пътуване с компакт в снега ЗА ТРИЕНЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

пътуване с компакт в снега ЗА ТРИЕНЕ

Мнение от Димитър Димитров » 09 Яну 2009, 13:51

Здравейте колеги искам да споделя с вас вчерашното си патуване Козлодуй-София-Кюстендил и обратно с компакт 1.8ти :D Та сутринта тръгнахме в 6часа 3-ма човека аз 80кг единия ми приятел 140кг 190см висок и третия 120кг / как се събрахме не знам / до кюстендил без проблеми пътя сух караш и пееш, спазарихме един джип оставих ги двамата да се оправят с документите и тръгвам по обратния път часа вече е 15.30 от 1 час вали сняг / почна се / още на излизане от града видях че снега не е расчистван / чесно да си кажа фана ме страх :mhihi: компакта в сняг не го бях карал и бях много предобеден миналата зима карах седан и не можеше да помръдне в снега с чисто нови гуми който впрочем сега са на компакта/ тръгвам аз към перник едва едва, след първите 3-4 км вече бях очуден от поведението на колата - стой си добре на пътя ако не подавам рязко газ няма проблем нагоре по байрите никви грижи :D леко леко 60км/ч минах перник и наближих Софето там стана страшно :help: часа е 17.15 трафика натоварен до краен предел / маршрута ми е по околовръсното към Ломско шосе с спирка в Люлин 5/ подкарах смело по околовръсното с мисълта че всеки момент ще се завъртя / 4 часа не съм пушил/ през главата ми минаваха мисли за пътна помощ/ НО ПАК удивление компакта си върви без никакви проблеми. Единствено на слизане от околовръсното кам ботевградско шосе по охлюва слезох напред с вратите завъртя се горе и до фоло си го държах така............................... С това искам да кажа на всички който са на мнение че компакта е нестабилна кола, неустойчива и всякакви други такива - КОЛЕГИ Е 36 КОМПАКТ Е ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ
Последна промяна Димитър Димитров на 10 Яну 2009, 11:01, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: пътуване с компакт в снега

Мнение от Feanor » 09 Яну 2009, 13:56

Херо написа:КОЛЕГИ Е 36 КОМПАКТ Е ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ

Колега, един приятелски съвет от мен... внимавай в снега. Внимавай много и постоянно. ;) Не съм карал компакт и нищо не казвам за самата кола, просто при невнимание със всяка кола може да стане белята. Особено опасно е, когато решиш, че колата ти е стабилна и се държи перфектно на пътя. Не ме питай от къде знам. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 09 Яну 2009, 13:56

че то компакта е предходния модел преди X5 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 09 Яну 2009, 13:57

По точно Е36 Купе :mhihi: :mhihi: :mhihi: е перфектно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 09 Яну 2009, 14:04

Колега напълно съм сагласен с теб ако не внимавах 100% да съм го отъркалял но мисалта ми е че много хора подценяват този модел а той не е чак толкова за подценяване :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 09 Яну 2009, 14:13

Херо написа:КОЛЕГИ Е 36 КОМПАКТ Е ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ

Аз за това си търся компакт 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 09 Яну 2009, 14:59

[/quote]Колега, един приятелски съвет от мен... внимавай в снега. Внимавай много и постоянно. ;) Не съм карал компакт и нищо не казвам за самата кола, просто при невнимание със всяка кола може да стане белята. Особено опасно е, когато решиш, че колата ти е стабилна и се държи перфектно на пътя. Не ме питай от къде знам. :mhihi:[/quote]
Колега незнаеш колко си прав :mhihi:
А колегата с компакта да му кажа една моя случка със седана.
Катеря си аз нагоре към Узана 100% внимаване при дрифта с около 30-50км\ч,чисто нови гуми.Аз се удивих от стабилноста на тази кола нагоре.Единствено леда ми правеше проблеми ама то няма как - гума за лед май още не е измислена :mhihi:
Та изкатерих се аз до върха слезнахме там които бяхме от колите пушихме по цигара и тръгваме обратно към Габрово.
И аз вече нали съм РАЦЕР :mhihi: много си повярвах на рефлексите и почнах да давам газ надолу по пътя.Взех да я мъяа да я пързалям на 3-та ама то няма как да стане със 30км и скороста ми се вдигна на около 60 - 70км и на един от завойте изкачам от пътя - ама като казвам изкачам имам предвид точно това - скок :mhihi:
Слезнах на около 15 метра под пътя.
Излизам от колата отивам зад нея и гледам - Следи - НЕ :mhihi:
все едно си е била там преди да завали снега.
И страшен късмет разминах се с един накрайник,спукана гума,крива джанта и някъв теч на антифриз.
Та така трябва постоянно 100% внимание и да не си вярваш прекалено много :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 09 Яну 2009, 15:23

Binev_OuT написа:Колега незнаеш колко си прав :mhihi:

Знам, знам... :mhihi:
Баш снощи на лъзгавото малко я попресилих, че ме подразниха разни субекти, които караха неоправдано бавно и реших да ги изпреваря. Та в крайна сметка се почна един танц "ха на едната страна, ха на другата", като през повечето време гледах към канавките и храстите. Хубавото беше, че се размина без ексцесии, само със стабилната доза адреналин. :mhihi: Не ми се мисли какво са си помислили тези зад мен за "тия с БМВ-тата", ама... какво да се прави, случва се. Вече ще си имам едно на ум.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 09 Яну 2009, 15:25

И аз със седана катерих пътя към леденика при заледен път с не много добри гуми отзад нямах проблеми.После слизането постоянно на 4-та и готовност за леко обиране със спирачките е мога да кажа ,че колата за момент не ме подведе ,но като се има предвид ,че доста внимавах и не съм си играл с способностите и.Та искам да кажа ,че когато се кара нормално и малко по предпазливо имам в предвид по малка скорост няма да има проблеми.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Яну 2009, 15:34

Feanor написа:Знам, знам... :mhihi:
Баш снощи на лъзгавото малко я попресилих, че ме подразниха разни субекти, които караха неоправдано бавно и реших да ги изпреваря. .

Точно снощи към 19:30 на цариградско един лумпен с Merc така като теб се беше изнервил, че останалите караме с 40км/ч по "настилката" и се засили в лявата лента да ни изпреварва на харабия.... е, шофьорската му врата вече не е с идеална боя.... а след това да го видиш как чинно караше с 40-50км/ч и той... ма вече беше свършил "убавата, ама циганска" работа... Един Гоуф пред него също се изряза, ма с предното е по-лесно..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 09 Яну 2009, 17:39

Абе незнам колко ви се струва стабилна,ама аз всяка сутрин имам физзарядка пред блока с компакта - няма излизане от там,един малък коловоз не мога да мина,така че много не вярвам на това че компакта е стабилен.Сестра ми има фиеста,цяла година я плюя тая кола ама оприах до нея накрая,а до колегата дето търси компакт драсни и ще го спазарим :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Яну 2009, 17:41

dblos написа:Абе незнам колко ви се струва стабилна,ама аз всяка сутрин имам физзарядка пред блока с компакта - няма излизане от там,един малък коловоз не мога да мина,така че много не вярвам на това че компакта е стабилен.Сестра ми има фиеста,цяла година я плюя тая кола ама оприах до нея накрая,а до колегата дето търси компакт драсни и ще го спазарим :mhihi:

Ми иди си купи 4бр. хубави гуми НОВИ и няма да имаш проблем ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 09 Яну 2009, 17:51

някой карал ли е компакт и седан във сняг, Разликата е огромна седана трябва да го сриташ малко повече и по плавно тръгва, а компакта много мръсно върти, дори и спокойно да го караш пак тръгва да завърта по някой път и е30-ките ли са така ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 09 Яну 2009, 17:59

ditko1 написа:и е30-ките ли са така ?
:ok: :mhihi:
вчера на бул. българия посока НДК от строителния натам 1-ва без да пипам педала на газта и настрани и това с 4 чисто нови зимни гумета :mhihi: то беше неква ненормална киша де ама :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 09 Яну 2009, 18:30

vld написа:
dblos написа:Абе незнам колко ви се струва стабилна,ама аз всяка сутрин имам физзарядка пред блока с компакта - няма излизане от там,един малък коловоз не мога да мина,така че много не вярвам на това че компакта е стабилен.Сестра ми има фиеста,цяла година я плюя тая кола ама оприах до нея накрая,а до колегата дето търси компакт драсни и ще го спазарим :mhihi:

Ми иди си купи 4бр. хубави гуми НОВИ и няма да имаш проблем ;)

колега с нови гуми съм BF Goodrich 195/50/15 и пак няма излизане иначе излезе ли вече на пътя няма проблем но види ли сняг над 4см до тук

Следваща

Назад към Извън Темата