Авто-мивка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Авто-мивка

Мнение от Bmw_is123 » 13 Юли 2009, 16:35

решил съм да си отварям авто-мивка ,ако някой от колегите се занимава с такъв бизнес да пише ,интересуват ме колко излиза всичко, без мястото него съм го уредил.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 13 Юли 2009, 16:46

намали аватара че да не останеш без него

ПС. имам пароструйка , машина за пране и прахосмукачка на KARCHER още в гаранция за продаване ако те интересува пиши ;)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 13 Юли 2009, 16:51

Хубаво си решил, обещавам само при теб да си мия колите :mhihi: :mhihi: :mhihi: , и други колеги ще докарам, ще я задръстиме от BMW-та тая мивка, само си намали малко аватара ;) :winky:
Иначе инфо за разходи и пр. не мога да ти дам, но няма да е лошо да си имаме една "пауърска" мивка. Не съм чела до сега някой от форума да се занимава с това, ма знае ли човек :roll: 8)
Желая ти успех и като я направиш, да споделиш :) ;)
Изображение

Потребител
Аватар

ьа

Мнение от Bmw_is123 » 13 Юли 2009, 18:06

веднага намалявам с 50% цените на всички услуги за хора с БМВ-та,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Re: ьа

Мнение от ///Ivan » 13 Юли 2009, 18:07

Bmw_is123 написа:веднага намалявам с 50% цените на всички услуги за хора с БМВ-та,

А ако си намалиш и аватара си златен. :winky: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: ьа

Мнение от titto » 13 Юли 2009, 18:34

Bmw_is123 написа:веднага намалявам с 50% цените на всички услуги за хора с БМВ-та,
Да не се отметнеш, че моята я мия често!? :D
Успех с начинанието, това е не лош малък бизнес, без много разходи(ако ще е само мивка, без кафе)!Отдавна ми е в главата да се захвана и аз, но мястото предпочитам да си е мое, а за сега няма такива преспективи! :confused:
В кой квартал си го замислил?
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Потребител
Аватар

а

Мнение от Bmw_is123 » 13 Юли 2009, 18:44

мислех да е в слатина или Гео Милев ,щото с кметицата сме приятели ама вече в слатина има 3-4 авто мивки ,сега на Ботевградско съм си харесал място ама ше видиме как ше се развият нещатата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: а

Мнение от titto » 13 Юли 2009, 18:50

Bmw_is123 написа:мислех да е в слатина или Гео Милев ,щото с кметицата сме приятели ама вече в слатина има 3-4 авто мивки ,сега на Ботевградско съм си харесал място ама ше видиме как ше се развият нещатата
В Редута няма много, давай тук! :winky:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Потребител
Аватар

а

Мнение от Bmw_is123 » 13 Юли 2009, 19:03

доста мислех за редута ,обаче там наема ше е много голям все пак се води Вип-квартал :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Юли 2009, 19:51

Apassionata написа:Хубаво си решил, обещавам само при теб да си мия колите :mhihi: :mhihi: :mhihi: , и други колеги ще докарам, ще я задръстиме от BMW-та тая мивка, само си намали малко аватара ;) :winky:
Иначе инфо за разходи и пр. не мога да ти дам, но няма да е лошо да си имаме една "пауърска" мивка. Не съм чела до сега някой от форума да се занимава с това, ма знае ли човек :roll: 8)

Колежке, старо ти е инфото.. Има хора, които се занимават с тези неща и по-специално с оборудване за автомивки и бензиностанции.
А към колегата :

Точно в момента всичко се е хвърлило на тези автомивки, така че първо вземи един лист и химикал и седни и на един лист напиши приходи и разходи .Как мислиш да е ръчно -с работници .Не забравяй,че същите тези работници след време започват да се пазарят с теб колко от парите който взимаш за измиването на една кола да отиват при тях. Идва момент, в който ти идва кола за измиване, а работника ти или хапва или пък е време да си ходи и просто няма кой да е измие.
Накратко един пример : Ако миеш автомобила за 6 лв. и себестойността за теб е около 1.50лв., той иска да взима 2 лв от автомобил. Дотук добре, но идва момент ,в който му се струва, че му плащаш прекалено малко и вече започва да те изнудва примерно за ставка от 3 лв на автомобил .. И ако не му е дадеш се цупи или пък не го измива както трябва и винаги чака бакшиш от клиента ...Въобще нещата са толкова сложни,че трябва постоянно да им висиш на главата за да не се опитват да хитруват работниците.
Ако мислиш да заложиш на Джетове - това машинки, който работят с монети и са на самообслужване .Такива каквито има на няколко места в София на Еко-то на ''цар борис'' и на ''Черни връх'', то тогава си проготви само за машината в порядъка от 15-20 000 лв. Иначе това е най-добре,защото нямаш разходи за персонал и тази инвестиция ти се връща точно за година и половина. Но там пък е свръзано с вкарването на доста инвестиции в самото начало. Освен това ремонта се извършва само от специализирани фирми,които те задължават да ремонтираш само при тях. В момента ОМВ-то са с измивно оборудване от ИСТОБАЛ -това е испанска фирма .Бих ти дал сайта и да се свържеш с тях,но те си имат дистрибутор за България-фирмата, в която съм аз и ще искат да ти продадат оборудването чрез тях с надценка.Другото,което е -важен е състава на водата.Ако е много твърда, ще ти трябват непрекъснато филтри за пречистване .Такава твърда вода има в Люлин до бензиностанция ''петрол''. Иначе относно линка:
http://www.company-index.com/profile.php?id=528&ln=bg

Колкото до варианта да си купиш ръчни ''керхери'', ами пак ти казах -помисли за този момент, в който работниците ти ще скочат и ще искат по-високо заплащане. Друг е проблема, че ти ако не работиш няколко дни, дори и да ги уволниш ти губиш от това, защото сметките за водата, тока и други разходи си вървят. Още от мига, в който започваш работа като автомивка и се почва с разходите ...Наистина си помисли сериозно за това и дали си струва....
Момента в България е такъв, че ....
И все пак ако решиш да рискуваш, насреща съм и ще ти помагам със съвети или каквото мога.
Поздрави от мен !

Потребител
Аватар

Мнение от Bmw_is123 » 13 Юли 2009, 20:14

sineok_pi4_ написа:
Apassionata написа:Хубаво си решил, обещавам само при теб да си мия колите :mhihi: :mhihi: :mhihi: , и други колеги ще докарам, ще я задръстиме от BMW-та тая мивка, само си намали малко аватара ;) :winky:

Колежке, старо ти е инфото.. Има хора, които се занимават с тези неща и по-специално с оборудване за автомивки и бензиностанции.
А към колегата :

Точно в момента всичко се е хвърлило на тези автомивки, така че първо вземи един лист и химикал и седни и на един лист напиши приходи и разходи .Как мислиш да е ръчно -с работници .Не забравяй,че същите тези работници след време започват да се пазарят с теб колко от парите който взимаш за измиването на една кола да отиват при тях. Идва момент, в който ти идва кола за измиване, а работника ти или хапва или пък е време да си ходи и просто няма кой да е измие.
Накратко един пример : Ако миеш автомобила за 6 лв. и себестойността за теб е около 1.50лв., той иска да взима 2 лв от автомобил. Дотук добре, но идва момент ,в който му се струва, че му плащаш прекалено малко и вече започва да те изнудва примерно за ставка от 3 лв на автомобил .. И ако не му е дадеш се цупи или пък не го измива както трябва и винаги чака бакшиш от клиента ...Въобще нещата са толкова сложни,че трябва постоянно да им висиш на главата за да не се опитват да хитруват работниците.
Ако мислиш да заложиш на Джетове - това машинки, който работят с монети и са на самообслужване .Такива каквито има на няколко места в София на Еко-то на ''цар борис'' и на ''Черни връх'', то тогава си проготви само за машината в порядъка от 15-20 000 лв. Иначе това е най-добре,защото нямаш разходи за персонал и тази инвестиция ти се връща точно за година и половина. Но там пък е свръзано с вкарването на доста инвестиции в самото начало. Освен това ремонта се извършва само от специализирани фирми,които те задължават да ремонтираш само при тях. В момента ОМВ-то са с измивно оборудване от ИСТОБАЛ -това е испанска фирма .Бих ти дал сайта и да се свържеш с тях,но те си имат дистрибутор за България-фирмата, в която съм аз и ще искат да ти продадат оборудването чрез тях с надценка.Другото,което е -важен е състава на водата.Ако е много твърда, ще ти трябват непрекъснато филтри за пречистване .Такава твърда вода има в Люлин до бензиностанция ''петрол''. Иначе относно линка:
http://www.company-index.com/profile.php?id=528&ln=bg

Колкото до варианта да си купиш ръчни ''керхери'', ами пак ти казах -помисли за този момент, в който работниците ти ще скочат и ще искат по-високо заплащане. Друг е проблема, че ти ако не работиш няколко дни, дори и да ги уволниш ти губиш от това, защото сметките за водата, тока и други разходи си вървят. Още от мига, в който започваш работа като автомивка и се почва с разходите ...Наистина си помисли сериозно за това и дали си струва....
Момента в България е такъв, че ....
И все пак ако решиш да рискуваш, насреща съм и ще ти помагам със съвети или каквото мога.
Поздрави от мен !
Много ти благодаря за тази информация аз мислех да започна с Джетове с 3 кледки обаче като ми казваш че тия джетове са 15-20 хилки се узадачавам аз сега имам някаде около 30 хилки ама ако трябва и колите ше си продам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dimitrov » 13 Юли 2009, 20:23

Преди време и аз мислех да се занимавам с това... Но много бързо ме отказаха само с ходенето ми в общината... :( Остави парите за машини и т.н. но озаконяване на водата (сонда примерно) след това отиваш в КАТ от там трябва да ти издеистват разрешително за вход и изход... абе доста сложно е всичко. Бях намислил да направя такава на самообслужване с машини и препарати на SONAX... За две клетки, едни четки и 2 прахосмукачки излизаше някаде около 300000лв... Като в София има само още едни такива машини за миене и едни такива четки които са в PORSCHE... Иначе машините са страшни не като тези по OMV или другите мивки на самообслужване... При тях има 5 режима... 1. Измиване в вода под високо налягане 2. Измиване с четка с активна пяна 3. Изплакване 4. Полиране 5. Гланциране...
Миеш я сам за 3-4лв. и все едно ти е мита в някоя скъпа автомивка...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Юли 2009, 0:11

Аз също бях задвижил нещата с автомивка на самообслужване, но ме завъртяха други задачи и не я направих. Иначе бях намерил доста изгодни варианти за оборудване - част втора употрба, част ново. Ползвай гугъл и мисля,че може да намериш варианти. Иначе хубавите тунел-четки почват от около 40 000 лв, без халето. Аз лично не бих направил ръчна мивка, защото има много променливи там, а и са на всеки ъгъл, освен това качеството ти зависи от текучеството и настроението на персонала. Единствената ниша в автомивките за мен в момента е да предложиш качествено измиване и подсушаване на цена не повече от 4 лв. Може да се видим да поговорим дали не можем да сме си полезни, ако искаш пиши лс.
Never mistake motion for action...

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 14 Юли 2009, 1:24

С моя пост ще up-на темата, защото живо ме интересува тоя бизнес само, че за Перник, защото както казвате мивки има много, но качествените са малко.

Интересува ме въпроса с активните пяни до колкото съм слушал повреждали лаковото покритие на колата???
Последна промяна Веселин|Василев на 14 Юли 2009, 1:28, променена общо 1 път
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 14 Юли 2009, 1:26

Айде някой да направи във Варна. Че нещо не мога да си намеря качествена.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата