Работа в Hewlett Packard
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Работа в Hewlett Packard
Привет на всички,
Искам да попитам дали някой знае какви са условията за работа в HP България? Колкото и да е криза и да не се предлага много работа все пак HP са доста големи и мисля, че все нещо може да ми пасне. Със средно образование съм, уча за висше и съм се ориентирал към работа свързана с компютри на не много високо ниво.
Та ако имате близки или приятели или самите Вие работите там ще съм много благодарен да споделите каквато и да е била информация.
Искам да попитам дали някой знае какви са условията за работа в HP България? Колкото и да е криза и да не се предлага много работа все пак HP са доста големи и мисля, че все нещо може да ми пасне. Със средно образование съм, уча за висше и съм се ориентирал към работа свързана с компютри на не много високо ниво.
Та ако имате близки или приятели или самите Вие работите там ще съм много благодарен да споделите каквато и да е била информация.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Колега погледни им в саита за БГ. Може да има обявени конкурси и места. Предполагам че има голям наплив там но поразпитаи. Имам познат които работи и е много доволен
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Здрасти колега, аз бачакам в НР. Кажи каква точно позиция търсиш, има обяви в jobs.bg, разгледай ги.
Si non confectus, non reficiat.
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Здрасти колега, аз бачакам в НР. Кажи каква точно позиция търсиш, има обяви в jobs.bg, разгледай ги.
Здравей,
Интересува ме нещо от сорта на Technical Support понеже това работя в момента. Видях в jobs.bg две длъжности: Backup Solutions Support Engineer with Arabic и Technical Support with German. Това, което не мога да разбера задължително ли трябва да знам Немски/Арабски или не? Също така имаш ли на идея в какво се състои работата на тези позиции и дали някой като мен има евентуално шанс да бъде приет по твои наблюдения. Благодаря.
- Zagy
- нафтения
-
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Колега, погледни сайта на Адеко България - http://www.adeccobulgaria.com/bg/ , тя е една от рекрутмънт компаниите, с които HP работи. Повече от половината от служителите, работещи за HP в 9та сграда на Бизнес парк София всъщност са наети от тази фирма.
Другия сайт е на HP - http://h10055.www1.hp.com/jobsathp/cont ... ite=158613
ПС: принципно от време на време получавам мейли със списък на свободни позиции свързани главно с ИТ обслужването ... Technical Support демек. Сега, обаче съм в отпуска и нямам достъп до HP мрежата. При първа възможност ще проверя дали има нещо.
Другия сайт е на HP - http://h10055.www1.hp.com/jobsathp/cont ... ite=158613
ПС: принципно от време на време получавам мейли със списък на свободни позиции свързани главно с ИТ обслужването ... Technical Support демек. Сега, обаче съм в отпуска и нямам достъп до HP мрежата. При първа възможност ще проверя дали има нещо.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
AcOrP написа:global delivery а![]()
Там искат езици за тоя отдалечения съпорт.
За истински съпорт хардуерен провери в сервизните партньори на ХП.
А баш в ХП-то доста трудно да се уредиш, може и да търсят хора за техническия център в сграда 2 в бизнес парк-а.
Зависи от проекта по който се работи. По принцип английският is a must

- Zagy
- нафтения
-
Абе нещо гледам бая колеги има тука...
или поне има народ от Бизнес Парка.

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
Ами с английския съм на доста високо ниво. Имам стаж от 1 година като Technical Support в една фирма за онлайн транзакции, обаче взе да ми писва и затова търся алтернатива.
Мога да работя със няколко дистрибуции на Linux и съм добър в обикновенни неща като смяна на консумативи на принтери, сглобяване на пц-та и т.н.
Висше записвам тази година и точно това ме притеснява дали на такова реномирано место не е задължително и дали тези Support-и с Немски/Арабски са необходими или просто е желателно се знаят тези езици.
П.С. Благодаря за информацията колеги.
Едит: В сайта на Адеко попаднах на това http://jobs.adeccobulgaria.net/?page=vi ... ost_id=575 доста ми допада, според вас дали покривам условията, като сложим настрана висше-бакалавър
Мога да работя със няколко дистрибуции на Linux и съм добър в обикновенни неща като смяна на консумативи на принтери, сглобяване на пц-та и т.н.
Висше записвам тази година и точно това ме притеснява дали на такова реномирано место не е задължително и дали тези Support-и с Немски/Арабски са необходими или просто е желателно се знаят тези езици.
П.С. Благодаря за информацията колеги.
Едит: В сайта на Адеко попаднах на това http://jobs.adeccobulgaria.net/?page=vi ... ost_id=575 доста ми допада, според вас дали покривам условията, като сложим настрана висше-бакалавър

Последна промяна Lattri на 24 Юли 2009, 9:48, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
Колега Lattri, както колегата liloff каза, пускай СиВи смело, но в момента приема на нови хора е малко затегнат. Погледнах позициите, според мен трябва да се пробваш за втората (Technical Support) - там мисля, че имаш по-голям шанс.
едит: Junior Backup Support Engineers е доста добра - пускай и там, пък каквото стане...
едит: Junior Backup Support Engineers е доста добра - пускай и там, пък каквото стане...
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Малко офф-топик ... абе дайте да си спретнем една опознавателна среща, които сме в Бизнес парка
Най-малкото за по едно кафе в Ондата
Сега он-топик ... отностно бекъп съпорт позицията .. като за начало е добра, определено ще ти писне в един момент, но има време до тогава. Принципно повече се работи с Data Protector, който е супер лесен за използване. Другите са Net Backup и BackupExec ... абе за всичко си има треининги, важно е желанието. Така, че аплайвай о'време

Сега он-топик ... отностно бекъп съпорт позицията .. като за начало е добра, определено ще ти писне в един момент, но има време до тогава. Принципно повече се работи с Data Protector, който е супер лесен за използване. Другите са Net Backup и BackupExec ... абе за всичко си има треининги, важно е желанието. Така, че аплайвай о'време

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2