Собствен бизнес със заем За и Против -препоръки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Собствен бизнес със заем За и Против -препоръки

Мнение от saint85 » 17 Фев 2009, 22:57

Здравейте колеги в тая държава не се живее -ниски доходи и високи разходи :( имам една идея за собствен бизнес имам на разположение помещения на добър наем и около 5-6 компа за които няма да плащам мисля да си отворя интернет - кафе с около 10-15 машини което ще има и сервиз за компютри имам достатъчни познания в областа мога да си поддържам сам машините и тн. мисля да дръпна едни 20-25 хил. лв. Искам да попитам според вас има ли хляб в тоя бизнес и какво струва на човек да си отвори фирма, ако може малко подробности(за 24 часа работно време, лицензи,рушвети :mhihi: и тн. какво трябва)

Благодаря предварително :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 17 Фев 2009, 23:17

Колега, много зависи за кой град става въпрос, но по мое мнение дори в по-малките градове няма много хляб за интернет клубове/кафета...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 17 Фев 2009, 23:26

по добре някоя механичка отвори... народа сега на пиене го избива Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Фев 2009, 23:31

Всичко става с желание.Ако го правиш с идеята да печелиш няма как да стане.Но с повечко желание,мерак и най-вече да ти доставя удоволствие според мен всичко се постига.Ако нямаш намерение да стоиш там,а само да вложиш пари и оставиш някой ,да очакваш да ти падат пари ей така,не стават нещата.
Иначе отиваш при някой счетоводител и ще ти обясни какво да правиш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 17 Фев 2009, 23:33

Колега,всички интернет зали фалирват в момента,почти всеки има интернет вкъщи.Няма смисъл.Ще правиш оборот около 30-40лв на ден,при това само от лапетиите,които ще правят някакви мрежи когато не са на училище.Но разходите за поддръжка на машините точно от тези хлапета е с пъти по-голям.От личен опит ти го казвам.Иначе идеята за сервиз не е лоша,но трябва да сключиш договор за поддръжка с някоя по-сериозна фирма/и.Иначе пак ще опреш до поддръжката само на машините от твоя квартал.

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от saint85 » 17 Фев 2009, 23:41

Всичко става с желание.Ако го правиш с идеята да печелиш няма как да стане.Но с повечко желание,мерак и най-вече да ти доставя удоволствие според мен всичко се постига.Ако нямаш намерение да стоиш там,а само да вложиш пари и оставиш някой ,да очакваш да ти падат пари ей така,не стават нещата.
Иначе отиваш при някой счетоводител и ще ти обясни какво да правиш

Точно идеята ми е че мога сам да си бачкам как се вика то мерак и желание бол работил съм в комп. клуб и бях и администратор и оператор и по 24ч. смени съм бичил работа не ме плаши стига да има защо, ама понеже мога да зема 5-6 машини почти без да плащам и лев пък и за сервиза имам малко връзки у Мост и все пак съм админ в Поликомп та части бол ама явно май ще бъде кафенце -сервиз :)
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 17 Фев 2009, 23:45

Нали не забравяш, че ти трябва и легален софтуер?

mihal написа:по добре някоя механичка отвори... народа сега на пиене го избива Изображение

Механичката по добре звучи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 17 Фев 2009, 23:50

направи една механичка пък ние ще идваме там на седмични срещи ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 17 Фев 2009, 23:51

Определено съм на мнение, че няма хляб в този бизнес...Народа го раздава на почивка...механа е перфектна идея и се правят добри пари стига да имаш търпение и акъл...каквото и да захванеш ти пожелавам успех!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 17 Фев 2009, 23:52

Не ти е работа колега, много са кинтите които се дават наляво и на дясно, като почнеш лицензи за Уиндоуса, лиценз за игрите ( към Пулсар, Трансфергруп се плаща всяка година), наем за обекта, СОТ,ХЕИ,Пожарна,осигуровки,данъци,за счетоводство, регистрация и обслужване на самата ти фирма, много се влияеш от сезоните, когато е по-топло основните ти клиенти ритат топка... не е каквото беше едно време.
Всяко 2-ро хлапе има и комп и нет утях си, конкуренцията ти я оставям за последно, това е неблагодарен бизнес вече.
Става, ако си в някое по-забутано село или много малко градче, и да си 1 клуб, и да имаш 30-40 деца дето да се въртят около тебе, ама смятай по 1лв на калпаче, 40-50 лв ако връзваш на ден, пак ще е добре, и от тях си извади разходите !

А ако имаш работник, нещата стават оше по-сложни, Трудова медицина, замерване на работната среда, тоалетна задължително трябва да имаш.
За ремонт на компове се плаща патент, който мисля беше над 1000 лв, иначе трябва да си регистриран по ДДС, това значи по-скъпо счетоводство.
Абе сложно е.. и много зависи от средата където ще правиш това.
Като цяло инвестиция от 25 хил. и при това на кредит, е силно рискова, както казват колегите в днешно време само кръчмите са пълни :)
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

младши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от krystal » 17 Фев 2009, 23:57

saint85 написа:

Точно идеята ми е че мога сам да си бачкам как се вика то мерак и желание бол работил съм в комп. клуб и бях и администратор и оператор и по 24ч. смени съм бичил работа не ме плаши стига да има защо, ама понеже мога да зема 5-6 машини почти без да плащам и лев пък и за сервиза имам малко връзки у Мост и все пак съм админ в Поликомп та части бол ама явно май ще бъде кафенце -сервиз :)

За механа или кафенце ще ти трябват доста разрешителни..Вече зависи от мястото,но аз лично не бих се хванала с това.
Виж за сервиз идеята е добра според мен.В България услугите все още са ниско платени и тепърва ще се качват цените в тази свера.
Успех ти желая,каквото и да решиш.

младши ентусиаст
Аватар

рре

Мнение от saint85 » 17 Фев 2009, 23:57

Нали не забравяш, че ти трябва и легален софтуер?

дам това съм го сметнал Поликомп е официален вносител на Майкрософт ;) а със Пулсар за игрите че се разбереме нали съм им редовен клиент :mhihi: Смятах до сега и майче сте прави няма фаидъ
А па ако отвора една механа какво пиене ще падне ама лошото е че неразбирам от механи а от компютри -кофти да бях станал готвач или сервитъор щеше механа да е ама аз съм на мнение че трябва да се занимаваш с това от което разбираш. Сега ще сметна и механата ха ха :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 17 Фев 2009, 23:59

Чувал съм че в Сф. не можеш да си правиш интернет зала където ти падне...всеки/а мутра си има раион...ако попаднеш на такива очаквай да бъдеш заплашен за рекет..
Иначе недостатъците са..
-вече почти всеки си има комп. или лаптоп в къщи или офиса..
-да си направиш фирма(ако нямаш) точно сега е много солено...само за информация около 5000 лв. въпреки че не съм сигурен и зависи каква дейност ще водиш..въпреки това има още много неща да платиш за разрешения..А за работното време от общината ще ти го определят...Но се надявам да е поне до 24:00ч.
-само хлапетата на бедните родители биха посещавали...а и не рядко няколко да си направят една мрежа..
-за др. в момента не се сещам

обаче като за начало ще е добре те комп. вече са евтени и за 1000 лв. ще се сдобиеш със гейм пц..

още нещо според твоите виждания и умения трябва да си много сигурен в себе си...то така "просто да пробваш" няма смисъл...иначе все пак зависи какъв е районът ти..какви обекти и клиенти биха се навъдили...а и да няма конкуренти че е зор работата..

;)

Това е от мен..иначе е много добра идея да започнеш да влагаш заема си в недвижимо имущество....в началото аз бях точно като теб...само че ако нямаш..
Все пак да доуточня че ако си в помещение на поднаем ти ще има да рискуваш..просто това са излишни разходи-но все пак като за начало можеш да поработиш 1-2 год. и тогава да решиш...ако върви най-добре е да го купиш това помещение от колкото да продължиш да плащаш наема...или ако може би не съм разбрал добре това помещение си е ваша собственост и го давате поднаем..ще е идеално...но все пак не сим сигурен дали ще ти стигнат толкова пари...като че ли са над 10 пц-та май трябва да имаш 2 тоалетни а и зависи колко са местата за кафето...но със сигурност изискванията ще са достатъчни на 1 женска и 1 мъжка + 1 за персонала....за тези неща ще разпиташ добре преди да си почнал...защото има изисквания които трябва да отговарят..

Ето ти едно добро начало от къде да се запознаеш с нещата http://www.paragraf22.com/pravo/naredbi/otm/54994.html

p.s.
99ufo99 написа:........

Взе ми думите от устата... 8)
Последна промяна cucko на 18 Фев 2009, 0:09, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 18 Фев 2009, 0:01

е то ако мястото е подходящо и имаш нужните средства, кво ти пречи ?
То неможе да си и готвач и сервитьор и барман и чистач и мияч :)
Така или иначе ще ти трябва персонал, важно е да имаш идея как да направиш интериора, да е на хубаво място, да отговаря на санитарните изисквания за категория на такъв тип заведение, и най-основното КИНТИТЕ ! :) то друго не остана ;)
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 18 Фев 2009, 0:04

Е как можа да пуснеш мнението 5 сек. след мене :mhihi: Трябва да се тръгне от някаде, а пък и сега като се замисля сервизите за комп. са малко и няма да имам толкова разходи ще взема първо да си намеря клиенти и тогава ако тръгне ще легализирам всичко
1. Предлагам пълна сервизна поддръжка на вашите компютри
2. Работа само с доказани части и пълна гаранция
3. Поддръжка на домейни,пощенски сървари,виндоуси и тн. софтуер
4. Работя бързо и качествено, ако случайно нещо не сте доволни приемам рекламация за сметка на фирмата

Етооооо колко лесно било пускаш тема за размисъл и хоп идват идейте :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С. Благодаря на колегите за изчерпателните отговори и добрите пожелания
Последна промяна saint85 на 18 Фев 2009, 0:08, променена общо 1 път
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата