Някъде 2-3 пъти седмично се виждаме я на бира, я на боулинг. Трябват ми и други опции обаче.
- RadoIvanov
- кандидат ентусиаст
-
Инаше някакви онлайн уроци, но лично аз не съм ги пробвал.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Филми... много филми без субтитри, висене в английски сайтове и форуми...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Намираш някое аверче в Скайп и лафите.
Аз се запознах с един пич от Калкута (Индия) докато си цъках WoW
И си лафихме няколко месеца с него.
А и можеш да си сигурен, че нивото на говоримия английски не може да е паднало толкова, че да се притесняваш от това. Practice makes perfection, така че с течение на времето и работата, която вършиш, езикът ще се развива.
Аз се запознах с един пич от Калкута (Индия) докато си цъках WoW

А и можеш да си сигурен, че нивото на говоримия английски не може да е паднало толкова, че да се притесняваш от това. Practice makes perfection, така че с течение на времето и работата, която вършиш, езикът ще се развива.
Ми то и аз моя разговорен не го бях практисъвъл от 2 години, сега ми се налага и бих казал, че се оправям що годе, то си е малко като карането на колело, а не като фитнеса баш 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Импрувна мимпрувна, пен френд мен мренд, нейтив спикър, мейтив микър, практъсЪвъл, мрактисъвъл
Къв тоз език бре

Къв тоз език бре

xpl0d написа:Импрувна мимпрувна, пен френд мен мренд, нейтив спикър, мейтив микър, практъсЪвъл, мрактисъвъл![]()
Къв тоз език бре
Ми ела и ти да поработиш малко в мултинационална компания, да те видим как ще говориш

За основното ниво си е като каране на колело. Обаче, колкото си по-напреднал, толкова по-лесно е да деградираш ако не практикуваш постоянно. Отличната начална база си я имам, това е ясно. Трябва обаче да си подобря формата. Мисълта ми беше, някой ако се сеща някакви прилични онлайн тестове, упражнения и т.н.
Гореспоменатите методи ги практикувам всички.
Гореспоменатите методи ги практикувам всички.
- xpl0d
-
-
dimithur написа:xpl0d написа:Импрувна мимпрувна, пен френд мен мренд, нейтив спикър, мейтив микър, практъсЪвъл, мрактисъвъл![]()
Къв тоз език бре
Ми ела и ти да поработиш малко в мултинационална компания, да те видим как ще говориш
Ми аз къде мислиш работя бре

- HammanM3
- Потребител
-
- Кара: Bmw 318 e30
- Мечтае да кара: Bmw M3 E36
Гледаи Cartoon Network или както един колега е споменал по горе филми ббез субтитри
успех

разбирането е относително по-лесната работа. гледай филми и чети форуми както казаха по-горе. най-добре е ако можеш да гледаш английско-говорящи филми с английски субтитри. така ще привикнеш да слушаш, да четеш и да разбираш.
по-трудното (и непреодолимо за повечето българи- дори тези дето "знаят" езика") е говоренето. то има 3 части- граматиката (която е най-лесното), акцента (които е неизкореним освен ако не си под 16-18 години) и най-трудното- мисленето. всички "български" българи които не са живели в английско-говоряща държава преди 16-тата си година и съм чувал как говорят звучат доста комично защото имат страшно дървен акцент и говорят български английски от които можеш да разбереш всички думи, но смисъла убягва като цяло защото преведения на английски български .. не е английски.... това както казаха се изглажда с говорене с някой много по-добър от тебе- идеално е ако е нейтив спийкър. друго решение няма.
по същата логика- това да ходиш на уроци е боза ако учителя не е нейтив спийкър. аз не познавам българи-учители по английски които да не са живяли дълги години в английско-говоряща държава и да звучат или да пишат както подобава. сигурно има ама... рядкост.
по-трудното (и непреодолимо за повечето българи- дори тези дето "знаят" езика") е говоренето. то има 3 части- граматиката (която е най-лесното), акцента (които е неизкореним освен ако не си под 16-18 години) и най-трудното- мисленето. всички "български" българи които не са живели в английско-говоряща държава преди 16-тата си година и съм чувал как говорят звучат доста комично защото имат страшно дървен акцент и говорят български английски от които можеш да разбереш всички думи, но смисъла убягва като цяло защото преведения на английски български .. не е английски.... това както казаха се изглажда с говорене с някой много по-добър от тебе- идеално е ако е нейтив спийкър. друго решение няма.
по същата логика- това да ходиш на уроци е боза ако учителя не е нейтив спийкър. аз не познавам българи-учители по английски които да не са живяли дълги години в английско-говоряща държава и да звучат или да пишат както подобава. сигурно има ама... рядкост.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега,като заминеш за Англия и никога не се върнеш-те така се подобрява Английският
- xpl0d
-
-
Е.Димитров написа:Колега,като заминеш за Англия и никога не се върнеш-те така се подобрява Английският
Да и после да не му се рабира 80% от казаното с тоз тъпия британски диалект. Я са хакай директно в щатите чиста ралта

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3