Ударен калник :evil:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Ударен калник :evil:

Мнение от justboy » 17 Авг 2009, 20:25

Ударили са ми левия заден калник, все едно някой се е спрял в него и естествено извършителя е изчезнал, направо съм БЕСЕН !!!
Има и една донякъде добра новина колата ми беше спряна ха технополис, където има камери. Как мога да изискам записа за да се разбере? С полицията предполагам трябва да се свържа, някой има ли представа?
Цяла година карам с каско и нито жулнато по колата, изтече преди около 3 седмици и така и не се наканих да го правя, а и ме хванаха други разходи и веднага са ме чукнали.
Моля ако някой знае как се процедира, да сподели.
Благодаря предварително.
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Авг 2009, 21:04

забрави колега за случилото се просто и гледай напред. На шел пред 3 коли Сотаджии ни удариха и човека си тръгна най-нагло и пари никви. Само разправии, полицаите бяха крайно не заинтересовани, видео записът не е доказателство с съдът както и не са длъжни да ти предоставят записът от охранителните камери. Повече пари и нерви ще хвърлиш за няма нищо, да не говорим,че не трябва да ремонтираш щетата преди да ти изплатят обезщетение ако изобщо ти изплатят.

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 17 Авг 2009, 21:13

Прав си, вярно е, просто съм изключително бесен на избягалия и ще се накефя да му вземат книжката на МИШОКА! Неможе такива неща безнаказани да остават, ДАНО МУ Е ПАДНАЛА БРОНЯТА ПОНЕ!
Изображение
E34, E38

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 17 Авг 2009, 21:16

justboy написа:Прав си, вярно е, просто съм изключително бесен на избягалия и ще се накефя да му вземат книжката на МИШОКА! Неможе такива неща безнаказани да остават, ДАНО МУ Е ПАДНАЛА БРОНЯТА ПОНЕ!

Ти викна ли КАТ докато беше на място? Ако не си - на кого ще вземат книжката?
Изображение

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 17 Авг 2009, 21:20

Не съм викал КАТ, това е станало през уикенда, а от тогава досега колата ми стоеше пред блока и днес го забелязах. И съм 100% сигурен, че ако се прегледа запис от камерите ще се види, кой е симпатягата.
Само някой да не ми каже, че може удара да е от преди това, няма начин...
Както и да е. Колегата AcOrP е прав, ще похабя повече нерви и евентуално средства, а и време.
Изображение
E34, E38

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 17 Авг 2009, 21:22

Нямаш шанс, след като не си останал на място. В случая и ти си напуснал произшествието. Просто забрави за всякакви записи. Дори и 20 свидетели да е имало, можеш само да си сипеш чаша студена вода. :confused:
Изображение

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 17 Авг 2009, 21:28

Допълнително ли да си сложа ледче? Или да я сложа в хладилник да я изчакам да се охлади :D Шегувам се..
Е аз и представа съм си нямал, че е имало произшествие изобщо, както и да е, май студената вода ще ми остане..
Благодаря все пак. :yes:
Изображение
E34, E38

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 17 Авг 2009, 21:52

В такъв случай как реши, че е станало на паркинга на Технополис? Проблема е, че нямаш Каско, иначе когато и където си го констатирал, се обаждаш на застрахователя и можеш да претендираш за щета. В случая наистина няма какво да направиш. На другия могат да му вземат книжката, ако си на място и се обадиш на КАТ за ПТП, те да дойдат и да съставят протокол (или поне да ти запишат номер и да отидеш след това). Сега и да се върнеш на място, да звъннеш и да дадеш номера на избягалия, той може да те обори, че не е станало по времето, когато ти твърдиш и да те подведат под отговорност по НК. Колкото и да е гадно, просто няма как... :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Авг 2009, 22:19

не знам дали не е варянт да си викнеш кат да съставят протокол за неизвестен извършител от там компанията в която ти е гражданската да изпратят мобилна да ти заведат щетата или сам да си отидеш и да си търсиш правата да ти изплатят щета

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 17 Авг 2009, 22:25

kiko написа:не знам дали не е варянт да си викнеш кат да съставят протокол за неизвестен извършител от там компанията в която ти е гражданската да изпратят мобилна да ти заведат щетата или сам да си отидеш и да си търсиш правата да ти изплатят щета

Гражданска отговорност от неизвестен извършител?!?!?!??
Застраховката покрива отговорността за причинените на трети лица имуществени и неимуществени вреди. Застрахована е отговорността на водача, когато той виновно нарани хора, както и ако повреди или унищожи друго МПС и/или имущество.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Авг 2009, 22:31

Vlados написа:................................ Колкото и да е гадно, просто няма как... :(

Хорейшо, само ми кажи що ушевите, като им покажеш къде има камера, и че е в обхват на колата ти, която е претърпяла "гавра", тип трошене на джам, полицаите казват няма как да стане, а 100% имат тва право или поне да се стигне до прокурорско решение за проверка на видео материала??????
/и тук не стаа въпрос за каско, щотот си зимаш кинтите, те се вкарват, ти си се вкарал, ама ония копеленца си продължават да си се гаврат с колите, а от тва матриалче, поне ше разберат кой е...бахти улавата държава!!!

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 17 Авг 2009, 22:43

Тези на улицата (униформените) не могат да изискат записа на диск (въпреки, че могат да го изгледат), но явно не им се занимава. Не знам за какво говориш, но при увреждане на автомобил, не виждам причина да не изискат записа... даже ми е чудно ако не го направят... все пак не знам за какъв казус говориш, така че няма да коментирам повече.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 17 Авг 2009, 22:44

Минава ми една идея (може и да греша) - дали може това да е "лек намек" от страна на застрахователите (не споменаваме имена на фирмите) - че не е лошо да се поднови каското... знам че някои фирми са извършвали такива "услуги-съвети" преди - но дали все още е така :roll:
все пак не си сигурен как е станало и кой е виновния...

... теория на конспирацията :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Авг 2009, 23:17

Vlados написа:Тези на улицата (униформените) не могат да изискат записа на диск (въпреки, че могат да го изгледат), но явно не им се занимава. Не знам за какво говориш, но при увреждане на автомобил, не виждам причина да не изискат записа... даже ми е чудно ако не го направят... все пак не знам за какъв казус говориш, така че няма да коментирам повече.

Колега, вярвам, че се сещаш, че не става въпрос за "тези на улицата", синия бус идва...пишат гледат, нема да взимат отпечатъци нема нищо :roll: . говорим, че има камера, гледа цялата улица, пак неможело :roll:, ква полиция кви 5стинки, кви гумени патрони!!!

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 17 Авг 2009, 23:39

Нямаше как да се сетя, защото кристалното кълбо ми се изцапа и е на химическо... Ако някой се сети от това, което си написал ще вземе посмъртно хляба на Ванга...
... иначе и тези със синия бус са на 24-часово дежурство - на тях им е все тая какво става - при всички случаи друг ще го работи. Ако някой напише, че има камери и друг се заинтересува - идеално, ще стане работата... Ако не... късмет...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата