Задни седалки - махане и каране без тях

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Задни седалки - махане и каране без тях

Мнение от vicho » 21 Фев 2009, 18:23

Въпрос, могат ли да ти спрат колата от движение, ако нямаш задни седалки? Ако могат защо? Ако не могат, защо?

Че има 2-ма, дето не слушат. :twisted:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 21 Фев 2009, 18:26

абе на мене ми разправя едни приятел,че ако те гепат фуражките така и ще има разправия,щот се нарушавала конструкцията на автомобила :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 21 Фев 2009, 18:28

и за мен е интересно 4е и аз немам седалки
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 21 Фев 2009, 18:37

Аз мисля, че може да има проблем, колата трябва да се кара така, както е по талон... само за сравнение, Мъжот има една служебна Фабия, която е ригистрирана като товарен автомобил, тоест бяха сложили една решетка зад предните седалки и бяха махнали задните ... После естествено ънду, сложиха си пак седалките и ... един ден.. палка и ... спряха колата от движение, някъв стикер бяха лепнали на предното стъкло... Бая разправии бяха, връзки се търсиха, май и глоби имаше солени... и сега пак е така... както трябва де по регистрация...товарна...
Така че вероятно ще правят проблеми КАТ-аджиите... ако решат да се заяждат! Съвсем лично мнение, базирано на според мен аналогичен случай...нека каже някой, който се е сблъсквал с конкретния проблем... :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 21 Фев 2009, 18:41

Имаше нещо че нямаш право да караш без седалки, основанието е че ако стане катастрофа и трябва да се превозят хора до болница няма да може с кола без седалки.
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 21 Фев 2009, 18:45

Абе нема такива работи-учебната Газ-ка имаше пейки отзад и имаше право да вози хора.Махаш пейките и става товарна за частни курсове
ИзображениеИзображениеИзображение
Проблем е ако е примерно 1+1 по талон и се возят повече глАви вътре
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Фев 2009, 18:51

павката написа:абе на мене ми разправя едни приятел,че ако те гепат фуражките така и ще има разправия,щот се нарушавала конструкцията на автомобила :roll:

:yes:

Нямаш право да караш с премехнати задни седалки точно поради основанието за нарушаване цялостта на автомобила.. :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Фев 2009, 18:59

За някой хора думата не е достатъчна, дайте да видим черно на бяло, къде пише?

Ако ме спре катаджия и ми каже
"не можеш да караш без задни седалки, ще ти пишем акт"
и аз като му кажа
"покажи ми в закона къде пише"

той какво ще направи?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 21 Фев 2009, 19:00

Apassionata написа:Аз мисля, че може да има проблем, колата трябва да се кара така, както е по талон... само за сравнение, Мъжот има една служебна Фабия, която е ригистрирана като товарен автомобил, тоест бяха сложили една решетка зад предните седалки и бяха махнали задните ... После естествено ънду, сложиха си пак седалките и ... един ден.. палка и ... спряха колата от движение, някъв стикер бяха лепнали на предното стъкло... Бая разправии бяха, връзки се търсиха, май и глоби имаше солени... и сега пак е така... както трябва де по регистрация...товарна...
Така че вероятно ще правят проблеми КАТ-аджиите... ако решат да се заяждат! Съвсем лично мнение, базирано на според мен аналогичен случай...нека каже някой, който се е сблъсквал с конкретния проблем... :roll:

Тва положение в талона на Фобията пише 1+1 и се води товарен автомобил за това се спира от движение!
Аз повече от две години си карах Е30ската без задни седалки и никога не съм имал проблем за това,но пък съм имал милиони други проблеми :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 21 Фев 2009, 19:02

vicho написа:За някой хора думата не е достатъчна, дайте да видим черно на бяло, къде пише?

и аз като му кажа

той какво ще направи?

Ами ще извади закона и ще ти покаже
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Re: Задни седалки - махане и каране без тях

Мнение от SpUd3r » 21 Фев 2009, 19:08

vicho написа:Въпрос, могат ли да ти спрат колата от движение, ако нямаш задни седалки? Ако могат защо? Ако не могат, защо?

Че има 2-ма, дето не слушат. :twisted:

ей врачански недей да хитруваш, не спорехме затова,а за друго :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

спорът беше дали задните седалки служат за окрепването на купето, така че си промени първото мнение ;)
Tux0 Ca !
Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 21 Фев 2009, 19:13

На баща ми му бяха писали на един бус беше махнал един ред от задните седалки и беше натоварил два варела,та му писха акт за нарушаване на конструкцията на автомобила.
С мен също са се заяждали с колата без задна седалка ама само със закани за актове,не са ми писали,ама тва във Враца с тия наще полицай пак се знаем и се излиза на глава ама някаде другаде ако ме хванат съм сигурен че ще ми лепнат един за нарушаване конструцията!
П.С веднъж ми се заядоха че нямам кори на вратите,ама нищо не писаха,то тва и оставаше :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 21 Фев 2009, 19:48

За укрепване нищо не укрепват, но доста добре шумоизолират.
Карал съм 1 седмица без седалка, облегалка, ски сак и кечето под седалката и се усещат доста повече шумове, най-вече от генерацията като влезе двиг. в оборот :)
Aко при това положение се развие и металния капак към помпата става ужасно :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 CI

Мнение от SpeeD_GT » 21 Фев 2009, 20:01

не знам дали може или не може ма кат те хванат казваш че ей сега си ги свалил да се перат и сега изсъхват :mhihi:
Нема пари нема гуми !
Има пари па нема гуми :mhihi:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 21 Фев 2009, 20:10

vicho написа:За някой хора думата не е достатъчна, дайте да видим черно на бяло, къде пише?

и аз като му кажа

той какво ще направи?

Поизчетох доста, включително и в други авто форуми... Общото мнение е, че не би трябвало да има проблем да се махнеш седалките, но по Закон, ако това се води промяна на конструкцията на автомобила, могат да ти напишат акт и да спрат колата от движение. Ето го и в ЗДП
"Глава ШЕСТА

ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ
Чл. 171 За осигуряване на безопасността на движението по пътищата могат да се прилагат следните принудителни административни мерки:
....2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:

а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;
Глава СЕДМА
АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
Чл. 179 Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
...
3. собственик или длъжностно лице, което допуска в движението по пътищата пътно превозно средство, чиято конструкция е изменена без съответното за това разрешение;

Е, голям спор ше падне с ченгето дали махането на седалките е "изменение на конструкцията" :roll: :mhihi: :roll:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата