Призив на водачите на двуколесни мпс!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Призив на водачите на двуколесни мпс!!!

Мнение от speedtool » 15 Фев 2009, 23:58

Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон

Не ме видя

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?

Мисли! Погледни два пъти

Rights! Rides! Racing!

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!

http://forum.moto-zone.bg/index.php/topic,37711.0.html

Edited by Azrail:
Така като видя един плеснат линк и ми идва да плесна една забрана за писане. При все, че момчето си го е написало с код, с всичко.
Ех, ама аман вече...
Оправих ти мнението, само защото темата е сериозна.
Следващият път вече ще има наказания.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Призив на водачите на двуколесни мпс!!!

Мнение от Stanchev » 16 Фев 2009, 0:25

speedtool написа:Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.

драги приятелю, нямам никакво намерение да се съсредоточавам докато си карам, защото видиш ли ще прелетиш покрай мен с 300 км/ч от дясната ми страна ;)
или да бъда търпелив в 300 метровото задръстване, докато ти или някой друг "пич" реши да изшари между колите и да ми изкриви огледалото или да ми издере калника.
няма как да стане!

ИМА ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА и той трябва да се спазва от ВСИЧКИ.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Фев 2009, 0:48

Stanchev написа:
драги приятелю, нямам никакво намерение да се съсредоточавам докато си карам, защото видиш ли ще прелетиш покрай мен с 300 км/ч от дясната ми страна ;)
или да бъда търпелив в 300 метровото задръстване, докато ти или някой друг "пич" реши да изшари между колите и да ми изкриви огледалото или да ми издере калника.
няма как да стане!

:arrow: :idea: :yes:

Не знам що моторджиите си мислите, че за вас важат различни правила за движение... и не, разделителната линия" не е предназначена за бързо придвижване на мотоциклетите... това май никога няма да го разберете... досега не съм видял мотор, който да се е наредил със всички коли в задръстването... явно сте повече от нас с четирите гуми.

И да, когато се научите да се движите по правилата на движение, предназначени за всички водачи - тогава и аз (ние) ще се съобразяваме с вас... честно казано - големи тарикати сте... повечето.

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 16 Фев 2009, 0:58

Темата не ми харесва накъде отива...
Добре де, минаваш на зелено на пешеходен светофар и газиш пешеходец, който минава на червено. Кой е виновен?
Моторджийте че се имат за безсмъртни и за повече от "нас", е ясно. Просто малко повече внимание няма да дойде в излишък, това е идеята на темата. Би могло да спести на някои затвор, но още повече - да даде живот. Те като са безразсъдни (повечето), поне ние можем да им дадем още малко време да се порадват на "безсмъртието" си.
Поне така разсъждавам аз.
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 16 Фев 2009, 1:06

така е, прав си, а за останалата част няма нужда от тема за внимание, а още повече и важна тема ;)
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 16 Фев 2009, 1:35

Малко повече напомняне за внимание никога не е излишно.
Ще поседи така известно време, после ще я махна.
MORE BEER!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Фев 2009, 10:56

.......ми да пуснеме същата тема и я направете важна : "Малко повече внимание към тъмнозелените коли!" ????!! :roll: Щото сме забелязали ,че ги карат в повечето случаи по-бавно реагиращи шофьори!

Всички на пътя спазват знаците и закона и не е важно дали са на две или на четри колела или пък са на два крака! Както гледам да не отнема предимство на кола -така гледам и на мотор ...!!! Съжалявам ,но в повечето случаи моторджиите са си сами виновни,карат като бесни и случките са заради самите тях,така че може да прекръстите темата :"Братя моторджии,за бога внимавайте!!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 16 Фев 2009, 11:04

Stanchev написа:драги приятелю, нямам никакво намерение да се съсредоточавам докато си карам, защото видиш ли ще прелетиш покрай мен с 300 км/ч от дясната ми страна ;)
няма как да стане!

Така е няма нужда да се съсредоточаваш. Пък изкривеното огледало и калник са повод да ги засичаме щото видиш ли решили са да минат преди нас на светофара. Моето мненеи е, че трябва да се внимава с мотористите, независимо дали карат с 200 или 500 защото като удариш някой такъв, дори и да не си виновен после ще ти тежи на съвеста( разбира се който я има)

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Фев 2009, 11:09

да ! супер приятно е некой тарикат ,щото решил да мине ТАМ ,КЪДЕТО НЕ МУ Е МЯСТОТО И КЪДЕТО НЕ Е РАЗРЕШЕНО да ти изкриви калника и огледалото!! и евентуално да зема да му махна с ръка нежно и да му пожелая приятно пререждане ли!?!?!? като е тарикат си поема отговорността и евентуалните последтвия ,както и от карането с превишена скорост или задминаване от дясно и покрай мантинелата!!!
аман от тарикати от "енергото"!!!!
и ще ми тежи на съвестта ако съм виновен!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 16 Фев 2009, 11:19

Това е малко като "Нека внимаваме повече и бъдем толерантни към автоджигитите" :roll:

Ако мотористите карат по правилата за движение заедно с всички останали МПС-та, изобщо няма да е необходимо допълнително съсредоточаване и внимание... Имат фарове, чуват се от далеч, нищо необичайно :idea: Глупаво от тяхна страна е да си мислят, че като карат с по 240 по Цариградско/ Ботевградско, някой ще има постоянно едно наум и ще се оглежда за мотор.

Аз лично не съм видял мотор да се нареди зад мен на светофара, освен ако не е някой приятел и не сме заедно...
Всички най-отпред и на жълто вече сме на средата на кръстовището, пък после "Олеле-мамо". Естествено като видя мотор си имам едно наум и гледам да го пазя :!: , но и приканвам всички водачи на двуколесни също да карат внимателно и да се пазим взаимно, защото историята помни и случаи на пострадали шофьори от мотори :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 16 Фев 2009, 11:31

SKISA написа:да ! супер приятно е некой тарикат ,щото решил да мине ТАМ ,КЪДЕТО НЕ МУ Е МЯСТОТО И КЪДЕТО НЕ Е РАЗРЕШЕНО да ти изкриви калника и огледалото!! и евентуално да зема да му махна с ръка нежно и да му пожелая приятно пререждане ли!?!?!? като е тарикат си поема отговорността и евентуалните последтвия ,както и от карането с превишена скорост или задминаване от дясно и покрай мантинелата!!!
аман от тарикати от "енергото"!!!!
и ще ми тежи на съвестта ако съм виновен!!

И ти си прав, ама защо ти трябват излишни главоболия. Като бързат за оня свят по-добре не им се пречкай да не те завлечат и теб

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Фев 2009, 11:45

по същата логика трябва да се съобразявам с големите А8ци,с еднаквите номера,с пилотните коли на дупетатите и на мутрите и с големите рейсъри по улиците!!!!!!!! щото ,раиаш ли ,те решили ,че са нещо повече!! съжалявам не са! нито пък мотористите са нещо повече от останалите...!! уважавам правото на всеки да избере начина да се пребие -стига да не заплашва околните и да им пречи...!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 16 Фев 2009, 12:04

SKISA написа:по същата логика трябва да се съобразявам с големите А8ци,с еднаквите номера,с пилотните коли на дупетатите и на мутрите и с големите рейсъри по улиците!!!!!!!! щото ,раиаш ли ,те решили ,че са нещо повече!! съжалявам не са! нито пък мотористите са нещо повече от останалите...!! уважавам правото на всеки да избере начина да се пребие -стига да не заплашва околните и да им пречи...!!

Не ме разбра, не са повече от отстаналите няма и да бъдат. Както казах на мен ще ми тежи на съвеста ако стане нещо независимо дали ще съм виновен или не. Но явно другите нямат такива проблеми.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Фев 2009, 12:17

Rebel написа:
Аз лично не съм видял мотор да се нареди зад мен на светофара, освен ако не е някой приятел и не сме заедно...
Всички най-отпред и на жълто вече сме на средата на кръстовището, пък после "Олеле-мамо".

:yes:

Още по-лошото е, че има доста Кофибайкъри (Coffee-Biker: мухльо, който си е купил матор да се прави на гъзар пред кварталните кифли и по бермудки и тениска, без каска, "ходи" до кварталното кафе...), който лесно може да ги пребиеш поради тяхната си некадърност..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99"318 I"E-46
Детайли за колата: E46

==

Мнение от zliat71 » 16 Фев 2009, 13:57

Заставам плътно зад думите на кол.Станчев аз лично сам си патил от моторис.
Не е важно какво говорят зад гърба ти Важното е като се обърнеш всички да мълчат
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата