За вноса на автомобилите от Англия ?!?!
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За вноса на автомобилите от Англия ?!?!
Значи като цяло за вноса на колите от Англия.Има много неизвестни.Лично съм се интересувал,и се оказа,че не е чак толкова лесна работа.И разбах,че ако си купувате кола с убеденоста,че ще ви излезне по ефтино след като си я докарате тук и ще си обърнете волана .. тоо това са глупости
( само м-ки на части
) И първо кат отидете там си подгответе към цената на колата още някъде около £500-600. Като oтидете там колата трябва да има платени пътни такси един вид се едно винеткa.В случай,че колата няма такова нещо можете да отидете и да си закупите от най-близката станция на Роял мейл там т'ва в тяхната поща - като:
- за 6 месеца струва около £60 и годишния технически преглед.Без тези две неща,по добре вообще и не купувайте колата
След това трябва да направите застраховка на шофьора за дадения автомобил.А ако се опитвате да минете по тънката лайсна по добре и недейте защото глобите варират от порядъка на £5000 +/- или колата
Така там застраховките определено не са ефтино нещо
Разделяха се на няколко основни възрастви групи като май бяха 18-25г, 25-30 и 30-35 и 35++
Значи за първата възрастовата група застраховката е варира £1200.А за двигател 1.0/1.4 е между £1200/1600 и 1.8 е някъде £3600
А за цяла година е £5000.За възрастовата граница над 35 застраховката е от порядъка на £350 за цяла година това е 1.2 двигател около 60 коня
.И естествено останахте с впечатлението че това всичко е супер скъпо,и си е така! И се пак стигнах ме до въпроса аджаба каква е далаверата ако може да се каже
Така,правите си банкова сметка или ползвате на ваш познат,в нея трябва да имаш от порядъка на £100/150 поне (колкото за първото плащане).И като си отидете до България се обаждате и отказвате застраховката и те ти връщат ЕВЕНТУАЛНО 70-80% от първото плащане, а другите пари ... отлитат.Ама има уловка със създаването на банкова сметка.Искат доказателство за адрес, което ако вие не работите или неживеете в GB,няма от къде да вземете а за доказателство за адрес се смятат годишни сметки за къщата,домашен телефон,сметки за вода и ток
А и дори другаи банкови сметка,на който и да е от тези документи естествено трябва да присъства и вашето име.Друго важно,че документите за застраховката пристигат на посочения от вас адрес до 2 седмици-тоест,трябва да имате къде да нощувате което не е ефтино.Друг вариянт,който е леко неосъществяем е,да се набавите нещата от застраховката on-line.Като вземете колата има талон, който трябва да се изпрати в dvla техните си кaт-аджии и трябваше собственика да напише вашето име,защото там имаше празно място в талона,но със сигурност няма нотариуси и темподобни глупости като при нас тук.Като отидете на място за колата,вижте се пак дали съвпадат номерата на шасито и двг-то с тези от документите.Не се стеснявайте да питате за каквото и да е по колата и документите,в Англия това е прието нормално(все пак повечето са с изправно и пълно сървиз хистори).Искайте документите в вашите ръце да ги разгледате вие лично,не им давайте много много да ви се налагат.След като вече "евентиално" сте закупили въпросния автомобил поемате към Dover.И от вече можете да се редите за ферибот или да минете през тунела под на Ла-Манша.Но и за двата вариянта трябва да сте си записали точна дата с час още преди това някъде поне 2-3 дни,а и най хубаво по от рано.С ферибот съм чел,че е недостатък защото "евентуално" можело да има мъгла и да си почакате 1/2 дни докато се изсясни и пуснат кораба.Цените са от порядъка на £60.И следкато излезете от шибаното GB знам,че през Сръбско пътят е най добрия вариант,ама като навлезеш в страната ти искат 120 еuro за някакви глупави застраховки.И тук идва момента докато сте още в Англия да си направите застраховка на колата.Трябва да искате да ви дадът "зелена карта" демек да важи за цяла Европа и задължително да кажете да важи и за Сръбско(искайте си го!).Ама се пак като влезнеш можеш малко да се покараш с тия,да им писне от теб и да се разминеш по тънката лайстна като не даваш тия шибани 120 еuro.Знам,че и през румънско можело,плаща ли се някакви мизерни такси,ама пътя бил на п*тка.Аааа и за пътя,ориентировъчно знам,че като време е някъде 18/h + бързо каране и някъде спреш да се наспиш.Аааа иначе над 1 ден,ама тва си е според зависи човека.
И такаммм колеги общо зето мах. на кратко далавера май не е толкова голяма.Който има още инфо да казва.Дано помогне на някой

- за 6 месеца струва около £60 и годишния технически преглед.Без тези две неща,по добре вообще и не купувайте колата

И такаммм колеги общо зето мах. на кратко далавера май не е толкова голяма.Който има още инфо да казва.Дано помогне на някой

Последна промяна ///vlado на 11 Дек 2008, 18:28, променена общо 4 пъти
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре си го обяснил, но аз си мисля, че който е тръгнал да вкарва кола от Англия с цел печалба няма да купи една и няма да я докара на ход. Автовоз за 3 коли до и обратно струва под 2000лв, долкото знам.
Всеки, който има интерес или любопитство предполагам е погледнал тук- там, по форумите, пистънхедс и т.н. и има представа как вървят цените. Аз лично съм намирал '97 328 купе с проблем в мотора глава или гарнитура, човека не знаеше и не го интересуваше за 400 или 600 паунда беше. А купето беше с външен вид, който би засрамил и най- лачените е36- ци във форума.
Друг е въпроса на какви цени се продават тука. Понеже се продадоха 2- 3 двигателя на много сериозни цени и много хора явно останаха с впечатление, че форума едва ли не е меката за продажба на М- кови и др големи мотори... Да ама не.. ако пусна обява, че си търся S50/S52 сигурно ще ми блокира пощата
Аз лично бях навит да дам 3к за гол мотор S50 с кабели и комп само, съответно не се нави продавача и вече 3- 4 месеца си го продава... Какъв е смисъла да държиш нещо толкова време, вместо да го продадеш, дори и с по- малка печалба и за това време да купиш още нещо, което да ти донесе пари така и не разбирам ама тяхна си работа. Всеки решава за колко си продава стоката.
Всеки, който има интерес или любопитство предполагам е погледнал тук- там, по форумите, пистънхедс и т.н. и има представа как вървят цените. Аз лично съм намирал '97 328 купе с проблем в мотора глава или гарнитура, човека не знаеше и не го интересуваше за 400 или 600 паунда беше. А купето беше с външен вид, който би засрамил и най- лачените е36- ци във форума.
Друг е въпроса на какви цени се продават тука. Понеже се продадоха 2- 3 двигателя на много сериозни цени и много хора явно останаха с впечатление, че форума едва ли не е меката за продажба на М- кови и др големи мотори... Да ама не.. ако пусна обява, че си търся S50/S52 сигурно ще ми блокира пощата

[quote="bum_bum"][/quote]
Дамм прав си.Ама ако вообще е на печалба
Аз лично съм ги гледал коя колко струва цените са сравнително ефтини от "европейските М-ки".И се пак намерих някой коли на някой хора от нашия форум.Реално погледнато седнах да смятам колко евентуално им е излезнала колата с докарване (защото аз лично за автовооз от Англия не съм чувал) ... еми по груби сметки излезна,че те са почти на равно от тези коли ... минимална печалба
п.п не става въпрос за slav4o1 и Tano
Дамм прав си.Ама ако вообще е на печалба

п.п не става въпрос за slav4o1 и Tano
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имай в предвид, че тук главно са внесени коли с проблеми или ударени. Съответно цената е далеч по- ниска обикновено.
А цената на паунда днес .. 2.17
доста неприятно за тези със застоялата стока и доста добра за тези, които се канят тепърва нещо да внесат
Не искам на никой да правя сметка колко печели, да не земе някой да се засегне. Аз за това се бях засилил от тук мотор да зимам, щото нямам сили, нерви и познания да се влача с автовози до Албиона
А цената на паунда днес .. 2.17

Не искам на никой да правя сметка колко печели, да не земе някой да се засегне. Аз за това се бях засилил от тук мотор да зимам, щото нямам сили, нерви и познания да се влача с автовози до Албиона

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Баце, пооправи си малко словореда и подреждането, че направо се измъчих да ти прочета "писанието" и на средата се отказах...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Застраховката се прави само за 3 дни
и излиза далеч по малко от тия умопомрачителни цифри 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
радвам се когато някои пише цял ден глупусти бате владо добре си го написал горе долу 30% има истина какви 2-3 дена за ферибот те гонят ако го направиш онлин е 35 лири ако отидеш на место е 70 лири ако за този които си отишал няма място то след 1ч следващия със сигурност си е твои и срещу 2 бири и чипс ще ти кажа как на кораба да се наядеш за 5-6 лири все 1 ядеш за последно прев си само за 1 наистина е трудно и ако те хванат без застраховка гориш с колата но застраховката е около 120 лири плаща се по телефона с кредитна карта може и българска аиде с здраве може и на принтер да я разпечатиш мотелите са 40лири
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Абе каквото искаш си пиши ти явно много ги знаеш нещата
Ние ще си умрем невежи