Cayenne off road

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Cayenne off road

Мнение от ja » 11 Яну 2009, 0:53

Аз лично съм изумен от офроуд качествата на този Поршак. Винаги съм си мислел, че това е просто един бърз градски джип, но явно става и за в гората...

http://www.youtube.com/watch?v=ubVflxB60vo

http://www.youtube.com/watch?v=4ps0QNZo ... re=related

Не успях да намеря подобни клипчета на X5, някой да пусне ако знае къде има.

Не съм сигурен дали темата не е за видео раздела ама там пише: "Видео клипове с участието на нашите любими Баварци."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 11 Яну 2009, 1:10

първия клип е наистина много впечатляващ, на мен лично не би ми стискало да си подложа Поршето на такива тестове :)
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Яну 2009, 2:01

Впечатляващо наистина :) Свикнали сме да ги гледаме само на шосето ,лъскави и за това така ... направи ми впечатление обаче ,че системата за задвижване на четерите колела не е толкова бърза и гъвкава като тази на БМВ :!: Карал съм на зимен тест драйв на банско Х3 и Е61 и там в момента ,в който една гума или две гуми останат във въздуха без никакъв контакт ,Х системата пренасочва много бързо въртящия момент към колелата с контакт.Тук обаче Поршето издиша ...

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 11 Яну 2009, 10:51

Смятам, че някой душманин с Е53 би се справил по добре от тоя с Кайена. Но не знам колко трябва да си мразиш "магистралния джип" за да му причиниш това.

http://www.youtube.com/watch?v=x0Wj81_F ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=5r7opOr- ... re=related
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Яну 2009, 12:12

Поршето използва платформата на Туарега,а джипката на VW е с прилични възможности за офроад,съответно Кайена също ( доста по добри от тези на Х5 )
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 11 Яну 2009, 12:39

///M Power написа:Поршето използва платформата на Туарега,а джипката на VW е с прилични възможности за офроад,съответно Кайена също ( доста по добри от тези на Х5 )

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 11 Яну 2009, 13:41

Почетох малко в офроуд форума и там доста ги плюят и двете джипки.

Прави ми впечатление обаче, че Кайена има едно голямо предимство въпреки забележката която направи Пенчев а именно това че има голям клиренс. Незнам точно какво окачване има но доколкото разбрах от едно от клипчетата има настройка за няколко нива, което май X5-цата няма и почти винаги застава на кантар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Яну 2009, 15:05

поршето е с въздушно окачване,3 са позициите,като при висока скорост само си намаля клиренса
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 11 Яну 2009, 15:10

За мен марката за оффроад е само една - Land rover

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 11 Яну 2009, 16:25

emo_pld написа:За мен марката за оффроад е само една - Land rover

Абе в този клас е Рейндж Ровера, но си мисля, че като проходимост е някъде около X5.

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 11 Яну 2009, 22:04

ja написа:
Абе в този клас е Рейндж Ровера, но си мисля, че като проходимост е някъде около X5.

По-скоро с колкото по-спортен е Х5 от него, толкова по-проходим е той. Просто са несравними. Без да става дума за Рейндж Роувър Спорт, който според мен е доста несполучлив компромис.
По темата - аз лично съм виждал Кайен С с шосейни гуми и останах впечатлен. Много голямо отклонение на осите и клиренс. Иначе е факт бавното преразпределение на мощността, което по принцип трябва да е сериозен минус, но... Интересно обаче не съм виждал офф-роуд състезание с участието на Кайен
Последна промяна gruh4o на 08 Дек 2009, 19:59, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 11 Яну 2009, 22:46

на първия клип джипа е с кофти гуми но се справя горе долу добре все пак е доста дълъг и много луксозен джип ,нивата гое минала този терен без затруднения :mhihi: ,за Х5 като джип нема да коментираме

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Яну 2009, 0:47

gruh4o написа:
ja написа:

По-скоро с колкото по-спортен е Х5 от него, толкова по-проходим е той. Просто са несравними. Без да става дума за Рейндж Роувър Спорт, който според мен е доста несполучлив компромис.
По темата - аз лично съм виждал Кайен С с шосейни гуми и останах впечатлен. Много голямо отклонение на осите и клиренс. Иначе е факт бавното преразпределение на мощността, което по принцип трябва да е сериозен минус, но... Интересно обаче не съм виждал офф-роуд състезание с участието на Кайен

Малко са отборите които могат да си го позволят :)
http://www.youtube.com/watch?v=edbNrc7xhPA

Мишу написа:на първия клип джипа е с кофти гуми но се справя горе долу добре все пак е доста дълъг и много луксозен джип ,нивата гое минала този терен без затруднения :mhihi: ,за Х5 като джип нема да коментираме

Абе тя Нивата е ясна че е проодима ама я отиди с нея от София до Бургас :)

На този терен ми се искада видя X-овете как ще се държат или пък МЛ или Г-класата. Но без доработки, градските модели.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Яну 2009, 0:56

лаик съм,ама не би ли трябвало офроут мъшината да е нафтовица? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Яну 2009, 1:08

Ако ще я караш в Сибир - не :)

Колкото повече мощ толкова по-добре, вече при нафтата имаш сравнително голям въртящ момент в ниските обороти и при по-малките двигатели. А те съответно горят по-малко :)

Ама и аз съм лаик, ако има запознати да кажат.

Следваща

Назад към Извън Темата